Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby witta i nie tylko......


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
294 odpowiedzi w tym temacie

#241 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8690 postów

Napisano 02 wrz 2020 - 19:26

Pasztetowa jest smaczna
:thumbsup:  :clap:  

#242 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 02 wrz 2020 - 19:36

      :thumbsup:   :clap:  

Dzięki Waldku.

Pozdrowienia


Użytkownik witt edytował ten post 02 wrz 2020 - 19:37


#243 Radek.

Radek.
  • **VIP-Organizator**
  • 2836 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 03 wrz 2020 - 07:24

Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.

Elegancko :thumbsup: :clap:



#244 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 03 wrz 2020 - 12:36

Elegancko   :thumbsup:  :clap:

Dzięki Radku, jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających. :thumbsup:

Pozdrowienia 


Użytkownik witt edytował ten post 03 wrz 2020 - 12:37


#245 Radek.

Radek.
  • **VIP-Organizator**
  • 2836 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 04 wrz 2020 - 06:59

jestem pasjonatem Twoich wyrobów dojrzewających.

Miło słyszeć, bo to jest fajna zabawa :thumbsup: . Już niedługo komora znowu się zapełni ;)

Pozdrowiam !



#246 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 04 wrz 2020 - 09:20

niedługo komora znowu się zapełni

Nie mogę się zabrać do uruchomienia mojej. Parę urządzeń już zakupiłem, ale ciągle coś innego się robi i do dzisiaj jeszcze nic do przodu nie poszło.

Muszę się jednak zmobilizować, odświerzyć temat i wreszcie wszystko po podłączać. Wędliny wychodzą super jak je u Ciebie widzę.

Do tej pory robiłem bez dojrzewalni, w pomieszczeniu gospodarczym, ale to tylko w okresie zimowym. Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.

Pozdrowienia



#247 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 04 wrz 2020 - 11:49

Dzisiaj trochę wędzenia, cieńka dzicza i gruba dzicza.

 

 

Załączone pliki


Użytkownik witt edytował ten post 04 wrz 2020 - 11:52


#248 Radek.

Radek.
  • **VIP-Organizator**
  • 2836 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 05 wrz 2020 - 06:23

Dojrzewalnia jest dużą wygodą i można używać cały rok.

Trzymam kciuki za budowę Twojej dojrzewalni  :thumbsup:  :thumbsup: .

Pozdrawiam.



#249 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 05 wrz 2020 - 11:27

Trzymam kciuki za budowę

Dzięki Radku.....muszę wreszcie zacząć.  :D  

Pozdrowienia



#250 Maniek96

Maniek96
  • Użytkownicy
  • 657 postów
  • MiejscowośćGniezno

Napisano 05 wrz 2020 - 19:24

Miałem możliwość dostepu do dziczyzny i zrobiłem trochę pasztetowej dziczej podwędzanej,
również polędwiczkę wieprzową wędzoną zimnym dymem, która jest ulubioną mojej LP.
Posiłkowałem się przepisem z kursu dziczyzny.
https://wedlinydomow...0-r/?p=657364
Pasztetowa jest smaczna i trafi na stałe do przepisów, które warto wykonać.


Toś narobił smaka ????????????

#251 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 10992 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 05 wrz 2020 - 20:02

gruba dzicza.

Proszę o przepis   :thumbsup:



#252 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 06 wrz 2020 - 06:02

Proszę o przepis  

Proszę Aniu, przekrój wstawię w późniejszym terminie, bo musi się jeszcze obsuszać.

https://wedlinydomow...a-gruba-dzicza/ 



#253 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 09 wrz 2020 - 10:05

Zanim zapakowałem do vacuum, zrobiłem zdjęcie jak obiecałem, kięłbasy grubej dziczej.

Może mogła się dłużej podsuszać, ale już straciła 27%, a że wyjeżdżam na 2 tygodnie to ją teraz zapakowałem, aby nie był kamień.

Upiekłem również chlebek żytnio-pszenny. Na zdjęciu, wyrastanie.

Załączone pliki


Użytkownik witt edytował ten post 09 wrz 2020 - 10:09


#254 beatag

beatag
  • Użytkownicy
  • 2023 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 10 wrz 2020 - 17:44

A ten chlebek z którego przepisu?



#255 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12848 postów

Napisano 10 wrz 2020 - 17:48

Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju :D , ale poza tym wygląda całkiem poprawnie. :thumbsup:



#256 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 10 wrz 2020 - 19:04

A ten chlebek z którego przepisu

Chlebek z mojego przepisu , trzyfazowy na zakwasie i serwatce. Żytnio-pszenny 70/30. 

https://wedlinydomow...rzeba/?p=652737

 

 

skąd u Was tyle dziurek na przekroju

Arku, tak wyszło, może za mało wyrabiałem, albo za mało trójki.

 

 

poza tym wygląda całkiem poprawnie

 

Dzięki Arku za ocenę. 


Użytkownik witt edytował ten post 10 wrz 2020 - 19:38


#257 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 10992 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 10 wrz 2020 - 19:18

Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju

No cóż, aby wytworzyć skuteczne podciśnienie trzeba mieć niezłe ssanie  :laugh:   



#258 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 14 paź 2020 - 08:22

Dla odmiany smaku, boczek z szynkowara z chlebkiem żytnio-pszennym:

Załączone pliki


Użytkownik witt edytował ten post 14 paź 2020 - 08:23


#259 karolszymczak

karolszymczak
  • **VIP-Organizator**
  • 8012 postów

Napisano 14 paź 2020 - 09:03

Witku ciekawy uklad.Wizualnie pięknie.A smak to przy okazii.

#260 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 14 paź 2020 - 17:42

Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie:

 

Załączone pliki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych