bilu72 Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 18 Lipca 2020 Szpykaczka gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-671854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 19 Lipca 2020 Ładne "totoj Ci wyjszło" mniam, mniam, !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-671880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 19 Lipca 2020 Smakowicie wygląda to danie... Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-671892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 19 Lipca 2020 Ładne i pewnie smakowite.... mi ta potrawa przypomina kociołek drwala na 100 przepisów Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-671895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Szpykaczka (powinna być pieczona w garnku rzymskim)jest podobna do ziemniaków po Cabańsku, smalec (chodz ja dodałem odrobinę )został zastapiony wodą w ilosci około 400 ml czego nie widać na zdjeciach.Natomiast zielone papryczki dodały potrawie pikantnego smaku. Edytowane 20 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-671943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Ząb czsu.Słonina w soli czas prztrzymywania 4 miesiące-temperatura prztrzymywania 10-12 st.CPstrąg wędzony czas przetrzymywania 3 miesiące-temeratura przetrzymywania 10-20 st.CBoczek i kiełbasa wędzona czs prztrzymywania min-3 lata dokładnie nie pamiętam temperatura 5-30 st.CNa żadnym produkcie nie ma oznak pleśni ani niemiłego zapachu.Boczek barszo słony,rybka niczym słony chips,natomiast boczku wędzonego i kiełbasy nie próbowałem. Edytowane 24 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 24 Lipca 2020 Kurczak faszerowany,pieczony w ognisku w otoczce kapuściano-glinianej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 24 Lipca 2020 Kurczak faszerowany,pieczony w ognisku w otoczce kapuściano-glinianej. Super, podziwiam Twoją kreatywność Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 24 Lipca 2020 Bilu, pokaż finał. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 24 Lipca 2020 Bilu, pokaż finał. Aż się boję tego finału,niemniej jednak jakieś doświadczenie zostanie a wnioski na przyszłość zawsze można wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Finalnie wygląda to tak.Nie będę chwalił ani ganił niemniej jednak zabrakło jeszcze min.1 godz pieczenia.3 godz.to za mało .Ale ogólnie nie jest źle jeżeli nie zależy komuś na chrupiącej skórce.Bedę miał przynajmniej jakiś odnośnik do kolejnej wariacji Edytowane 24 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 24 Lipca 2020 Moim zdaniem bardzo ładne zwłaszcza, że nie masz wglądu w sam proces pieczenia. Na upartego można dopiec w piekarniku lub na grillu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) nie masz wglądu w sam proces pieczenia. Może kiedyś się pokuszę dla eksperymentu upiec kawałek mięsa w glinie z użyciem termometru Meater.Zobaczę jakie zmiany temperaturowe zachodzą w mięsię oraz wokół niego. Edytowane 24 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrek79 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 24 Lipca 2020 Mój tata jak żył to mi opowiadał ,że jak szli z kolegami nad wodę to w ten sposób robili kurczaka tylko bez warzyw. Niestety nie pamiętam szczegółów. Opowieść słyszałem zanim znalazłem nasze forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 24 Lipca 2020 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) :clap: Już zapisane Edytowane 24 Lipca 2020 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 25 Lipca 2020 dla eksperymentu upiec kawałek mięsa w glinie z użyciem termometru Meater. Jestem za dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 25 Lipca 2020 (edytowane) Autentyczne ! Mój brat też tak na rożnie u swojej obecnej żony piekł kuraka, który przed chwilą jeszcze dziobał trawkę. Obtoczył go gliną ale... zapomniał go wypatroszyć Oj działo się!!! Edytowane 25 Lipca 2020 przez Papcio Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 25 Lipca 2020 Wypatroszoonego kurczaka piecze się w glinie z pierzami,które odpadają po upieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 25 Lipca 2020 Wypatroszoonego kurczaka piecze się w glinie z pierzami,które odpadają po upieczeniu. To jest tylko jeden ze sposobów. Ja np. wolę piec obranego i czystego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 25 Lipca 2020 W wieku 15 lat ukradlismylismy (niestety)Z kolegami kuraka i pieklismy go w ognisku i glinie tak jak go zdobyliśmy ,w piórach i z podrobami iii... pierwsza kulinarna porażka , nie było Internetu tylko zasłyszane było że tak się robi. Potem kolejne przywlaszczenie mienia i kuraka już wypatroszonego ale z piórami ponownie w ogień i glinie efekt ,dało się zjeść. Koleja próba(wszystko na przestrzeni kilku dni bo wakacje byly) była już z kuraka pozyskanego legalnie i wyczyszczony został z piór i wnęczności potem glina i ogień jak poprzednie , smak rewelacja do tej pory nie wiem jak to się udało bo prymityw wielki ,A smak nie do odtworzenia od tamtej pory.Jedyne czego żałuję z tamtych pierwszych kulinarnych wojaży to tych dwóch ptaków które z kolegami podprowadzilismy sąsiadowi choć to pewnie one obudziły we mnie ciąg do kotła . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-672501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzisiejsza grillowana kolacyjka na kamieniu. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-674648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Wczorajsza kolacyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-674714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 na kamieniu. Jakiś specjalny ten kamień? Jeśli już o tym pisałeś to podrzuć proszę link. Jeśli nie, to przybliż temat. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-674754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) na kamieniu. Jakiś specjalny ten kamień? Jeśli już o tym pisałeś to podrzuć proszę link. Jeśli nie, to przybliż temat.To jest zwykły kawałek łupka kupiony za całe 4 złocisze na składzie z kamieniem dekoracyjnym. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/7/#findComment-674757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.