Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Azizi napisał(a):

W jakiej zakładce są tam sitka , bo nie mogę znaleść

Nie wiem czy są na stronie internetowej. Ja kupowałem u nich  wilka przed świętami w sklepie stacjonarnym,  mieli dostępne wszystkie rozmiary w cenie 99 zł. netto. Najlepiej zadzwoń tam.  Prawdopodobnie taniej wyjdą http://sitka.com.pl/.

Moja kicia śpi teraz na opakowaniu z sitkami.

Z tego co pamiętam to jak dostałam trzy sitka i szarpak (wszystko z nierdzewki)ze strony sitka.com to płaciłam coś koło 260 zł.

Kiciuś zeszła z pudełka.

Trzy sitka + szarpak (dwa otwory w kształcie nerek) ze strony sitka.com, koszt 288 zł +25,50 zł przewóz.

5 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Z tego co pamiętam to jak dostałam trzy sitka i szarpak (wszystko z nierdzewki)ze strony sitka.com to płaciłam coś koło 260 zł.

Płatność przy odbiorze czy z góry?  kto liczył koszta? czy wyszło 20% +23% vat?

Kwotę płaciłam kurierowi Pocztexa (to jest najdroższa firma przewozowa). Za przewóz 25,5 zł (pobranie).

Koszty policzyły sitka.com

Wychodzi że wliczyli wszystko 20% i 23% vat.

Sitko nierdzewne 68,71 zł/szt, nierdzewny szarpak (dwie nerki) 87,28 zł/szt.

Przy całym zamówieniu (wychodzi) że dali upust 5,40 zł

Czy ma ktoś namiary na inną firmę niż sitka.com.pl bardzo ciężko się dogadać wręcz mam wrażenie że przeszkadzałem telefonem w codziennych zajęciach, zamówiłem(niby) ale bez odzewu i nie wiem czy mam czekać czy mają mnie w poważaniu... chwilę jeszcze poczekam ale chciałbym mieć alternatywę...

22 minuty temu, mamuśka napisał(a):

Ja też mam wrażenie że babka jest zakręcona.

Podawałeś adres do wysyłki?

Mi podała tel do zięcia bo teraz on przejął ale on miał inne zajęcia niż jakieś tam sitka więc pierwszym razem wcale nie oddzwonił a drugim po kilku godzinach, tak podałem adres miał się odezwać jak wyceni i tyle go widzieli....

Zadzwoń po niedzieli i się spytaj "wóz czy przewóz"

Jak coś to jeszcze namiar na inną firmę. Nasz Andrzej (Bagno) ich poleca.

www.max-pol.pl   606882874

Teraz, mamuśka napisał(a):

Zadzwoń po niedzieli i się spytaj "wóz czy przewóz"

Jak coś to jeszcze namiar na inną firmę. Nasz Andrzej (Bagno) ich poleca.

www.max-pol.pl   606882874

Super dzięki 😘

12 minut temu, Azizi napisał(a):

Mamy tam zniżkę więc się opłaca a ceny nie są wygórowane jak na sitka pl.

Wydaje mi się, że jednak na sitka.com.pl ceny są najniższe.

Np. sitko 3 mm do TC 12 kosztuje 63.03 zł plus 23 % vat 14.50 zł to daje 77,50 zł.

w innych sklepach sitko 3 mm kosztuje około 100 zł.

2 minuty temu, Todek napisał(a):

Mam nadzieję, że nie będę narzekał.:D

Jeśli przesiadasz się ze zwykłej maszynki do mięsa to na bank będziesz zadowolony, jest różnica w pracy, szybkości i jakości mielonego...:clap:

21 minut temu, Todek napisał(a):

nie będę narzekał

No i lipa, nie jest do pracy ciągłej 😁🙃😉

Muskie - to ryba 🙃

3 godziny temu, Muski napisał(a):

No i lipa, nie jest do pracy ciągłej 

Tak Waldek, wiem.:D Ja nie przerabiam jakichś wielkich ilości mięsa. Jednorazowo mielę od około 3-5 do około 10 kg mięsa. I to zazwyczaj na różnych sitkach (przerwa na wymianę sitka). Więc myślę, ze nie będzie problemów z grzaniem się maszyny.

Rozmawiałem z kolegą fikaz który zakupił wilka TC 12 FOX (też nie jest do pracy ciągłej) i mówił, że mielił około 6 czy 7 kg mięsa i, że wilk nawet ciepły się nie zrobił.:D

Jak dojedzie to od razu go przetestuję. Zobaczymy.:D

23 minuty temu, Todek napisał(a):

Jednorazowo mielę od około 3-5 do około 10 kg mięsa. ... około 6 czy 7 kg mięsa i, że wilk nawet ciepły się nie zrobił.:D

Jak dojedzie to od razu go przetestuję. Zobaczymy.:D

Mięso pocięte zapeklowane więc na pusto nie będzie chodził i czekał aż się przygotujesz...te ilości to max 5 min pracy z przerwą na fajkę😉😁 mało tego do mojego tyle że 22 podłączyłem mini mikser 10 litrowy wyrobił mi mięsko na krakowską moment (myślę że ok 5 min, następnym razem zmierzę) także jestem przekonany że i Twój doskonale sobie poradzi...😁

W dniu 13.01.2025 o 11:07, Todek napisał(a):

No to kupiłem.:D

Wilk doszedł. Wszystko wygląda ok. Jest ciężka, stabilna, błyszcząca, bez żadnych zadziorów. Kręci w obie strony.:D

Mam tylko dwa pytania.

Czy przekładnia jest już zalana olejem i gotowa do pracy, czy trzeba ją zalać samemu?

Czy po jakimś czasie trzeba ten olej wymienić?

Edytowane przez Todek
Teraz, Todek napisał(a):

Wilk doszedł. Wszystko wygląda ok. Jest ciężka stabilna. Kręci w obie strony.:D

Mam tylko dwa pytania.

Czy przekładnia jest już zalana olejem i gotowa do pracy, czy trzeba ją zalać samemu?

Czy po jakimś czasie trzeba ten olej wymienić?

Todek ja dzwoniłem do firmy z takim samym pytaniem i otrzymałem odp

- zalana nic nie trzeba robić tylko wyjąć silikonową zatyczkę z korka ( odpowietrzenie )

- tu nie potrafili mi odpowiedzieć(zależy ile będzie pracował)  ale  w warunkach domowych raczej nie trzeba będzie.

3 minuty temu, Todek napisał(a):

Wilk doszedł. Wszystko wygląda ok. Jest ciężka, stabilna, błyszcząca, bez żadnych zadziorów. Kręci w obie strony.:D

Gratuluję zakupu, niech długo i bezawaryjnie pracuje 🙂 

3 minuty temu, Todek napisał(a):

Może odkręć korek i zerknij czy jest olej?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

To teraz ja mam pytanie do użytkowników #22 (wilk , maszynka) chodzi mi o szarpak mianowicie są dostępne 2 opcje, 2 lub 3 nerki . Chcę tego używać do mielenia na szynkową, krakowską żywiecką itp kiełbasy i zastanawiam się którą opcja, teoretycznie większe kawałki powinny być z podwójnych otworów ale wolę dopytać, który polecacie i czy w ogóle , czy może zostać przy manufakturze bo do krojenia max 10kg :(