Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, szrekPL napisał(a):

mam wrażenie że różnią się napisami...

Te same sprzęty pod dwoma "flagami"😀, prawdopodobnie różnica leży po stronie gwarancji. Hendi daje gwarancję producenta 2 letnią w swoim autoryzowanym serwise. Natomiast inni sprzedawcy dają rok gwarancji producenta i rok gwarancji w swoim serwisie który zrobi wszystko żeby nie uznać naprawy. Przerabiałem już takie rozwiązanie gwarancyjne gdzie firma Choreca zrobiła wszystko żeby nie uznać gwarancji w drugi roku kiedy sprzęt nawalił, natomiast Hendi nie stosuje takich praktyk naprawia lub wymienia sprzęt bez problemów.

Edytowane przez Grzewlod

Dziękuję ...:thumbsup: Jak już wspominałem Hendi mam za przysłowiową miedzą i te parę PLN w tym momencie nie robi większej różnicy a gdyby co to wsiadam i jadę na miejsce...:D

Edytowane przez szrekPL
20 minut temu, szrekPL napisał(a):

Nie do końca takie same patrząc na parametry mocy,a tak na marginesie do przemyślenia jest jeszcze ten model 

https://sklep.technica.pl/wilk-do-miesa-unger-300-kg-h-technica-platinum-line-22-unger

2 minuty temu, bilu72 napisał(a):

Nie do końca takie same patrząc na parametry mocy,a tak na marginesie do przemyślenia jest jeszcze ten model

Moc mają tą samą tylko czasami im się napisze o chwilowej 1,1kW (całkowitej ) a czasem o wejściowej 0,9kW  Unger fajny lecz nie na moje potrzeby...

To Szron wychodzi najtaniej(patrząc na cenę). 😃

A wydrukuj ofertę Szrona i idź z nią do Hendi (tylko na ten moment towar chwilowo niedostępny) . Niech kombinują, schodzą z ceny, albo niech dają gratisy. Jak nie, to idziesz do konkurencji.😜

Tak myślę, że zakup musisz mieć do końca roku. Teraz jest pozbycie się stanów magazynowych, a od 1 stycznia ceny pójdą do góry.

Hendi daje gratisy do wyboru w zależności od wydanych środków, zielona belka na górze ,, kody promocyjne" do końca roku...

Szron bez żadnej promocji najtańszy i po nowym roku pewnie nie zmieni ceny albo wszyscy będą nadal mieli promocje wyprzedaż zapasów czy jak tam zwał...

Edytowane przez szrekPL
2 godziny temu, mamuśka napisał(a):

Jest w takie odbarwione plamy, jak biedronka w kropki. 😲 Wygląda jak typowy obraz nędzy i rozpaczy.

Wystarczy trochę pasty polerskiej do AL, trochę pracy i wszystko wygląda jak nowe, a nawet lepiej, kiedyś zapakowałem do zmywarki dużo aluminiowych rzeczy bo myślałem tak jak wy, moje zdziwienie Mamuśka zna bo sama to przerabiała, a Szrek musi się osobiście przekonać 😉 🙂 

• Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Tą domową w kropki zostawiłam sobie jako przypominajkę.😃

Jak mam lenia to spojrzę na nią i myję co potrzebuję ręcznie. 

• Like 1

Sitka zamówione, w sitka.com.pl

Normalnie będzie komplet sitek do mojego wilczka. 😚

Teraz jeszcze dokupię chyba dwa noże (muszę sprawdzić) i każde sitko będzie miało swój nożyk.

Na koniec roku jeszcze pójdzie zamówienie na GN 1/1  530x325 głębokie na 200mm, a zamiast pokrywek (które kosztują pawie tyle co pojemnik) pójdzie pojemnik o głębokości 20mm.

I będzie przyjemne z pożytecznym. 😜😄

Godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Teraz jeszcze dokupię

Godzinę temu, mamuśka napisał(a):

pójdzie zamówienie

Wyścig zbrojeń u Ciebie i Piotrwa trwa , super 👍. Dobre narzędzia zawsze ułatwiają i przyspieszają pracę.

Mamuśka karmi trzy okoliczne ulice to i profesjonalnego sprzętu musi być dużo 😉 

Jola i Mariusz

4 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Dobre narzędzia zawsze ułatwiają i przyspieszają pracę.

Oj to prawda. 😄:clap:

Diabły mnie brały jak osączałam w foremkach serki. Szły w ruch jako podstawka na foremki półmiski, tace, itd.

Teraz będzie bez nerwa i bez bałaganu. GN zamówione w Szronie, odbiorę 6 tych noży do wilka (co leżą u nich zapłacone od roku) i faktycznie 2 noże jeszcze muszę dokupić, ale na ten moment nie mają.

20 minut temu, mamuśka napisał(a):

odbiorę 6 tych noży do wilka (co leżą u nich zapłacone od roku) i faktycznie 2 noże jeszcze muszę dokupić

Jestem pod wrażeniem, sitko i nożyk do sitka, jeszcze mi tylko brakuje oznaczenia awersu i rewersu sitka co by nie pomylić przy zakładaniu. 

Ja mam 2 nożyki standard /w tym jeden jako zapas/   i nigdy nie zastanawiałem się  nad stroną sitka . Jeśli były ostrzone na magnesówce to powinny pasować do tych wszystkich sitek😉.

Edytowane przez Muski
  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

41 minut temu, Muski napisał(a):

Jestem pod wrażeniem, sitko i nożyk do sitka,

👍

41 minut temu, Muski napisał(a):

jeszcze mi tylko brakuje oznaczenia awersu i rewersu sitka co by nie pomylić przy zakładaniu. 

Może nie tyle co pomylić tylko tępić siatki po jednej stronie. Jak się stępią zmieniamy nożyk na ostry a siatki zakładamy drugą ostrą stroną. Ja mam każde sitko lekko nacięte żebym wiedział którą stroną zakładam.

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1

Ja mam inny sposób... mam sporo sitek i sporo noży, jak któreś się stępią to odkładam je do drugiego pojemnika opisanego "Do ostrzenia" jak mam ich 90% to jadę na magnesówkę i je ostrzę.... aaaa.... i nigdy nie pilnuję lewej czy też prawej strony, tępe to wymieniam na ostre.

• Upvote 1

Jola i Mariusz

4 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

mam każde sitko lekko nacięte żebym wiedział którą stroną zakładam.

4 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

tępić siatki po jednej stronie

Właśnie o to chodzi. 😄😄

Jeszcze tak myślę o nacięciu nożyków. 😜

4 godziny temu, MariuszB napisał(a):

mam sporo sitek i sporo noży

Ja jeszcze cały czas się doposażam 😚, a w miarę jedzenia mój apetyt rośnie.

Była brana pod uwagę, szron i inne są dokładnie takie same różnica tylko w cenie i nazwie, ewentualnie Szron ma inny włącznik nie ,,kręcony" praca wszystkich tych sprzęcików 10-15 min i trzeba dać 5min odsapnąć, jeśli nie przerabiasz góry mięsa bierz pod uwagę jak najbardziej taki większy sprawniejszy zelmerek, opinia moją jest tylko na podstawie dostępnych opisów producentów, mamuśka ma szrona i sobie chwali , ktoś teraz też kupił 12stkę więc może się podzieli doznaniami.

Nie mogłem się dodzwonić...obserwowałem to już od dawna, firma z Niemiec u nas nie mają żadnego salonu itd więc jakoś tak..., Szron z Łodzi przy okazji można obejrzeć wielki piec w Aleksandrowie Łódzkim...;):D