chudziak Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 18 Lutego 2016 Czy mogą się zalęgnąć robaki w wędlinach w domowej wędzarni? O tej porze roku gdy zostawisz wędliny w wędzarni to nic się nie stanie ale latem i owszem - muchy mogą złożyć jaja . muszka owa inteligentny owad jest, nie składa jaj na wędzonym Niestety składa wiem z autopsji . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Ona lubi padlinę niczym nie zakonserwowaną. Jak nie ma co lubi to lubi co ma Potwierdzam słowa Chudziaczka, widziałem "niespodziankę" na zapeklowanym - na szczęście nie z autopsji Edytowane 18 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 18 Lutego 2016 PS Większość osób nie ma pojęcia jak wyglądają jaja muchy. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 18 Lutego 2016 Piotrze, pis67Napisałeś, że to inteligentna bestyja.Nauczyły się i też takiego mięska nie przepuszczą....idą z duchem czasu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 18 Lutego 2016 No nie miałem jeszcze przypadku, może dlatego, że nie wystawiam wyrobów na kuszenie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanysek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 20 Lutego 2016 A powiedzcie mi od czego zależy kruchość boczku. Lubie kruche czyli takie które się rozpadają na części. Wczoraj wyszedł mi troche taki ciągutek. W smaku i w kolorze ok.20 min osuszanieok 2 h wędzenieparzenie 1,5h do temp 73 st. w środku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 20 Lutego 2016 Kruchość boczku zależy od obróbki termicznej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 20 Lutego 2016 Kruchość boczku zależy od obróbki termicznej.... Mądrego to i dobrze poczytać Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Gonzo - temat głupie pytania - odpowiedzi też mogą być...... Edytowane 20 Lutego 2016 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 20 Lutego 2016 Gonzo - temat głupie pytania - odpowiedzi też mogą być...... W sumie tak.To może ktoś wie czemu mi od rana w uchu dzwoni, spałem dobrze, nigdzie się nie uderzyłem i uprzedzając odpowiedź Jamba z elektrolitami wszystko ok. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 20 Lutego 2016 Gonzo - temat głupie pytania - odpowiedzi też mogą być...... W sumie tak.To może ktoś wie czemu mi od rana w uchu dzwoni, spałem dobrze, nigdzie się nie uderzyłem i uprzedzając odpowiedź Jamba z elektrolitami wszystko ok. Za mało, albo za dużo wypiłeś (obstawiam to drugie) i dlatego Ci szumi Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 20 Lutego 2016 człowiek zadaje konkretne pytanie i otrzymuje głupie odpowiedzi, chyba tylko dlatego, że umieścił pytanie w niewłaściwym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 20 Lutego 2016 O którego człowieka Ci chodzi i o którą odpowiedź? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 20 Lutego 2016 Za mało, albo za dużo wypiłeś (obstawiam to drugie) i dlatego Ci szumi Błąd, szuka dalej Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanysek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 20 Lutego 2016 Masakra... jednym słowem. Informacji trzeba szukać pośród setki idiotycznych postów. Nie dziwie się że niektórzy mają po pare tysięcy postów jak w każdym temacie jest pierd......... o Irenie Dzięki za konstruktywną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Hanysek ja nigdy temperatury w boczku nie mierzyłem i zawsze był mięciutki, nie wiem czy to to samo co kruchy Kruche to są np. herbatniki, twarde i kruche. Boczek wrzucam razem z pozostałymi wędlinami (jak chce mi się duży garnek wyciagać ) I jak już wyjmę polędwice, szynki balerony to podwyższam temperaturę wody do 80-85*C i trzymam jeszcze boczek ok. godziny.Tak, że w sumie boczek parzę między 2 a 2,5h. I taki mi i nie tylko, samkuje. Edytowane 20 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek6862 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanysek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 20 Lutego 2016 Hanysek ja nigdy temperatury w boczku nie mierzyłem i zawsze był mięciutki, nie wiem czy to to samo co kruchy Kruche to są np. herbatniki, twarde i kruche. Boczek wrzucam razem z pozostałymi wędlinami (jak chce mi się duży garnek wyciagać ) I jak już wyjmę polędwice, szynki balerony to podwyższam temperaturę wody do 80-85*C i trzymam jeszcze boczek ok. godziny.Tak, że w sumie boczek parzę między 2 a 2,5h. I taki mi i nie tylko, samkuje. Dzięki. Czyli potrzebna jest wyższa temperatura i dłuższy okres parzenia.. Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny A czytałeś Akademię Dziadka na temat klasyfikacji mięsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Musisz wyczuć czas parzenia.Z temperaturą to jak skacze +/- parę stopni to bym tragedii nie robił Edytowane 20 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ja moj boczek z szynkowaru parze do temp 76 st w srodku ,mam miekki boczus ktory sie nie ciagnie .ale czy on jest kruchy? hmmm mnie smakuje ..najlepsza metoda probowac az dojdzie sie do swojego gustu i smaku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 20 Lutego 2016 A ja swój boczek wkładam do woreczka ,traktuję zgrzewarką i parzę sobie kilka-kilkanascie godz.-wychodzi jak masło. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 20 Lutego 2016 To może ktoś wie czemu mi od rana w uchu dzwoni, Najlepiej zadzwoń do uchologa :D . A na początek to bym przydzwonił w to, co nie dzwoni . Może się wyrówna Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 20 Lutego 2016 A na początek to bym przydzwonił w to, co nie dzwoni . Może się wyrówna Albo młotem w duży palec u nogi A pytanie było z głupich w głupich pytaniach Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 20 Lutego 2016 jak tak czytam to tylko glupie odpowiedzi widze a temat jest glupie pytania.mozna zglupiec Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek6862 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny A czytałeś Akademię Dziadka na temat klasyfikacji mięsa ? A sprawdzałeś swoje IQ?Idiotyczne pytanie na prostą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/64/#findComment-477602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.