kempes Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 25 Marca 2010 andrzej k, czy Ty przypadkiem nie jesteś zapisany na zlot do gar kuchni :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-106493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 25 Marca 2010 Ja osobiście też lubię przyrządzać potrawy na podrobach. Nie mam zdjęcia, ale wczoraj gotowałem kapuśniak z własnej kwaszonej kapusty na golonce i nogach wieprzowych. Gar pichcił się na kuchni kaflowej. Zupka mniam :thumbsup: mniam :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-106495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 25 Marca 2010 czy Ty przypadkiem nie jesteś zapisany na zlot do gar kuchni :thumbsup: Jeszcze nie . Radą zawsze mogę służyć :smile: Dwa razy po talerzyku kwaśnego . Paluchy lizać . Jeszcze zostało na jutro :tongue: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-106532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Po świątecznych delicjach nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka" Skład; woda,sól(do smaku) słodka śmietana i maślanka Dodatki; ziemniaki w mundurkach lub chlebek Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Po świątecznych delicjach nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka"No to się ciesz Kolego , że to nie jest czarna polewka - czyli "kosz" :wink: Też tak mam , jak za dużo kalorii , to organizm przyjmuje tylko to co nie tuczy i jakoś waga nie "szaleje". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka"W moim Domu Rodzicielskim też taką jadaliśmy czasem. Bardzo dobra również latem, gdy nie chce się tak "treściwych" dań. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 "Czarna polewka" to jest to :thumbsup: Będę gotował w niedzielę. Mnie ten przesąd o tej zupie już nie dotyczy, a częstowanie przyszłych teściów dzieci nie wchodzi w rachubę :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Dziśiaj na obiad miałem karkówkę pieczoną z kaszą gryczanną, wczoraj na obiad była karkówka pieczona z ryżem, a przed wczoraj karkówka pieczona z ziemniakami, jutro będzie ta sama karkówka , Żona zapowiada że na pojutrze też wystarczy.Mam to gdzieś , w przyszłym roku na święta wyjeżdżam do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego, niech oni się martwią jak im żarełka zostanie. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Wspolczuje Ci Pepe, ile mozna jesc karkowki hehehe. U mnie na obiadek byly zrazy ze schabu, jeszcze ze swiąt,. Ja natomiast mialam gotowane udko z kurczaka i warzywka... to jest moj codzienny obiadek.Polecam gotowane, bardzo lekkie i zdrowe, ja tak jem caly czas.Zaznaczam ale bez ziemniakow. :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Ja dziś obiadu nie jem, wczoraj wieczorem użyłem nieopatrznie wagi łazienkowej... :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witaj @halusia@! Nie , nie, nie nieznoszę powtarzalności potraw , chyba bym zwarjował gdybym miał jeść drób codziennie( a propos pióra ci nie rosną ), to chyba nie jest zbyt zdrowe, podobno od zbyt dużo zjadanego drobiu, powiększają się piersi ( po co Ci takie duże piersi?) :shock: Przepraszam Cię za te krotochwile :grin: Zapewne dbasz o linie , ja niestety w mojej budowie nie mam ani kawałka prostej lini, same łuki , jedne większe drugie mniejsze ale łuki.Ale się staram, chociaż narazie nic z tego nie wychodzi Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 pis67 ja Ci proponuje bys uzywal wagi codziennie to Cie nie zaskoczy. :tongue: i nie waz sie nigdy wieczorem. Ja mam fioła na tym punkcie bo ciagle sie kontroluje ale tez waga wciąz wskazuje tyle samo. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 a ja nie wymieniłem baterii w wadze i mam spokój :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jeden z gorszych dni mojego pobytu na tym świecie. Szkoda wszystkich ofiar katastrofy, mnie osobicie szkoda pani Walentynowicz [*] według mnie to ona jest tą skromną osóbką, która pokonała komuchów. No cuż człek musi żyć dalej i to było dziś na obiad :wink: Na zdrowie pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Dario to piwko jakieś mętne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 U mnie jak to w niedzielę. Rosół z ponad trzy kilowej kury, gotowany na ogniu kuchni kaflowej. Do tego makaron ręcznie robiony. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Dario to piwko jakieś mętne.a Ty znasz się w ogóle na piwach? ... a może kolega Darino polał sobie przeniczniaka (które jako żywo zawsze jest mętnie) - ten styl jest bardzo popularny w Niemczech Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 abratek pisałem do Darino na koniec tego krótkiego zdania zapomniałem dać odpowiedni znaczek,a czy znam się na piwach może tak zrobiłem kilka warek w swoim życiu,żadnej nie zepsułem.Na koniec w mojej rodzinie dwa pokolenia to piwowarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Rosół z ponad trzy kilowej kury zibi187, czym karmisz te kury ....ołów? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kura brojler może osiągnąć taką wagę bez ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 U mnie skrzydełka pieczone na miodzie plus frytki i mizeria z ogóreczków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Dario to piwko jakieś mętne.tak, mętne ale :thumbsup: jest to młodziutki przeniczniak, nie wyklarowany :wink: pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To w końcu jakie?Z słodu pilzneńskiego i pszenicznego 50/50 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kluski śląskie, oczywiście produkcja własna od pokoleń, udo z indyka, oprawione oskórowane, podzielone i usmażone i "uwelowane" żeby był wywar, kapusta czerwona na ciepło (u mnie to się nazywa modro kapusta :lol: ), sos zrobiony na wywarze z indyka. Prawie śląski obiad, bo do prawdziwego musiała by być wołowa rolada śląska :!:Jak to kogoś będzie interesowało to przepisy na kluski, kapustę i roladę z przyjemnością podam. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak to kogoś będzie interesowało to przepisy na kluskiMnie bardzo interesuje przepis na kluski śląskie, dzięki pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.