Zbój Madej Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Maxell lub inny moderator, proszę posty nie związane z moim puszkowaniem przenieść do "innego" tematu Dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Jasna sprawa. mam nadzieję, że to juz koniec dyskusji, więc gdy tylko uporam się ze skanami piekarniczymi, zrobie Ci tutaj porządek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Przecież upust może Ci dać i tak, prawda? Ok.wiem na czym stoję.Stronie nic do tego.Szkoda .Jest już dwóch chętnych.Poczekam na jeszcze trochę zgłoszeń na moje PW, żeby mieć mocniejszą kartę przetargową. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Szkoda Czego szkoda? Przecież jesteś z nim w kontakcie. Po wtóre, moich warunków i tak by nie przyjął. I oby była jasność - wszystko co tutaj robię, robię wyłącznie dla dobra forowiczów. Teraz dla mnie priorytetem jest zdobycie kasy na bieżące opłaty. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Lutego 2019 Teraz rośnie konkurencja i te zamykarki nie maja już takiego wzięcia, No to może warto z konkurencją pogadać? Niech się licytują kto da więcej, - znaczy opuści więcej. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Lutego 2019 Po wtóre, moich warunków i tak by nie przyjął. A skąd wiesz.?Może mi je przedstaw jak nie tu to na PW a ja sobie z nim pogadam i wtedy zobaczymy. I oby była jasność - wszystko co tutaj robię, robię wyłącznie dla dobra forowiczów. Nie wątpię , ale jakoś w tym wypadku odnoszę inne wrażenie, że strzeliłeś focha i tyle. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) jakoś w tym wypadku odnoszę inne wrażenie, że strzeliłeś focha i tyle.Arku,z całym szacunkiem dla Ciebie, ale powyższa uwaga nie powinna była zaistnieć!!!Mirek nie jest "wyrobnikiem" na forum na rzecz forowiczów, tylko właścicielem i szefem oraz mózgiem.Jeżeli sam przestanie się cenić to i inni stracą do Niego szacunek.Lekceważące potraktowanie w przeszłości dyskwalifikuje partnera handlowego.Potencjalnych klientów powinno się szanować również w latach tłustych. Edytowane 1 Lutego 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Arku, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale powyższa uwaga nie powinna była zaistnieć!!! Masz rację .Przepraszam, ale widać ja inaczej podchodzę do negocjacji i zawsze moim zdaniem można wrócić do tematu mimo złego podejścia za pierwszym razem przez producenta.To, że potraktował Mirka w latach swojej prosperity nieładnie to fakt, ale teraz może być bardziej skłonny do negocjacji ( większa konkurencja) i jeśli by tak było to było by to z korzyścią dla naszych forumowiczów a to jest jak sądzę najważniejsze.Łatwiej by mi było z nim pertraktować gdybym mógł mu zaproponować jakieś korzyści z tej współpracy , ale mówi się trudno.Ja tak łatwo się nie poddaję i będę próbował załatwić jakiś rabat dla chętnych ,którzy zgłoszą się na moje PW Edytowane 1 Lutego 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Lutego 2019 Rabat został już został z właścicielem PUSZKOPOLU ustalony Arkadiuszu. To jest upust w kwocie 200 zł. polskich na jednej sztuce, czyli jak wcześniej pisałem, mowa o tym nowym modelu zestawu zamykającego za 500 zł. brutto, zamiast za 700 zł, lub gotowy zestaw wraz z wiertarką stołową za 1000 zł. brutto, zamiast za 1200 zł. jak jest na OLXie, i nie potrzeba nic więcej kombinować, bo warunkiem uzyskania rabatu jest zebranie się tylko kilko kolegów, i zakup min. 8 - 10 szt. zamykarek, niezależnie w jakiej wersji. W czasie późniejszym również ew. rabaty na zakup puszek. To wszystko jest gotowe i już uzgodnione, o czym już wcześniej pisałem zresztą, brak tylko odpowiedniej ilości chętnych na zakup, jak dotychczas . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Lutego 2019 Dzięki Aniu - unikneliśmy prawdopodobnie niepotrzebnej dyskusji.Arku, ja nie jestem Tobą i na pewno nie myślę tak jak Ty. Musisz to zrozumieć. Abyś w nastepnym poście nie napisał, że działam na szkodę forum ( ), to na początek przedstawiam jeden z moich warunków:- producent przekazuje 3 szt. kompletnych urządzeń trzem wyznaczonym osobom do tzw. przetestowania. Po miesiącu testów, użytkownicy - testerzy, informują na forum o wynikach testów i przydatności urządzenia do celów domowej produkcji konserwiarskiej. Wtedy możemy wrócić do dalszych uzgodnień w kwestiach reklamy.To na początek. Pamiętajmy, że przy pomocy tego typu urządzeń i zastępowaniu oryginalnych autoklawów, kuchennymi urządzeniami do ciśnieniowego gotowania potraw, nigdy nie osiągniemy parametrów produktów pochodzących ze specjalistycznych zakładów produkcyjnych. Jeśli dodamy do tego błędy technologiczne, jak choćby przerwanie łańcucha chłodniczego mięsa, jako forum tematyczne, musimy ostrzec wszystkich producentów domowych konserw puszkowanych "sterylizowanych", iż wszystko to robią wyłącznie na własną odpowiedzialność. Strona i forum traktują te tematy wyłącznie w formie informacyjnej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Lutego 2019 to na początek przedstawiam jeden z moich warunków: Po ciężkich bojach nareszcie coś konkretnego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Lutego 2019 Pamiętajmy, że przy pomocy tego typu urządzeń i zastępowaniu oryginalnych autoklawów, kuchennymi urządzeniami do ciśnieniowego gotowania potraw, nigdy nie osiągniemy parametrów produktów pochodzących ze specjalistycznych zakładów produkcyjnych. Jeśli dodamy do tego błędy technologiczne, jak choćby przerwanie łańcucha chłodniczego mięsa, jako forum tematyczne, musimy ostrzec wszystkich producentów domowych konserw puszkowanych "sterylizowanych", iż wszystko to robią wyłącznie na własną odpowiedzialność. Strona i forum traktują te tematy wyłącznie w formie informacyjnej. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akwz47 Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Lutego 2019 WitajcieMoże i innej beczki/puszki pytanie. Jak zapewne widzieliście na różnych filmikach dotyczących autoklawów na wschodzie, stosowane są tam inne rodzaje słoików i jednorazowych pokrywek niż twist-off.Jak sądzicie czy taki słoik z pokrywką może być alternatywą dla puszki?Słoik wydaje być bardzo szczelnie zamykany, pokrywka jest także zagniatana na rancie słoika.Biorąc pod uwagę cenę zakupu zamykarki i puszek (pomijając fakt trwałości/wytrzymałości - opakowania szklane mogą się zbić), byłaby to świetna alternatywa. https://www.youtube.com/watch?v=HdvTyfAjHnY Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Lutego 2019 Pamiętajmy, że przy pomocy tego typu urządzeń i zastępowaniu oryginalnych autoklawów, kuchennymi urządzeniami do ciśnieniowego gotowania potraw, nigdy nie osiągniemy parametrów produktów pochodzących ze specjalistycznych zakładów produkcyjnych. Jeśli dodamy do tego błędy technologiczne, jak choćby przerwanie łańcucha chłodniczego mięsa, jako forum tematyczne, musimy ostrzec wszystkich producentów domowych konserw puszkowanych "sterylizowanych", iż wszystko to robią wyłącznie na własną odpowiedzialność. Strona i forum traktują te tematy wyłącznie w formie informacyjnej. Wszystkie wędliny nie tylko konserwy robione w domu są obarczone pewną dozą ryzyka.Cała rzecz polega na tym aby to ryzyko ograniczyć do minimum, ale jak czytam niektóre przepisy to mam wątpliwości czy niektórzy zdają sobie sprawę z tego ryzyka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Lutego 2019 Konserwy, z uwagi na teoretyczny okres przechowywania, sa w najwyższej grupie ryzyka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Lutego 2019 Konserwy, z uwagi na teoretyczny okres przechowywania, sa w najwyższej grupie ryzyka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Warto sobie, i nie tylko sobie przeczytać .https://portal.abczdrowie.pl/ryby-w-puszkach-dlaczego-warto-je-jesc Edytowane 5 Lutego 2019 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Lutego 2019 Jak to artykul z WP ogolnikowo zadnych konkretow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Lutego 2019 Kto chce Electro, to wyciągnie własne wnioski z tego artykułu o konserwach, a że zamieszczony na WP ? Konserwy rybne to przecież nie jest temat polityczny, więc ? Jednemu wystarczą te "ogólniki", a inny potrzebuje akademickiego wykładu, każdy i tak przyswoi sobie tylko to, na co ma ochotę i co zechce zaakceptować, lub nie, a z tych "ogólników" można całkiem sporo informacji wyczytać, jeżeli się ma ochotę, oczywista oczywistość . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 5 Lutego 2019 @sverige2, czasem czytam ich wypowiedzi o chorobach ...to po przeczytaniu sie zastanawialam :czy po roznych obiawach jakie u mnie nieraz sa, powinnam wogole jeszcze zyc ale konserwy rybne lubie ..tylko trzeba duzo sie naczytac zeby znalesc takie co maja w srodku ryby ( nie tylko sladowo) no i dodatkow "witaminowych " nie za duzo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 5 Lutego 2019 Najlepiej lubię konserwy rybne które sam sobie przygotuję Electro, a w artykule ważne są właśnie te wspomniane wcześniej przez Ciebie "ogólniki" , a o chorobach ??? Chyba wiesz o tym że Polska jest krajem gdzie jest najwięcej lekarzy i polityków, więc nie ma co podejmować dyskusji w tej materii . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 5 Lutego 2019 Puszkowanie konserw wcale nie jest tak proste jak piszecie. Radze poczytac sobie Biblię konserwatora, która wklejam w dziale Konserwy. Zostało mi jeszcze kilka rozdziałów, ale już z tego co do tej pory wkleiłem widać, że w warunkach domowych nigdy nie osiągniemy takich parametrów jak w przemyśle.Dlatego zalecam rozwagę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja nawet nie mam odwagi robic ..za duze ryzyko ..nawet jak robie w sloiku konserwy i tyndalizuje ale i tak trzymam w lodowce ..wole dmuchac na zimne niz mialabym komus zaszkodzic. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Puszkowanie konserw wcale nie jest tak proste jak piszecie. Radzę poczytać sobie Biblię konserwatora, którą wklejam w dziale Konserwy..........................w warunkach domowych nigdy nie osiągniemy takich parametrów jak w przemyśle. Dlatego zalecam rozwagę. Doceniając entuzjazm naszych "konserwatorów" mam równocześnie cały czas z tyłu głowy to, co napisał Maxell.Mam na uwadze dwa aspekty:sprzęt - możliwość skonstruowania/wykorzystania bomby ciśnieniowejmikrobiologia - nieskuteczna sterylizacja = bomba mikrobiologiczna Edytowane 5 Lutego 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Doceniając entuzjazm naszych "konserwatorów" mam równocześnie cały czas z tyłu głowy to, co napisał Maxell. Aniu nie popadajmy w paranoję.Nigdy w produkcji domowej czy to konserw czy też innych wyrobów jeśli chodzi o warunki produkcji nie dotrzymamy kroku przemysłowi..Dzielenie włosa na czworo nie ma sensu.Należy przestrzegać sprawdzonych metod i za mocno nie eksperymentować a będzie dobrze. Edytowane 5 Lutego 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15873-lu%C5%BAna-dyskusja-o-puszkowaniu/page/2/#findComment-622729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.