Maxell Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 25 Września 2008 Witamy, witamy i mamy nadzieję, że zagościcie u nas na stałe. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-41499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 25 Września 2008 Naszym hasłem niech będzie - zadymić Śląsk. Witam. :smile: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-41502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 25 Września 2008 Witam Naszym hasłem niech będzie - zadymić Śląsk. Witam. :smile: Ale ekologicznie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-41506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 25 Września 2008 Witom Wos piyknie. :grin: Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-41510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 25 Września 2008 Jest mi bardzo miło, że przystępujecie do konkretów (wędzarnia). Życzę, samej satysfakcji przy produkcji i konsumpcji domowych wyrobów. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-41512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 29 Października 2008 Witam wszystkie Siostry i Braci wędzących. Zalogoowałem się dopiero teraz, chociaż zaglądam na Waszą - Naszą Stronę już od półtora roku.W tym czasie pilnie studiowałem Wasze posty. Jest to bardzo ciekawa i pouczająca lektura. Pod jej wpływem spróbowałem sam coś zrobić. Na pierwszy ogień poszły wędzonki tj. boczki i szynki i się udały, szczególnie szynki, boczki parzyłem zbyt krótko i wyszły ciągutki, ale smak i owszem. Następnie kiełbasa biała i kiełbasa Dziadka lekko zmodyfikowana (klasę I kroiłem-mam alfę 5). Rewelacja-aż głupio mi było jak sąsiadka powiedziała, że tak dobrej białej jeszcze nie jadła. Mięso na kiełbasę Dziadka I klasy też kroję a ostatnio zrobiłem ją z solonego mięsa i wyszła czerwona i bardzo smaczna. Była to kiełbasa pieczona. Od tej pory zrobiłem juz kilka asortymentów i rodzina bardzo chwali. W każdym bądź razie nie kupujemy wędlin w ogóle. Mam nadzieję poszerzyć asortyment, chociaż żona protestuje-jak kiełbasa, to tylko Dziadka, nie mogę rozwinąć skrzydeł. Ale powolutku.Pozdrawiam Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 29 Października 2008 Witam Rewelacja-aż głupio mi było jak sąsiadka powiedziała, że tak dobrej białej jeszcze nie jadła. Na początek takie pochwały , a co będzie jak nabierzesz jeszcze wprawy i zwiększysz asortyment , sąsiadkę będziesz miał na każdym śniadaniu . Witam serdecznie wśród Naszej Braci :!: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 29 Października 2008 Witam . Nowego - "starego" zadymiacza :grin: chociaż żona protestuje-jak kiełbasa, to tylko Dziadka, nie mogę rozwinąć skrzydeł. Ale powolutku. Wyślij żonę na wczasy. A sam w tym czasie "zaszalej" z wyrobami :lol: pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 29 Października 2008 Witaj Wyślij żonę na wczasy sąsiadkę będziesz miał na każdym śniadaniu Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 29 Października 2008 :lol: :lol: :lol: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 29 Października 2008 PePe, widać Cię bardzo słabo bo przez gęsty dym :lol: ale witaj kolego i pisz, pisz, pisz się już na IV zlot :lol: pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 29 Października 2008 Zalogoowałem się dopiero teraz, chociaż zaglądam na Waszą - Naszą Stronę już od półtora roku.Witaj PePe na forum. Z tego, co napisałeś widać, że z Ciebie wytrwały podglądacz długodystansowy :lol: :lol: :lol: Teraz, mam nadzieję, będziesz się z nami dzielił swoimi osiągnięciami. Ale i porażek nie omijaj; na błędach i potknięciach wszyscy się mogą uczyć. Gratuluję udanych produkcji. Przy okazji napisz, gdzie we Wrocławiu mieszkasz (dzielnica) i jak wędzisz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 29 Października 2008 Witamy ! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 29 Października 2008 Witam i mam nadzieję, że zagościsz z nami na dłużej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 29 Października 2008 Serdeczne dzięki za miłe przyjęcie na Forum Zadymiaczy.Gonzo: Żona nie pojedzie na wczasy, bo wolny czas spędzamy na działce-budowa domu, pielęgnacja ogroduEAnno: Były nie tylko sukcesy ale i porażki, np. zaparzona kiełbasa podczas obsadzania (wysoka temp, długi czas dojazdu na działkę 52 km) była lekko kwaśna. Boczek Staropolski wg Szczepana-Żona wzięła plasterek na ząb i od razu wypluła. Słodki, stwierdziła. Był pieczony w wędzarni, ale go jeszcze uratowałem. Po prostu parzyłem boczek jeszcze około godziny. Zjadłem go bez chleba w kilka dni. Mieszkam w dzielnicy Fabryczna na Osiedlu Kosmonautów. Wędzę na działce pod Twardogórą. Pozdrawiam Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 29 Października 2008 Witaj PePe ! EAnno: Były nie tylko sukcesy ale i porażki, np. zaparzona kiełbasa podczas obsadzania (wysoka temp, długi czas dojazdu na działkę 52 km) była lekko kwaśnaAle jak widać to Cię nie "załamało" . Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 29 Października 2008 kiełbasa ... była lekko kwaśna Bynajmniej miałeś pewność, że nie ma w niej jadu kiełbasianego :-) Witaj PePe na forum! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 29 Października 2008 Właśnie gdzie było największe prawdopodobieństwo że kiełbasa skwaśniała bo wątpię że w czasie osadzania. Ale jestem dumny pozdrów małżonkę. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 29 Października 2008 Właśnie gdzie było największe prawdopodobieństwo że kiełbasa skwaśniała bo wątpię że w czasie osadzania Przy wyrobie wędlin długodojrzewających przeważnie po okresie peklowania następuje etap "ciepło i wilgotno" (20-30st.C. i powyżej 90%), w którym właśnie rozwijają się bakterie fermentacyjne obniżające pH mięsa. Czyli wydaje mi się, że w przypadku PePe był to właśnie transport kiełbasy w ciepłym samochodzie, a do tego np. w siatkach foliowych (PePe użył określenia "zaparzona") Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 29 Października 2008 Witam także nowego zadymiarza.A moze zadymiacza??? Hmmm, czekamy niecierpliwie na zdjęcia twych wyrobów.Pozdrawiam. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 29 Października 2008 Zadymiacza :grin: Pozdrawiam serdecznie,zadym nam tu nie trzeba :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skupinbart Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 30 Października 2008 Witam wszystkich Na strone wedlinydomowe zagladam od dawna. Jednak dopiero traz postanowilem zapisac sie na forum. Od 8lat mieszkam w Irl. Lubie jesc. Dobrze jesc i gotowac. Dla mnie i dla rodziny przedewszyskim dobrze i zdrowo, bez nawozow chemi i innych tym podobnych swinst. Uprawiam warzywnik, mam kilka kurek noisek i ze znajomym dwie swinki, ktore wlasnie w poniedzialek zawozimy do masarza. We srode wiele roboty przedamna :grin: Jednym slowem jestem fanem zdrowej (organicznej) zywnosci W razie pytan prosze o wyrozumialosc, zarazem z ochota pomoge w miare moich mozliwosci Jedna sprawa komp moj nie da sie ustawic na polska trzcionke z gory przepraszam za braz znakow Pozdrawiam wswzystkich! Cytuj azotanom i azotynom mówie nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1804 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 30 Października 2008 Witaj skupinbart! Forum sie rozrasta systematycznie, a zasiegiem obejmuje cały świat! Super! Jak juz ubijesz te dwie świnki to znaj czym prędzej co smacznego udało Ci sie smacznego zrobić... i znakami PL sie nie przejmuj... ja tez dopiero zaczynam przygode z wedlinydomowe... Pozdrowienia:) A jak na takie tradycyjne żywienie patrzą Irlandczycy? Jak na wariata? Bo ogólnie mieszkańcy zachodniej Europy z tego co obserwuję nie za bardzo "czuję tego blues`a"... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek1961 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich serdecznie :grin: Jako, że jestem nowym użytkownikiem tego forum (ale za to starym obserwatorem :grin: ), niech mi będzie wolno pokrótce przedstawić moją osobę :wink: .Na imię mam Jurek, lat 47, pochodzę z łódzkiego. Obecnie czasowo za granicą .Wędliniarstwem i tematami pobocznymi zajmuję się hobbystycznie, z przerwami co prawda, od lat kilkunastu. Z lepszym lub gorszym skutkiem :rolleyes: .Postanowiłem wreszcie przyłączyć się trochę czynniej do niniejszego forum, które to"wszechnicą wiedzy wszelakiej (kulinarnej) jest i na lodzie nikogo nie zostawia :wink: .Pozdrawiam wszystkich bardziej doświadczonych forumowiczów i do pierwszego postu :grin: Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich serdecznie :grin: Jako, że jestem nowym użytkownikiem tego forum (ale za to starym obserwatorem :grin: ), niech mi będzie wolno pokrótce przedstawić moją osobę :wink: . Na imię mam Jurek, lat 47, pochodzę z łódzkiego. Obecnie czasowo za granicą . Wędliniarstwem i tematami pobocznymi zajmuję się hobbystycznie, z przerwami co prawda, od lat kilkunastu. Z lepszym lub gorszym skutkiem :rolleyes: . Postanowiłem wreszcie przyłączyć się trochę czynniej do niniejszego forum, które to "wszechnicą wiedzy wszelakiej (kulinarnej) jest i na lodzie nikogo nie zostawia :wink: . Pozdrawiam wszystkich bardziej doświadczonych forumowiczów i do pierwszego postu :grin: JurekCześć Jurek ja tez pochodzę z łódzkiego :wink: i tez za granica,ale nie czasowo.Możesz zdradzić z kad pochodzisz- o ile to nie jest tajemnica . :grin: Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/32/#findComment-44717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.