Donkihot Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Przerwa śniadaniowa u mnie w pracy, żuję jakąś kanapkę i oglądam fotki tych smakołyków. Jesteście bezlitośni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrek79 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zamarynowałem ,,cukierasa'' z boczku ze skórą b/z i schabu b/k oraz kilku dodatków w postaci pieprzu czrnego oraz kolorowego,kopru,natki pietruszki,bąków cebuli i ostrej pasty paprykowej.Jak pogoda pozwoli to będzie pieczony lub smażony na patelni na ognisku, ewentualnie w piekarniku.Wygląda jak włoska Porchetta, którą częstuje mnie znajomy Włoch. Robiona jest w piecu i nacierana przyprawami z oliwą. Skórka jest chrupiąca, ale nie przesuszona Jestem u niego w pizzerii co tydzień i zapominam zapytać on przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 27 Czerwca 2021 (edytowane) ,,Dziki garnek''gotowy. Czemu nazwałeś garnek dziki, czyżby wsad mięsny był z mięsa dzika lub innej dziczyzny? Nie ma w nim dziczyzny,a nazwałem dlatego bo nic się w nim nie komponuje,co miałem pod ręką to wsadziłem do gara i ugotowałem. ,,Cukierasa'' wsadziłem na korbe ale czy napęd wytrzyma tego nie jestem pewien,w najgorszym razie skończę piczenie na kratce lub w piekarniku.[Dodano: 27 cze 2021 - 16:55]Cięzko będzie synchronizować temp.końcowe Edytowane 27 Czerwca 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Nie ma w nim dziczyzny,a nazwałem dlatego bo nic się w nim nie komponuje,co miałem pod ręką to wsadziłem do gara i ugotowałem. I to jest to Nie ma znaczenia czy się komponuje, tak powstają unikatowe smaki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Napęd nie wytrzymał,ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Napęd nie wytrzymał,ale nie jest źle. Nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy Ten zestaw z przyjemnością bym przygarnęła , nie wspomnę o talerzu drewnianym Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 27 Czerwca 2021 nie jest źle. A jak oceniasz miękkość i soczystość dwóch podstawowych składników rolady? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Napęd nie wytrzymał,ale nie jest źle. Napęd wiedział kiedy zakończyć pieczenie , wygląda bardzo ładnie, skórka upieczona na chrupko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 28 Czerwca 2021 nie jest źle.A jak oceniasz miękkość i soczystość dwóch podstawowych składników rolady? Polędwica nieco sucha a boczek wymaga kilku stopni więcej aby był mięki.Gdyby napęd pracował do końca to może bym osiągnął założenia bo w pewnym momencie doszedłem prawie do synchronizacji czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Polędwica nieco sucha a boczek wymaga kilku stopni więcej aby był mięki. Zastanawiam się, czy odpowiedni nastrzyk polędwicy nie stworzyłby dodatkowych możliwości. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Polędwica nieco sucha a boczek wymaga kilku stopni więcej aby był miękKi. Jak wiadomo pieczenie wysusza. Moim zdaniem to nie jest dobry produkt do pieczenia .Jeśli będziesz dłużej piekł żeby boczek był miękki to polędwica będzie jeszcze bardziej sucha. Moim zdaniem sam nastrzyk niewiele pomoże. Jeśli nastrzyk to trzeba by jeszcze dodać do solanki dodatki funkcjonalne zatrzymujące wodę (np. białko) i tym nastrzyknąć. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Jak wiadomo pieczenie wysusza. Moim zdaniem to nie jest dobry produkt do pieczenia .Jeśli będziesz dłużej piekł żeby boczek był miękki to polędwica będzie jeszcze bardziejSwojego czasu na grillu wykonałem roladę z polędwicy, żeby ją zabezpieczyć przed nadmiernym wysuszeniem owinąłem ją plastrami boczku dodatkowo od wewnątrz przed rolowanie ułożyłem cienkie plasterki słoniny z Mangalicy oraz naciąłem kieszenie w które włożyłem słupki słoniny. Moim zdaniem sam nastrzyk niewiele pomoże. Jeśli nastrzyk to trzeba by jeszcze dodać do solanki dodatki funkcjonalne zatrzymujące wodę (np. białko) i tym nastrzyknąć.Mamy podobne zdanie w temacie nastrzyku, natomiast w tym przypadku zastosowanie dodatków uważam za niepotrzebne. Kiedy w swojej roladzie zastosowałem tłuszcz pomogło to na tyle, że rolada nie była przesuszona, tego bym się trzymał . W przypadku rolady Bila polędwica miała już osłonę zewnętrzną z boczku jedynie co można było dodatkowo zrobić to wyciąć kieszenie w polędwicy i włożyć słupki słoniny. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-712777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 15 Lipca 2021 Dzisiaj włożyłem trochę ,,lata'' do garnka,na kolację będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-714824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 15 Lipca 2021 No i kolacja gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-714834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 15 Lipca 2021 Kolacja na pewno pyszna, nie mam wątpliwości ale...ta deska/korytko. Aż się chce jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-714852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 16 Lipca 2021 Bardzo fajna deska Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-714923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 18 Lipca 2021 Gdzie taka deskę można kupić? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-715062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 18 Lipca 2021 Gdzie taka deskę można kupić? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu TapatalkaNa Olxhttps://www.olx.pl/d/oferta/drewniane-korytko-taca-duzy-lisc-talerz-gratis-CID628-IDlAAsg.htmlSprzedawca wiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-715134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 18 Lipca 2021 trochę ,,lata'' do garnka, Pięknie i smakowicie ,czy dobrze widzę plasterki słoniny z papryką? Jak smakowała skórka wp? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-715135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 20 Lipca 2021 czy dobrze widzę plasterki słoniny z papryką? Jak smakowała skórka wp? Tak to wędzona słonina z papryką a skóra mieciutka i zrumieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-715338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Dzisiaj zupa ala gulaszowa z tego co Bóg dotychczas dał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-717467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 ,,gulaszowej'' cd.na kluseczki nie ma już czasu więc będzie z piczywem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-717477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Dzisiaj na kolacje kaszanka z ziemniakami na kapuście sadzana oraz żeberka,,huśtane'' na ogniu pieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-718089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 kaszanka z ziemniakami na kapuście sadzana Raryasik Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-718092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Sam miód gulaszowa mi umknęła z tego co Bóg dał, dobrze widzę policzki w obecność wołowinki? Dzisiaj na kolacje Kolacyjka Cymes Jacek jak byś kiedyś robił żebra i pieczonkę to spróbuj na próbę włożyć żeberka do kotła na górę oddadzą wtedy swój aromat do pieczonki, pod koniec pieczenia wyjmujesz i kładziesz na bardzo gorącą płytę lub na ruszt po minucie z każdej strony i masz na chrupko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/17/#findComment-718098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.