Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/53/#findComment-1018673
Udostępnij na innych stronach

Brutalne prawdy/ciekawostki o włoskich mąkach i makaronach:

 

Siła mąki

https://bressanini-lescienze.blogautore.espresso.repubblica.it/2009/01/28/la-forza-della-farina/

 

Włoski makaron nigdy się nie trzęsie, ponieważ jest to  wstępnie "gotowany" w temperaturze 115-120 stopni Celsjusza. W ten sposób zmienia kolor i traci smak.

https://ilfattoalimentare.it/pasta-italiana-non-scuoce-precotta.html

tab-essicazione-temperatura-pasta.png

 

Tajemnice gotowanego makaronu dwa razy. Najpierw jest suszony w bardzo wysokich temperaturach, a następnie w garnku. Nikt o tym nie mówi, ale jakość jest inna

https://ilfattoalimentare.it/pasta-spaghetti-essiccazione-temperatura.html

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/53/#findComment-1022001
Udostępnij na innych stronach

 

Ewolucja wartości rzeźnej trzody chlewnej w Polsce w ostatnim sześćdziesięcioleciu

 

Cytat

Obecnie hodowcy są w stanie uzyskać tuczniki o grubości tłuszczu podskórnego porównywalnej nawet z innymi gatunkami zwierząt, np. przeżuwaczami. Według aktualnych badań [42], poziom cholesterolu we wszystkich elementach tuszy wieprzowej jest niższy niż dotychczas podawano w piśmiennictwie. Wieprzowina w porównaniu z mięsem drobiowym zawiera mniej cholesterolu (0,54 wobec 0,58-0,74 g/kg)

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/53/#findComment-1024322
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.