Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście też lubię przyrządzać potrawy na podrobach. Nie mam zdjęcia, ale wczoraj gotowałem kapuśniak z własnej kwaszonej kapusty na golonce i nogach wieprzowych. Gar pichcił się na kuchni kaflowej. Zupka mniam :thumbsup: mniam :thumbsup:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-106495
Udostępnij na innych stronach

czy Ty przypadkiem nie jesteś zapisany na zlot do gar kuchni :thumbsup:

 

Jeszcze nie . Radą zawsze mogę służyć :smile: Dwa razy po talerzyku kwaśnego . Paluchy lizać . Jeszcze zostało na jutro :tongue:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-106532
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Po świątecznych delicjach nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka"

 

Skład; woda,sól(do smaku) słodka śmietana i maślanka

Dodatki; ziemniaki w mundurkach lub chlebek

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108224
Udostępnij na innych stronach

Po świątecznych delicjach nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka"

No to się ciesz Kolego , że to nie jest czarna polewka - czyli "kosz" :wink:

Też tak mam , jak za dużo kalorii , to organizm przyjmuje tylko to co nie tuczy i jakoś waga nie "szaleje".

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108248
Udostępnij na innych stronach

nadszedł czas na zupkę tzw. "Polewka"

W moim Domu Rodzicielskim też taką jadaliśmy czasem. Bardzo dobra również latem, gdy nie chce się tak "treściwych" dań.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108261
Udostępnij na innych stronach

"Czarna polewka" to jest to :thumbsup: Będę gotował w niedzielę. Mnie ten przesąd o tej zupie już nie dotyczy, a częstowanie przyszłych teściów dzieci nie wchodzi w rachubę :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108265
Udostępnij na innych stronach

Dziśiaj na obiad miałem karkówkę pieczoną z kaszą gryczanną, wczoraj na obiad była karkówka pieczona z ryżem, a przed wczoraj karkówka pieczona z ziemniakami, jutro będzie ta sama karkówka , Żona zapowiada że na pojutrze też wystarczy.

Mam to gdzieś , w przyszłym roku na święta wyjeżdżam do jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego, niech oni się martwią jak im żarełka zostanie. :cry:

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108332
Udostępnij na innych stronach

Wspolczuje Ci Pepe, ile mozna jesc karkowki hehehe. U mnie na obiadek byly zrazy ze schabu, jeszcze ze swiąt,

. Ja natomiast mialam gotowane udko z kurczaka i warzywka... to jest moj codzienny obiadek.

Polecam gotowane, bardzo lekkie i zdrowe, ja tak jem caly czas.

Zaznaczam ale bez ziemniakow. :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108336
Udostępnij na innych stronach

Ja dziś obiadu nie jem, wczoraj wieczorem użyłem nieopatrznie wagi łazienkowej... :shock:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108347
Udostępnij na innych stronach

Witaj @halusia@!

 

Nie , nie, nie nieznoszę powtarzalności potraw , chyba bym zwarjował gdybym miał jeść drób codziennie( a propos pióra ci nie rosną ), to chyba nie jest zbyt zdrowe, podobno od zbyt dużo zjadanego drobiu, powiększają się piersi ( po co Ci takie duże piersi?) :shock:

Przepraszam Cię za te krotochwile :grin:

Zapewne dbasz o linie , ja niestety w mojej budowie nie mam ani kawałka prostej lini, same łuki , jedne większe drugie mniejsze ale łuki.

Ale się staram, chociaż narazie nic z tego nie wychodzi :cry:

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108349
Udostępnij na innych stronach

pis67 ja Ci proponuje bys uzywal wagi codziennie to Cie nie zaskoczy. :tongue: i nie waz sie nigdy wieczorem. Ja mam fioła na tym punkcie bo ciagle sie kontroluje ale tez waga wciąz wskazuje tyle samo.

 

Pozdrawiam

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108350
Udostępnij na innych stronach

a ja nie wymieniłem baterii w wadze i mam spokój :lol: :lol: :lol:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108388
Udostępnij na innych stronach

Jeden z gorszych dni mojego pobytu na tym świecie.

Szkoda wszystkich ofiar katastrofy, mnie osobicie szkoda pani Walentynowicz [*]

według mnie to ona jest tą skromną osóbką, która pokonała komuchów.

No cuż człek musi żyć dalej i to było dziś na obiad :wink:

Na zdrowie

pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108830
Udostępnij na innych stronach

U mnie jak to w niedzielę. Rosół z ponad trzy kilowej kury, gotowany na ogniu kuchni kaflowej. Do tego makaron ręcznie robiony.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108838
Udostępnij na innych stronach

Dario to piwko jakieś mętne.

a Ty znasz się w ogóle na piwach?

... a może kolega Darino polał sobie przeniczniaka (które jako żywo zawsze jest mętnie) - ten styl jest bardzo popularny w Niemczech

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108841
Udostępnij na innych stronach

abratek pisałem do Darino na koniec tego krótkiego zdania zapomniałem dać odpowiedni znaczek,a czy znam się na piwach może tak zrobiłem kilka warek w swoim życiu,żadnej nie zepsułem.Na koniec w mojej rodzinie dwa pokolenia to piwowarzy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108845
Udostępnij na innych stronach

Dario to piwko jakieś mętne.

tak, mętne ale :thumbsup: jest to młodziutki przeniczniak, nie wyklarowany :wink:

pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108865
Udostępnij na innych stronach

To w końcu jakie?

Z słodu pilzneńskiego i pszenicznego 50/50 :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108867
Udostępnij na innych stronach

Kluski śląskie, oczywiście produkcja własna od pokoleń, udo z indyka, oprawione oskórowane, podzielone i usmażone i "uwelowane" żeby był wywar, kapusta czerwona na ciepło (u mnie to się nazywa modro kapusta :lol: ), sos zrobiony na wywarze z indyka. Prawie śląski obiad, bo do prawdziwego musiała by być wołowa rolada śląska :!:

Jak to kogoś będzie interesowało to przepisy na kluski, kapustę i roladę z przyjemnością podam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108868
Udostępnij na innych stronach

Jak to kogoś będzie interesowało to przepisy na kluski

Mnie bardzo interesuje przepis na kluski śląskie, dzięki

 

pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/33/#findComment-108872
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.