PePe Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 12 Września 2010 Zamiast smarować aluminiowe foremki, wykładam dno i boki plastrami boczku, czasami wędzonego. Jakplasterki są w miare cienkie to podczas pieczenia łączą się na stałe z mięskiem tak że można kroić bardzo cienko (ale nikt tego nie robi). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 12 Września 2010 Zamiast smarować aluminiowe foremki, wykładam dno i boki plastrami boczkuPePe chodzi mi o to czy jak takiej aluminiowej foremki nie posmaruję , to czy mięso nie będzie przywierać po upieczeniu :smile: A pomysł z plasterkami boczku trzeba będzie wypróbować :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 12 Września 2010 Ja również układam na dno i boki cieniutko pokrojony przerośnięty wędzony boczek, nic nie przywiera. Całość ładnie się łączy i podnosi smak. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 12 Września 2010 Zbóju, nie wiem , nigdy tego nie praktykowałem, zawsze obkładam boczkiem, bo lubię jak pieczeń jest tłuściutka :tongue: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 12 Września 2010 Robię w tych foremkach już od dawna i nigdy nie smarowałam ich żadnym tłuszczem.Pieczenie czy pasztety bardzo dobrze się w tym piecze i wychodzą bez problemu ,nie przyklejają się :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 12 Września 2010 Pieczenie czy pasztety bardzo dobrze się w tym piecze i wychodzą bez problemu , nie przyklejają się :grin:I ta odpowiedź mnie zadowala :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_281 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 13 Września 2010 Witam!!! Przed niedzielą świniobicie a w sobotę wyroby... Po kilku godzinkach z maszynką, nożem i termometrem w ręku powstało kilka dodatków do "swojaczka" -bo wszystko co swojskie jest najlepsze . Efekt końcowy poniżej. Pozdrawiam. http://img716.imageshack.us/img716/354/img0782r.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img716.imageshack.us/img716/354/img0782r.jpg http://img716.imageshack.us/img716/5964/img0783c.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img716.imageshack.us/img716/7123/img0793n.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img716.imageshack.us/img716/3328/img0795z.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img716.imageshack.us/img716/9164/img0797wy.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img828.imageshack.us/img828/7152/img0804vx.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img828.imageshack.us/img828/1109/img0805h.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img828.imageshack.us/img828/9048/img0809ls.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj CZARNY Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 13 Września 2010 Jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 13 Września 2010 Gratulacje :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 13 Września 2010 Na wyroby " nowicjusza " raczej mi to nie wygląda.Raczej stara masarska wyga.Jak ładnie zaflokowana pasztetowa.Idę coś przekąsić :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 13 Września 2010 Piękniutkie wyroby niema co :clap: Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_281 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 13 Września 2010 Dziękuję rozkrojone gdy jeszcze do końca nie przestygły (poza salcesonem oczywiście) co zresztą widać Cytuj CZARNY Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 13 Września 2010 Czarny to taki "nowicjusz" na niby.Wkurza ludzi na wieczór :!: Ślinka cieknie na takie specjały. :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_281 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 13 Września 2010 Dawno dawno temu miałem wyuczony zawód aparatowy maszyn przetwórstwa mięsa, jak też technologa w tej dziedzinie (szkoła w Sokołowie Podlaskim). Teraz jako że zmieniłem branżę, korzystam z resztek wiedzy dla celu domowego i tylko domowego, no i dla przyjemności oczywiście Cytuj CZARNY Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 13 Września 2010 Dzięki za rady i tak miłe opinie o mojej pieczeni :blush: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 13 Września 2010 , korzystam z resztek wiedzy dla celu domowego i tylko domowego, A po co to oko w salcesonie? Po powiększeniu, to jednak nie oko. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_281 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 13 Września 2010 A gdzie kolego tam oko widzisz? Cytuj CZARNY Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 13 Września 2010 Dawno dawno temu miałem wyuczony zawód aparatowy maszyn przetwórstwa mięsa, jak też technologa w tej dziedzinie (szkoła w Sokołowie Podlaskim). Teraz jako że zmieniłem branżę, korzystam z resztek wiedzy dla celu domowego i tylko domowego, no i dla przyjemności oczywiście Tak trzymać kolego :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 14 Września 2010 Piękne wyroby. :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 14 Września 2010 A ja bym chętnie poznał przepis na ten salceson " z okiem" Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniam Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 14 Września 2010 Qrcze aż ślinka leci. Słyszałam, że w okolicach Łukowa mają najlepsze świnki na świecie. Cytuj Pozdrawiam Monia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny_281 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 14 Września 2010 A ja bym chętnie poznał przepis na ten salceson " z okiem" kurcze z tym przepisem to trochę problem, gdyż przyprawy dodaję na przysłowiowe "oko", po prostu skórki są zasalane, głowizna też w solance, więc sól (lub raczej peklosól, gdyż salceson dosalam peklosolą) dodaję tylko do smaku i to w zależności od tego czy salceson będzie w osłonce sztucznej, czy w naturalnej (wiadomo że z naturalnej woda trochę wyciąga). Z grubsza mogę powiedzieć że produkty to głowizna, ozór wieprzowy, serce wieprzowe, oraz mięso kl. trzeciej delikatnie ścięgniste z szynki wieprzowej (sporadycznie mięso kl. III z golonki - to "oko" ), oraz niewielki procent skórek, gdyż dodaję rosół pozostały z gotowania skórek -nie dodaję żelatyny. Pieprz i czosnek na "oko" -nie dodaję też kminku (nie każdy go lubi). Parzenie temp. 72-75°C przez czas zależny od wielkości batonu, w żołądku 3-3,5 godziny. Pozdrawiam Cytuj CZARNY Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 14 Września 2010 dodaję na przysłowiowe "oko", To jednak Pis67 miał rację - jest ...... :shock: OKO w tym salcesonie :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 14 Września 2010 Czyli klasyka tylko z tym okiem to " wielka improwizacja":mrgreen: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 15 Września 2010 Dawno dawno temu miałem wyuczony zawód aparatowy maszyn przetwórstwa mięsa Mamy dwóch aparaturowych na forum. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/14/#findComment-124660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.