Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ale dzisiaj podjąłem męską decyzję

i pięknie - witaj w świecie pasjonatów -smacznych i zdrowych wyrobów domowych maści wszelakiej :)

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-564660
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dzień dobry, witam serdecznie Wędzarniczą Brać!

 

To może od początku: chcąc pozbyć się cegły klinkierowej z budowy ogrodzenia, zacząłem szukać dla niej innej, nowej przyszłości. Początkowo myślałem o grillu, może wędzarni...Po nitce do kłębka trafiłem na stronę wedlinydomowe.pl i przepadłem bez reszty.

 

Po pierwszym zachłyśnięciu się, zacząłem na chłodno czytać i przyswajać zgromadzoną tu wiedzę. Obecnie jestem na ukończeniu własnej wędzarni wg projektu AndyAndy (osobny wątek wkrótce) i postanowiłem się "ujawnić" ;)

 

Jestem wdzięczny twórcom projektu wedlinydomowe.pl, za to, że otwierają ludziom oczy i pokazują, że można tworzyć własne smaczne, a przede wszystkim - zdrowe wyroby.

 

Z radością dołączam do wędzarniczej społeczności.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-567717
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzień dobry, witam serdecznie Wędzarniczą Brać!

 

Witaj wśród Nas  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-567721
Udostępnij na innych stronach

Cześć... :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-567727
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pozdrawiam

 

Po nitce do kłębka trafiłem na stronę wedlinydomowe.pl i przepadłem bez reszty.

Z kąd ja to znam

 

Witam serdecznie!

 

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez grehor1

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-567786
Udostępnij na innych stronach

cześć 

 

Michał z Gorzowa Wlkp.

 

Witam Wszystkich 

Witaj i działaj. :)  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-568564
Udostępnij na innych stronach

 

 

cześć    Michał z Gorzowa Wlkp.   Witam Wszystkich 
 

 

 

 

Witaj   "Ziomal"   

 

 

 

 To ja tez przywitam "ziomala" :D  witaj 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-568663
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo serdecznie dziś trafiłem na stronę i nie omieszkałem się zarejestrować , mam niewielkie doświadczenie w wędzarnictwie ale myślę że dzięki forum to się zmieni Pozdrawiam wszystkich

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-569058
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo serdecznie dziś trafiłem na stronę i nie omieszkałem się zarejestrować , mam niewielkie doświadczenie w wędzarnictwie ale myślę że dzięki forum to się zmieni Pozdrawiam wszystkich

Witaj i pytaj przed robotą. ;) 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-569059
Udostępnij na innych stronach

Witaj Slavoo,

 

 

 

mam niewielkie doświadczenie w wędzarnictwie ale myślę że dzięki forum to się zmieni
 

 

Jeśli będziesz uważnym  czytelnikiem to na pewno "się zmieni"  :thumbsup:  - w razie czego  zawsze możesz   "dopytać" .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-569061
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich Nowo-przybyłych.

Weszliście tu raz - nie wyjdziecie nigdy :D 

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-569065
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich.

Forum przeglądam od ponad pół roku: czytam, czytam, czytam i się uczę. W międzyczasie wybudowałem wędzarnię wzorując się na pomyśle/projekcie Andyandy. Wędzarnia może nie wygląda super (czeka na upiększenie - wykończenie, niestety masa innych zajęć nie bardzo pozwala...) ale spełnia swoje zadanie - już dwa zadymiania były. Wędzarnia wybudowana przy pomocy i współudziale moich znajomych, przyjaciół.

Forum uważam za rewelacyjne - masa bezcennych informacji :clap:  Jak wszędzie w sieci są różne zdania :devil:  :angel:  ale to dodaje tylko smaczku. 

Pozdrawiam wszystkich "Zadymiarzy" :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-569561
Udostępnij na innych stronach

Witam 

Jak większość użytkowników tego forum, również ja lubię "zadymiać". 

Zaczęło się od wypchniętego przez mróz dna beczki, którą postanowiłem użyć w tej sytuacji do innych celów z korzyścią dla całej rodziny i znajomych :D .

Od tej pory nie za często bo 3-4 razy w roku robię swoje wędzonki, poszerzając stopniowo asortyment.

Właśnie jutro będzie premiera wędzenia sera typu włoskiego...według wskazówek znalezionych na tym forum.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrowienia dla wszystkich. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-570091
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam.

Jako nowy przywitać się chciałem z Ostrowca Św. gdzie postanowiłem nieco zwiększyć emisję spalin drewna bukowego oraz olchy do atmosfery, nie zawaham się również użyć drewna drzew owocowych.

W załączniku mój marten jak twierdzą znajomi, system szybrów jest nieco zagmatwany ze względu na chęć posiadania wszystkiego na raz, wędzarni, grilla, pieca chlebowego, suszarni, i jeszcze przy okazji tradycyjnej kuchni z fajerkami.

Moja koncepcja wykonanie znajomego mocno dyskutowane i robione na moja odpowiedzialność bo jak twierdził nie będzie działać.

Działa, suszy, piecze griluje i dymi.

Jedyne co mnie martwi to kanał jaki dałem do wędzarni, ma przekrój 14x14 cm i długość 2,5m. troszkę martwi mnie przekrój bo palenisko pod kuchnia jest duże.

 

 

Się rozpisałem :)

A chciałem się tylko przywitać i pozdrowić. 

 

Niedźwiedź .

post-88838-0-11499000-1508142409_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-571317
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jako nowy przywitać się chciałem z Ostrowca Św

 

Bardzo nam miło, witaj serdecznie  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-571368
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jedyne co mnie martwi to kanał

 

Patrząc na konstrukcję    nie  powinno być problemu z   :rolleyes: "dorobieniem"  paleniska bezpośrednio pod komorą wędzarniczą.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-571371
Udostępnij na innych stronach

 

Jedyne co mnie martwi to kanał

 

Patrząc na konstrukcję    nie  powinno być problemu z   :rolleyes: "dorobieniem"  paleniska bezpośrednio pod komorą wędzarniczą.

 

 

Dokładnie jak się naczytałem to już mam plan jak to zrobić, tylko drzwi muszę u jakiegoś "szpeca" zamówić bo wymiar nie typowy, wiertnica fi 200 sprawę załatwi bo już sobie pomiary porobiłem :).

Natomiast pierwsze wędzenia pstrąga nie wykazywały smolenia i innych tego typu historii, kolor był ok wędziłem jakieś trzy godziny, dodatkowo umieszczam termometr w palenisku żeby mieć baczenie, wymiar paleniska też jest w miarę przyzwoity 55x65h40 cm przykryte blacha z fajerkami (taka typowa kuchnia bez kanałów pod blachą).

Zaadaptowałem Borniaka do drzwiczek i zamierzam uskutecznić w zimne wędzenie w najbliższym czasie. Kończy się peklować baleron, golonka, polędwice i szynka.

Rozwinę może temat w innym wątku jak będzie się czym pochwalić :), żeby nie zaśmiecać i nie dostać bana na wstępie.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/270/#findComment-571413
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.