sajmon0609 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 22 Listopada 2018 Boczuś parzyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-613903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Boczuś parzyłeś ? Moim skromnym zdaniem wygląda na surowy.Lubię, przygarnęła bym Edytowane 22 Listopada 2018 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-613908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) jest bardzo dobre w smaku bo próbowałem po pierwszym wędzeniu polędwicy.. ehhh smak bomba no tak polędwica troche odymiona jest smaczniutka - szczerze wole takie półsurowe polędwiczki Walduś to drugie wedzenie polędwicy w odstępie miesiaca konsystencja nadal polędwicy [Dodano: 25 lis 2018 - 23:45]Krystek super wyroby (dziś 30 dzień na głodówce,a ja sobie tylko oglądam,ciągne dalej do 40 max.),te ilości jakbym uwędził to na cały rok by starczyło,pozdrawiam 3-maj sie Dzięki za opinie Marku ????????????[Dodano: 25 lis 2018 - 23:48] Boczuś parzyłeś ?Moim skromnym zdaniem wygląda na surowy.Lubię, przygarnęła bym Alinka surowy nie parzony ???????????? lubię surowy ???? ostatnio braki w czasie i nawet nie mam kiedy odpisać ???????? Edytowane 25 Listopada 2018 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-614308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Walduś przydymiona drugi raz, ale nadal pół surowa :tongue: Edytowane 26 Listopada 2018 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-614325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ostatnie przed świąteczne wędzonko.. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-618739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-618740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Delicje http://www.gify.net/data/media/81/reka-ruchomy-obrazek-0074.gif Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-618758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Ostatnio braki w czasie i zimno wiec styczeń sobie odpuściłem z wędzeniem.. ale poczyniłem troszeczku parzonej do kanapek oraz białej i wykorzystałem to co zostało z zapasów.. żeby nie było że nic nie robię i jem sklepowe.. :laugh: Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-621773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Krystian co to jest za kiełbaska, ta gruba z prawej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-621804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Krystian co to jest za kiełbaska, ta gruba z prawej strony? Alinka to taka szynkowa tylko parzona.. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-622209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Lutego 2019 Biała bardzo fajna, aż smaka nabrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-622303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Poniedziałkowe wędzenie wyszło smakowicie sporo osób na (grupie Wędzarnicza Brać) pytała o przepis na priv na kiełbasę drobiową wiec go wam udostępnię, robię ją od dość dawna w różnych wariantach.. będę miał nawet łatwiej wstawić link niż ciągle przepisywać Kiełbasa drobiowa cienka/gruba 12kg piersi z kurczaka3kg podudzi z kurczaka.1kg piersi z indyka. Piersi z kurczaka pokrojone w kostkę 2x3cm 3x1 jak leci..Pierś z indyka pokrojona w kostkę 2x2cm jak się ukroi..Podudzia wykrojone do czystego mięsa i zmielone na sicie fi10Skóry i okrawki z podudzi zmielone na fi2,5Peklosól 18/kg Przyprawy:2,5g/kg pieprz czarny mielony.0,8g/kg majeranek.5g/kg czosnek.300ml woda. Kiełbasa drobiowo-wieprzowa cienka 2. 2kg piersi z kurczaka pokrojona w kostkę jak leci..2kg podudzi z kurczaka (czyste mięso) mielę na sicie fi101kg łopatki wieprzowej sito fi80,50kg podgardla fi50,40kg Skóry i okrawki z podudzi sito fi5woda 300-400ml Przyprawy te same na 1kg mięsa:2,5g/kg pieprz czarny mielony.0,8g/kg majeranek.5g/kg czosnek. Edytowane 1 Lutego 2019 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-622346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 1 Marca 2019 Tak sobie ostatnio podwędziłem bo zapasy już wyjedzone.. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-625158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Kiełbasa koperkowa wędzona. Mięso:6,40kg szynka3,70kg łopatka2,10kg boczek2,60kg wp.IIbez klasyfikacji.Mielenie całość sito fi10 (zelmer) przyprawy:18g/kg peklosól2g/kg pieprz czarny mielony.3g/kg czosnek świeży.3g/kg koper susz.1g/kg cukier100ml/kg. Wody ciepłej. Standardowo: osadzanie 2-3h w temp.19st.Wędzenie: 3h do koloru 55-65st.CParzenie: woda 80st.C do uzyskania 68st. wewnątrz wyrobu. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-665278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Kiełbaska wygląda ładnie , przypomina "Chłopską Szczepana", jednak koperek jako przyprawa w kiełbasie zupełnie mi nie pasi, no ale skoro są konsumenci "śledzi w czekoladzie", to i kiełbaskę z koprem też zapewne da się zjeść ? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-665299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Kiełbaska wygląda ładnie , przypomina "Chłopską Szczepana", jednak koperek jako przyprawa w kiełbasie zupełnie mi nie pasi, no ale skoro są konsumenci "śledzi w czekoladzie", to i kiełbaskę z koprem też zapewne da się zjeść ?Nie wiem czy przypomina Szczepanową bo jej nigdy nie robiłem to przepis w 100% przeze mnie wymyślony i zrealizowany i nie tylko wedzony, wszystkim zresztą u mnie smakuje taki dodatek koperku to samo jak niektórzy sypią na potęgę majeranku aż czarno kiełbasa jeden woli taką drugi taką, jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził.. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-665306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. :clap: !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-665310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Kiełbasa "Swojska" Kiełbasa smakuje dobrze zarówno wędzona jak i również tylko parzona. Mięso:2,40kg łopatka wp.4,80kg karkówka wp.2,60kg podgardle wp.1,20kg słonina wp.bez klasyfikacji. Przyprawy:18g/kg peklosól2g/kg pieprz czarny miel.6g/kg czosnek świeży.1g/kg majeranek otarty.1,5g/kg cukier.110ml/kg ciepłej wody. Mięso kroimy w kawałki i peklujemy 48h w temp.4-6st.CNastępnie mięso mielimy całość na sicie fi10. dodajemy przyprawy, wodę i dokładnie mieszamy do kleistości. Nadziewamy w jelita i osadzamy 2-3h max.W wędzarni osuszamy ciepłym powietrzem do suchości i wędzimy do satysfakcjonującego koloru u mnie 3h w temp.55-70st.Parzenie: woda 80st. do uzyskania 68st.C wewnątrz kiełbasy. Edytowane 9 Września 2020 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 9 Września 2020 smakuje dobrze Twoje wyroby zawsze są smaczne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 9 Września 2020 Przyprawy: 18g/kg peklosól 2g/kg pieprz czarny miel. 6g/kg czosnek świeży. 1g majeranek otarty. 1,5g/kg cukier. 0,5L ciepłej wody. Trzeba by doprecyzować majeranek i wodę, bo nie wszyscy "załapią" czy ma być na /kg czy na całość. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 9 Września 2020 smakuje dobrzeTwoje wyroby zawsze są smaczne Dziękuję Waldziu [Dodano: 09 wrz 2020 - 17:45] Przyprawy: 18g/kg peklosól 2g/kg pieprz czarny miel. 6g/kg czosnek świeży. 1g majeranek otarty. 1,5g/kg cukier. 0,5L ciepłej wody.Trzeba by doprecyzować majeranek i wodę, bo nie wszyscy "załapią" czy ma być na /kg czy na całość. Poprawione.. przepis pisany na prędce.. dzięki. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 9 Września 2020 210ml/kg ciepłej wody. To jest ilość wody taka, jak do parówek.Proszę autora o przemyślenie sprawy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 9 Września 2020 210ml/kg ciepłej wody.To jest ilość wody taka, jak do parówek.Proszę autora o przemyślenie sprawy Litr i setka na całość poszła Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 9 Września 2020 Litr i setka na całość poszła Czyli 1100 ml na 11kg miesa.Daje to dodatek wody na poziomie 10%, czyli 100ml/kg Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 11 Września 2020 Kiełbasa "Białowieska" skorzystałem z przepisu Jacek W. z blogu (smakijackaw) z wprowadzoną moją modyfikacją mięsną oraz zmniejszając gorczyce do 2g/kg.. przepis uważam że jest świetny, a kiełbasa w smaku bardzo dobra. mięso:4,60kg karkówka - sito fi131,50kg łopatka - sito fi102,00kg boczek - sito fi10 przyprawy:18g/kg peklosól2g/kg pieprz Białowieski3g/kg pieprz czarny8g/kg czosnek świeży2g/kg gorczyca ziarno.woda według uznania.. Peklowanie 48h w 4-6st.C i wędzenie standardowo do koloru 55-65st. Parzenie woda 80st do 68st wewnątrz kiełbasy. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15237-wyroby-z-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-676689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.