PanBoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2476 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Andrzeju pyszności widze tez, że zdrowo jadasz :clap: Mały przedsmak przedświąteczny ^^ kiełbasa ziemniaczana z wędzonym boczkiem, tluszczem z gotowanej golonki, cebulka czosnek (...) wariant czerwony - dodałem do połowy farszu papryki słodkiej i pieprzy cayene.. Wyszło pycha :thumbsup: Pozdrawiam http://img20.imageshack.us/img20/9875/dscn0897a.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2477 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 :thumbsup: a dziś na obiadek jajeczka na sałatce ze swiezych warzyw.. no i miast solić lepiej położyć plasterek rostbefu a'la smakowite połączenie.. Pozdrawiam http://img856.imageshack.us/img856/3534/jajawielkanocne.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2478 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 smakowite połączenie..I po co, po co tak kusisz , a ja głodna jak '' wilk" :grin: Powiem szczerze że taki obiadek to coś dla mnie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2479 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nie wiem jak to nazwać, ale jest to rybka zapiekana. Składniki: - filety ryby, jaką kto lubi - sól i pieprz do smaku - warzywa - adżika lub ketchup ziołowy pikantny Na kawałku folii alu układamy filet ryby, na to adżika, warzywa, pieprzymy i solimy, na wierzch filet ryby. Zawijamy robiąc coś na wzór gałganka i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180-200 stopniach ok 30-40min, aż będzie czuć aromaty rybno ziołowe. Jest to potrawa na ostro, wtedy jest najlepsza. Wykonanie bena, foto beiot :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agga Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2480 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 dziś na obiadek jajeczka na sałatce ze swiezych warzyw zastąp jeszcze tylko jajka fermowe na wiejskie i będzie ekstra. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2481 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Halusiu mam przeczucie, że dużo podobnych rzeczy lubimy jadać ^^ ba.. moge sie najeść nawet patrząc na Twoje dania :grin: :thumbsup: Beiot pyszności :thumbsup: uwielbiam taką rybkę.. i wybacz brak życzeń, ale nie mialem czasu wczoraj zaglądnąć :blush: spóźnione wszystkiego najlepszego :grin: Agga szczerze mówiąc nie mam dostępu do takich super wiejskich, niestęplowanych ^^ przy okazji zakupu mięs na rynku kupiłem z mamą 80 jajec, takich od Pani z półcięzarówki nieregularne ksztalty, ładny kolorek - nie to co z supermarketu, ale może do wiejskich im brakuje Tak żeby nie nabijac postow.. zamiast do tematu kolacje wkleje już tu ^^ stestowana galareta.. mniaammmm beż żelatyny, ale ścięta jak marzenie ahh te skórki i golonki szkoda ze malutkie włoski pozostawały.. gdzieniegdzie drapie w gardło :lol: Pozdrawiam http://img69.imageshack.us/img69/9086/galaretagolonkowa.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2482 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ahh te skórki i golonki szkoda ze malutkie włoski pozostawały.. gdzieniegdzie drapie w gardło :lol: PozdrawiamPodane elegancko, ale wybacz P.Boczku... ta '' sisia" nie przeszłaby mi przez gardło :grin: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2483 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ale że sisia w sensie sysunia? :grin: próbowałem na wszelkie sposoby usunąć drapaka :P na surowo rwałem pensetą, nożem jak brzytwą jechałem.. po ugotowaniu ecie la, ale moja wiedza jest za mała :P Mama stwierdziła, że golonka i boczek powinny być sprzedawane bez włosów.. ale jakoś nie znalazla w swojej porcji ani jednego :lol: takie moje szczęscie.. lepiej ja niż ktoś inny mialby znaleźć xD Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2484 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A kto lubi włoski w galarecie. :devil: Możesz je usunąć jednorazową maszynką do golenia.Pianki nie używaj. :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2485 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 miro wiesz co nie pomyślałem o tym :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan-wr Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2486 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 kaczuszka pieczona i ziemniaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2487 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 O że, pierwszy raz widzę pokrojone pisanki z ziemniaków zrobione. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2488 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Bracia, cieszę się że u was zakończyło się stanowisko, nie burczy w brzuchu i żadnych spazmów, nareszcie to można jeść wszystko. Cicha, miarowe życie. Zazdroszczę białą zawiścią. Życie że u nas w Rosji to codzienna walka z trudnościami, jeść należy w pędzie. Tylko przyjechał z żoną z cmentarza, bardziej prawidłowo z dwóch. Rozgrzał wczorajszą grochówkę z wędzonymi żebrami, sałatę z marynowanego buraka, no i płynny chleb - piwo " żyguli". :grin: http://img195.imageshack.us/img195/1926/1035gh.jpg http://img851.imageshack.us/img851/2051/1036u.jpg I od razu jak lepiej stanęło... :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2489 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 U mnie rolada 18-nastka (18cm), kluchy z paczki (były kluski na łachu) ale znikły oraz kapusta modra ze skaramelizowanym jabłkiem. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2490 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A ja zrobiłem "kluchy na łachu" z 1kg mąki, upiekłem kaczkę z jabłkami , i kapusta modra.Typowo wielkopolski obiad. :thumbsup: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2491 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Bracia, cieszę się że u was zakończyło się stanowisko, nie burczy w brzuchu i żadnych spazmów, nareszcie to można jeść wszystko. Cicha, miarowe życie. Zazdroszczę białą zawiścią. Życie że u nas w Rosji to codzienna walka z trudnościami, jeść należy w pędzie. Tylko przyjechał z żoną z cmentarza, bardziej prawidłowo z dwóch. Rozgrzał wczorajszą grochówkę z wędzonymi żebrami, sałatę z marynowanego buraka, no i płynny chleb - piwo " żyguli". :grin: Obrazek Obrazek I od razu jak lepiej stanęło... :thumbsup: Federman , Ziguliewskoje oraz riżskoje piłem ponad 20 lat temu we Frunze , byłem mile zaskoczony jakością tego piwa. Teraz pewnie już tam go nie można dostać bo to Kirgiska respublika.( muslimani) Najbardziej brakowało mi naszej europejskiej kuchni, na co dzień wielbłąd tylko i sasiski nie wiadomo z czego zrobione , oraz rediska. Ale to stare dzieje , dziś pewnie jest tam zupełnie inaczej. Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2492 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A ja zrobiłem "kluchy na łachu" z 1kg mąki, upiekłem kaczkę z jabłkami , i kapusta modra. Typowo wielkopolski obiad. :thumbsup: Łożesz Ty.. :wink: Ale dowaliłeś mi tym "gajorem".. :grin: Masz rację, bo z tego "ptoka" jest najleprzy sos do tonkania kluch na łachu. Tylko że zamiast kapusty modrej powinna być kapusta włoska, duszona ze smalcem ze skwarkami, odrobina octu i nieco cukru.. Wtedy będzie typowo wielkopolski "łobiod".. :grin: Mi z 1 kg. mąki, wychodzi ok. 33-36 kluch, ale jeszcze idą na angielkę i na to cukier :grin: pzdr. miło :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boli glowa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2493 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a ja wykombinował dzisiaj wydrylowanego kurczaka faszerowanego wędzoną pachwiną i upiekłem w rękawie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2494 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Federman , Ziguliewskoje oraz riżskoje piłem ponad 20 lat temu we Frunze , byłem mile zaskoczony jakością tego piwa. Wtenczas mieliśmy dwa gatunki piwa : 1. Piwo jest 2. Piwa nie ma Pierwszy zawsze był smaczniejszy... :thumbsup: A to że u mnie na obiad - to moskiewskie, dzieje się na Arbate, tam piwna restauracja jest, może kto zna? Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2495 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Sasza,też piłem dawno temu żigulewskie piwo.U nas mówią na takie (siuski). Dzisiaj już na pewno jest gatunkowo lepsze. Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2496 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Sasza,też piłem dawno temu żigulewskie piwo.U nas mówią na takie (siuski).Ale pił! :shock: Dzisiaj już na pewno jest gatunkowo lepsze.Zwyczajnie teraz ogromny wybór, przyzwoitej jakości. Przy okazji zawsze nabieram polskie, eksperymentuję - biorę różne. :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2497 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Gregtom, A W NIEMCZECH COCA -Schrödera Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-212669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2498 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 A w hollywood coca - bo coli już nie potrzebują :lol: Wczorajsze jedzonko Zupka rybka na wywarze z pietruszki, pora, marchwii, selera i czosnku - z dodatkiem puszki pomidorów, no i siltek laurowy, ziele ang itp.. mniam dobre było ^^ http://img198.imageshack.us/img198/2774/dietar.jpg Dzisiejszy obiadek.. na dole gotuje ryż, na górze w parowniku warzywa (10 minut) i potem weszła na 5 minut rybka ot i cały obiad w 18 minut.. zdrowo i smacznie Pozdrawiam http://img840.imageshack.us/img840/900/dieta1.jpg http://img826.imageshack.us/img826/9254/dieta2h.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-213156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2499 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzisiaj kotlecik,ziemiaczki oraz sałatka. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-213166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2500 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 i potem weszła na 5 minut rybka Jeżeli możesz to napisz jak nazywa się ta rybka . Podobna do pangi . Chcę się jednak mylić . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/100/#findComment-213203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.