Baca Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 2 Listopada 2014 Ja mięso zawsze kupuje z hipermarketu bądź lokalnego sklepu mięso ludzie nie popadajmy w skrajność i paranoje bo z ubojni lepsze a skąd wiecie czy w tej ubojni już nie dodali swoich konserwantow ? Po drugie co mam brać pół swiniaka aby sobie uwedzic 2 kg szynki ? Masz rację wielu bierze tylko nie wszyscy się do tego przyznają- rachunek przekonuje a w końcu ilu ma tzw zaprzyjaźnionych rolników niewielu i nie każdy ma na sprzedaż.@jumbo, a co znaczy ten żółty bo coś współczynnik mi siadł Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-380896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 2 Listopada 2014 baco - w wolnym tłumaczeniu - łomatkoicórkoijezusiczkunazareński Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-380909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrypa Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 2 Listopada 2014 Jumbo cos nie tak ? Powiem tyle ty kupisz karkowke za 18 zł za kg a ja kupię karkowke za 10 zł za kg i to ja bede do przodu a Ty i tak pewności nie będziesz miał wogole nie masz pewności czym świnia była karmiona może jakas chemia aby szybciej tyła ? Nie wiesz tego i nie dowiesz się a ci co wszyscy gadają o bo to biedronka od kilku bierze producentów mięso może i bierze, ale jeśli masz promocję piersi z kurczaku po 11.50 to zaloze się że nie jeden z was pójdzie kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-380922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 2 Listopada 2014 Kazdy ma prawo wyboru i to jego sprawa ,tak samo jak jeden kupi szynke za 15 inny za 40 ,tylko trzeba przemyslec co za dane pieniadze sie otrzyma. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-380927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) ...hrypa , o ile to możliwe , staram się być przy mordowaniu zwierzaka , tak że raczej wiem skąd pochodzi...Nauczyłem się jak patrzeć na mięso jako gnojek pomagając mojemu Dziadkowi - wiejskiemu masorzowi,oraz tutaj na forum , czego i Tobie życzę.....tylko trzeba czytać a nie mieć od razu pretensji Piersi drobiowe są dla mnie niejadalne... Edytowane 2 Listopada 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-380931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 2 Listopada 2014 Piersi drobiowe są dla mnie niejadalne... A ja jadam, jak mi ciotka na wsi podwórkowca pospolitego złapie i do konsumpcji przekaże.... W ostatnio trafiłem stronę http://www.twojewedl...ki-funkcjonalne tu dodatki oferuje się każdemu pikanterii dodaje nagłówek - reklama "Sklep dla pasjonatów domowych wyrobów" Jakie tam dodatki - sama tradycja - nomina, izoaskorbinian i glutaminian - wszystko kupisz w wyrobach tradycyjnych w sklepie.... mięsnym. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 2 Listopada 2014 Kazdy ma prawo wyboru i to jego sprawa ,tak samo jak jeden kupi szynke za 15 inny za 40 ,tylko trzeba przemyslec co za dane pieniadze sie otrzyma. Masz rację tylko żeby zasada większe pieniądze lepszy towar miała miejsce zawsze a jak wiesz taki nie jest, przeciętniaka nie stać na Armaniego a reszta w jedną trąbkę dmucha nabija kabzę i nas też Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 3 Listopada 2014 wiem wiem ale czasem jest lepiej kupic mniej a lepszej jakosci i zjesc ze smakiem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 3 Listopada 2014 Piersi drobiowe są dla mnie niejadalne... A ja jadam, jak mi ciotka na wsi podwórkowca pospolitego złapie i do konsumpcji przekaże. tak to i owszem , ale nie każdy ma ciotkę łapacza z podwórkiem zamieszkałym przez pospólstwo. Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 4 Listopada 2014 Uzywam suszonej krwi , moze mi ktos powiedziec jak ja rozpuscic zeby sie "zwazyla" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 4 Listopada 2014 W zimnej wodzie !!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Uzywam suszonej krwi , moze mi ktos powiedziec jak ja rozpuscic zeby sie "zwazyla"Elu raczej nie zważyła Mirek Ci odpisał a ja to robię tak dodaję do wywaru z mięska co gotowałem do kaszanki byle nie był zbyt ciepły a potem traktuje blenderem, sypałem również suchą do farszu bezpośrednio a potem mieszanie też wyszło ok .Udanej kaszanki Edytowane 5 Listopada 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 5 Listopada 2014 Dzieki Miro i Baca , masz racje , mialo byc owazyla, przepraszam za przejezyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 5 Listopada 2014 owazyla Eli55 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-381650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo12 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 9 Listopada 2014 tak to wyszło po sparzeniu drugie wędzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-382353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 9 Listopada 2014 Potężny kawał mięcha ale wygląda zacnie no i tak trzymaj, ja jednak do obróbki robiłbym mniejsze kawałki Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-382356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 11 Listopada 2014 Czy serce tez sie pekluje???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-382822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 11 Listopada 2014 Czy serce tez sie pekluje???? Pewnie też. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-382922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 12 Listopada 2014 Czy ktos zWas widzial moze przepis na mielonke w www.onet.pl , chcialam ja robic ale niestety nie zapisalam i teraz nie potrafie jej odnalezc przepis byl w zeszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 12 Listopada 2014 Czy ktos zWas widzial moze przepis na mielonke w www.onet.pl , chcialam ja robic ale niestety nie zapisalam i teraz nie potrafie jej odnalezc przepis byl w zeszlym tygodniuA dlaczego chcesz z onetu? U nas nie ma mielonek? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 12 Listopada 2014 Czy ktos z Was widzial .... onet.pl na onecie to chyba blog @miro się promuje może to tam ...http://wyrobydomowe.blog.pl/ Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 12 Listopada 2014 bwie... wlasnie ze to nie byla strona miro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 12 Listopada 2014 Może nie mielonka, tylko wyrób w słoiku ?Mielonki nie widziałem ostatnio na Onecie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 12 Listopada 2014 Miro to byla mielonka w oslonce i byl ten przepis w tamtym tygodniu (moze sobota) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek123 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Witam.Wczoraj trochę powędziłem. Dzisiaj gdy przekroiłem jeden z produktów zobaczyłem coś takiego Moje pytanie co to jest (te czerwone plamy) i czy nadaje się do spożycia? Edytowane 16 Listopada 2014 przez muniek123 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/26/#findComment-383756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.