Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Styropian i papa dają ładny dym

 

raczej nie zgadzam się z tym ;)

Moim zdaniem ktoś za dużo dziegciu zadał do wędzonki ...

 

" Umiejętność produkcji dziegciu była kiedyś pilnie strzeżoną tajemnicą, a sam dziegieć bardzo cenioną i szeroko stosowaną substancją.

Był jednym z ważnych produktów handlowych eksportowanych z Polski w beczkach od XV do XIX wieku."

 

to chyba cenna wędlina ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-661869
Udostępnij na innych stronach

Henio, nie mysle ,ze ktokollwiek podejrzewal ciebie o tak wspanialy kolorek wedlin :laugh:  :D .

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-661902
Udostępnij na innych stronach

 

 

chleb z garnka i salcesonik golonkowy

:tongue:  :clap: 

Szczególnie podoba mi się uśmiech Twojego chleba, ta popękana skórka  :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-662400
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

efekty drugiego wędzenia

Znakomite  :thumbsup:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664329
Udostępnij na innych stronach

Te brawa i uśmiechy należą się SiB-om nie mnie. Ja tylko próbowałem czytać ze zrozumieniem i "ruszyłem do boju " :D . W sobotę 8 kg. kiełbasy będzie  :devil:

Pozdrawiam Piotr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664511
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa z wczorajszego wędzenia post-100423-0-37088300-1587893475_thumb.jpg

 

W przekroju trochę słabo , tylko zelmer 5 na stanie.No i nabijanie jeszcze trzeba poćwiczyć ;) post-100423-0-53628500-1587893670_thumb.jpg

Pozdrawiam Piotr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664792
Udostępnij na innych stronach

 

 

W przekroju trochę słabo , tylko zelmer 5 na stanie.No i nabijanie jeszcze trzeba poćwiczyć

To są *cenzura*y do poprawy, ale najważniejszy jest smak i jak "schodzi" wśród smakoszy?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664793
Udostępnij na innych stronach

ale najważniejszy jest smak i jak "schodzi" wśród smakoszy?

 

Oj "branie" to ona ma  :) . Smak domownikom odpowiada . Rano jajecznica na niej była wyśmienita. W nocy ktoś zjadł pół laski  :devil: .

Pozdrawiam Piotr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664796
Udostępnij na innych stronach

 

 

W nocy ktoś zjadł pół laski

Kłódeczka na lodoweczkę i noc spokojna. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-664797
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pierwsze, moje kiełbaski w kolagenowych osłonkach ,dziś wędzone :) .W środę robiłem serki podpuszczkowe, więc dwie sztuki trafiły z kiełbaskami, do dymiącego blaszaka .

 

post-100423-0-93121400-1588949910_thumb.jpg  post-100423-0-59265400-1588949587_thumb.jpg To ciemne na jednym to zioła :) nie popiół  :D

 

A wczoraj, musiałem na szybko przetestować jak miesza robot planetarny i "machnąłem z nim" bułki z serem.

 

post-100423-0-35303300-1588949799_thumb.jpg 

 

 

post-100423-0-58636900-1588949522_thumb.jpg

Pozdrawiam Piotr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-666159
Udostępnij na innych stronach

 

 

W nocy ktoś zjadł pół laski

Moja propozycja to: odwrócenie lodówki drzwiami do ściany.

Kiełbasa bardzo ładnie wygląda w przekroju.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/53/#findComment-666184
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.