Pasztetowa jest smaczna


Napisano 02 wrz 2020 - 19:26
Pasztetowa jest smaczna
Napisano 02 wrz 2020 - 19:36
Dzięki Waldku.
Pozdrowienia
Użytkownik witt edytował ten post 02 wrz 2020 - 19:37
Napisano 03 wrz 2020 - 07:24
Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.
Elegancko
.
Napisano 03 wrz 2020 - 12:36
Elegancko![]()
Dzięki Radku, jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających.
Pozdrowienia
Użytkownik witt edytował ten post 03 wrz 2020 - 12:37
Napisano 04 wrz 2020 - 06:59
jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających.
Miło słyszeć, bo to jest fajna zabawa . Już niedługo komora znowu się zapełni
.
Pozdrowiam !
Napisano 04 wrz 2020 - 09:20
niedługo komora znowu się zapełni
Nie mogę się zabrać do uruchomienia mojej. Parę urządzeń już zakupiłem, ale ciągle coś innego się robi i do dzisiaj jeszcze nic do przodu nie poszło.
Muszę się jednak zmobilizować, odświerzyć temat i wreszcie wszystko po podłączać. Wędliny wychodzą super jak je u Ciebie widzę.
Do tej pory robiłem bez dojrzewalni, w pomieszczeniu gospodarczym, ale to tylko w okresie zimowym. Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.
Pozdrowienia
Napisano 04 wrz 2020 - 11:49
Dzisiaj trochę wędzenia, cieńka dzicza i gruba dzicza.
Użytkownik witt edytował ten post 04 wrz 2020 - 11:52
Napisano 05 wrz 2020 - 06:23
Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.
Trzymam kciuki za budowę Twojej dojrzewalni
.
Pozdrawiam.
Napisano 05 wrz 2020 - 11:27
Trzymam kciuki za budowę
Dzięki Radku.....muszę wreszcie zacząć.
Pozdrowienia
Napisano 05 wrz 2020 - 19:24
Miałem możliwość dostepu do dziczyzny i zrobiłem trochę pasztetowej dziczej podwędzanej,
również polędwiczkę wieprzową wędzoną zimnym dymem, która jest ulubioną mojej LP.
Posiłkowałem się przepisem z kursu dziczyzny.
https://wedlinydomow...0-r/?p=657364
Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.
Napisano 05 wrz 2020 - 20:02
gruba dzicza.
Proszę o przepis
Napisano 06 wrz 2020 - 06:02
Proszę o przepis
Proszę Aniu, przekrój wstawię w późniejszym terminie, bo musi się jeszcze obsuszać.
https://wedlinydomow...a-gruba-dzicza/
Napisano 09 wrz 2020 - 10:05
Zanim zapakowałem do vacuum, zrobiłem zdjęcie jak obiecałem, kięłbasy grubej dziczej.
Może mogła się dłużej podsuszać, ale już straciła 27%, a że wyjeżdżam na 2 tygodnie to ją teraz zapakowałem, aby nie był kamień.
Upiekłem również chlebek żytnio-pszenny. Na zdjęciu, wyrastanie.
Użytkownik witt edytował ten post 09 wrz 2020 - 10:09
Napisano 10 wrz 2020 - 17:44
A ten chlebek z którego przepisu?
Napisano 10 wrz 2020 - 17:48
Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju , ale poza tym wygląda całkiem poprawnie.
Napisano 10 wrz 2020 - 19:04
A ten chlebek z którego przepisu
Chlebek z mojego przepisu , trzyfazowy na zakwasie i serwatce. Żytnio-pszenny 70/30.
https://wedlinydomow...rzeba/?p=652737
skąd u Was tyle dziurek na przekroju
Arku, tak wyszło, może za mało wyrabiałem, albo za mało trójki.
poza tym wygląda całkiem poprawnie
Dzięki Arku za ocenę.
Użytkownik witt edytował ten post 10 wrz 2020 - 19:38
Napisano 10 wrz 2020 - 19:18
Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju
No cóż, aby wytworzyć skuteczne podciśnienie trzeba mieć niezłe ssanie
Napisano 14 paź 2020 - 08:22
Dla odmiany smaku, boczek z szynkowara z chlebkiem żytnio-pszennym:
Użytkownik witt edytował ten post 14 paź 2020 - 08:23
Napisano 14 paź 2020 - 09:03
Napisano 14 paź 2020 - 17:42
Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych