Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.09.2023 o 18:32, Muski napisał(a):

😍Brawo

 

 Dziękuję :)

Tym bardziej, że ostatnio nie zawsze (miałam problem z zakwasem;))  byłam zadowolona z moich wypieków.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-858704
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
3 godziny temu, @halusia@ napisał(a):

obdarowała mnie swoim chlebkiem.

 

Dziękuję Siostrzyczko:hug:

smakował, bo pewnie obłożyłaś czymś pysznym swojej produkcji :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-861824
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
1 godzinę temu, ReniaS napisał(a):

Jeszcze za ciepły na krojenie...:)

Gdyby to było ciut bliżej już bym była u Ciebie na kolacji .🙈

Chlebek cudnej urody.😋

A tak w ogóle kiedy TY to wszystko robisz Siostro 🤗

  • Like 1

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-906359
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, ReniaS napisał(a):

Chlebek z przepisu  kolegi BazylWidzew.

Jeszcze za ciepły na krojenie...:)

 

Chlebek bardzo ładny, wertuję forum i nie mogę się doszukać tego przepisu wiem że Bazyl gdzieś wstawił, mimo to jakby nie było problemu to bardzo bym prosił o wstawienie z góry dziękuję

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-906386
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, szrekPL napisał(a):

Chlebek bardzo ładny

 

Bardzo dziękuję :)

Tu jest przepis na chleb w naczyniu żaroodpornym. 

Ja piekę z 500 g mąki, gdyż cała porcja "uciekała" z naczynia.

 

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-906390
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Niedobra jesteś 

Taki cudny chlebek. Piękności 

 

 Dziękuję Dorotko 😘, chlebek rozkrojony ledwo przestygł, połowa już zjedzona😄

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-906395
Udostępnij na innych stronach

11 godzin temu, BazylWidzew napisał(a):

 

 piękny, sam tak ładnego jeszcze nie zrobiłem:thumbsup:

 

Pieczesz równie ładne:).

Dziękuję, że mogę korzystać z Twojego przepisu 🤩

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-906626
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Taka piękna pamiątka z Grzybozlotu!! 😃

i

CHLEB

 

500 g mąki Basia chlebowa pszenna typ 680

500 ml wody

1 łyżka soli

1 łyżeczka cukru

50 g drożdży

3 łyżki oleju

3 łyżki pestek dyni

3 łyżki słonecznika 

3 łyżki siemienia

Wyrobiłam ciasto drewnianą łyżką (dość rzadkie) i odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut, kilkakrotnie przemieszałam i  odstawiłam  na  kolejne 30 minut. Przełożyłam  ciasto do keksówki.

Piekłam w 210 st.C z termoobiegiem przez 1 godzinę.

 

20240922_110246.jpg

Edytowane przez ReniaS
  • Upvote 3
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-955984
Udostępnij na innych stronach

22 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

Chlebek piękny

te 3 łyki to w czasie robienia chleba

 

 Dziękuję Bazylu :)

 

Już poprawiłam😁, śmiało możesz upiec bez łykania oleju......:facepalm:

Chlebek ma super chrupiącą skórkę :thumbsup: 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-956004
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, ReniaS napisał(a):

Taka piękna pamiątka z Grzybozlotu!! 😃

i

CHLEB

 

500 g mąki Basia chlebowa pszenna typ 680

500 ml wody

1 łyżka soli

1 łyżeczka cukru

50 g drożdży

3 łyżki oleju

3 łyżki pestek dyni

3 łyżki słonecznika 

3 łyżki siemienia

Wyrobiłam ciasto (dość rzadkie) i odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut,

kilkakrotnie przemieszałam i jeszcze raz  odstawiłam  na 30 minut. Przełożyłam do keksówki.

Piekłam w 210 st.C z termoobiegiem przez 1 godzinę.

 

20240922_110246.jpg

 Drożdże jakoś przygotowujesz czy dodajesz suche do całości ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-956021
Udostępnij na innych stronach

16 minut temu, tytan58 napisał(a):

 Drożdże jakoś przygotowujesz czy dodajesz suche do całości ?

 

Drożdże wkruszyłam do letniej wody, dodałam cukier i wymieszałam. 

Następnie dodałam pozostałe składniki. Wszystko wyrabiałam drewniana łyżką.:)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-956026
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Chleb....."okolicznościowy"😁przyszło mi upiec-jestem zadowolona z efektu,  chociaż po topornych plecionkach widać, że nie mam doświadczenia 😅

20250509_221602.jpg

20250509_221716.jpg

20250509_221509.jpg

Na środku miało być miejsce na sól 😆

 

Edytowane przez ReniaS
  • Like 2
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-1012611
Udostępnij na innych stronach

36 minut temu, ReniaS napisał(a):

topornych plecionkach

Reniu,

za te "plecionki" wszystko bym dała :thumbsup:

  • Like 1

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-1012614
Udostępnij na innych stronach

Piekny,🤩 czy plecionki z tego samego ciasta, czy wypiekalas od razu z dekoracja?

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-1012639
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję 

21 godzin temu, EAnna napisał(a):

Reniu,

za te "plecionki" wszystko bym dała :thumbsup:

 

13 godzin temu, electra napisał(a):

Piekny,🤩 czy plecionki z tego samego ciasta, czy wypiekalas od razu z dekoracja?

 

Dziękuję  😊

do dekoracju użyłam  ciasta pizzowego, które omieściłam na częściowo podpieczony chlebek.

Trochę za bardzo się rozrosło pomimo, że było cienko rozwałkowane. 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/page/11/#findComment-1012778
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.