Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

musi nosić adnotację.... zdjęcie poglądowe.... źródło xxxxxxx (link)
:thumbsup:  

 

Jak nie ma adnotacji to sie mysli ze to jest fotka autora postu , tym razem Ci wybaczamy  :tongue:  :tongue:  :tongue:  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-771239
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

:clap::thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-777517
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

:clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-780268
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Tydzień minął kiełbasa straciła na wadze więc do pakowania.

post-95709-0-31275700-1661597790_thumb.jpg

post-95709-0-00506300-1661597832_thumb.jpg

Przy okazji wędziłem podgardle 

post-95709-0-53874900-1661597899_thumb.jpg

Dopiero  dzisiaj je sparzę, co prawda surowe wędzone było dobre, ale po parzeniu myślę, że tłuszczyk będzie taki smarowny w sam raz do zimnej wódeczki.  :)

post-95709-0-20134900-1661598116_thumb.jpg

Edytowane przez quadro555
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-784387
Udostępnij na innych stronach

Szkoda parzyć , u mnie nie doczekałby tej operacji ,regularne krojenie i po paru godzinach , no może po dwóch dniach pozostałby tylko sznurek  :) .Oczywiście to mój punkt widzenia na dobrze uwędzone  wyroby.Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-784390
Udostępnij na innych stronach

Szkoda parzyć , u mnie nie doczekałby tej operacji ,regularne krojenie i po paru godzinach , no może po dwóch dniach pozostałby tylko sznurek  :) .Oczywiście to mój punkt widzenia na dobrze uwędzone  wyroby.Pozdrawiam

Pierwszy raz wędziłem podgardle i chcę spróbować parzone. Do surowego, wędzonego dodałbym więcej soli (25 g/kg), teraz dałem tylko jak do wędzonek (20 g/kg). 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/10/#findComment-784392
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.