Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiździe, że tak.

 

Jakby inaczej. Świerczyna rośnie za kuchennym oknem.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-365625
Udostępnij na innych stronach

witam

Po namowach znajomych umieszczam fotki wieprzowiny w tłuszczu z szynkowara-preski.

wykonane było z boczku ze skórą (miałem troszke tłusty),boczek kroimy w plastry,następnie plastry w plastry-kostkę,peklujemy na sucho 20g/1000g mięsa,sterylizujemy 80 minut,studzimy i zajadamy

z chlebkiem.....po posiłku wskazana gorąca herbata i 50-tka jak nie jedzie się samochodem,proste i pyszne zapach dawnej konserwy jaką robił były zakład 116 z Bielska-Białej.

 

post-40148-0-46785200-1408048120_thumb.jpg

post-40148-0-56249300-1408048131_thumb.jpg

post-40148-0-51416400-1408048141_thumb.jpg

post-40148-0-11623900-1408048152_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-366128
Udostępnij na innych stronach

:D

 

 

post-51023-0-99723400-1408086441_thumb.png

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-366171
Udostępnij na innych stronach

Marek z Bielska  :thumbsup: 

 

Marku czy dawałeś jakieś przyprawy i jak długo peklowałeś ?

 

Dzięki za odpowiedź.

 

Witaj

Przypraw nie dawałem,tylko 100% peklosól (peklowanie 24h),smaczku dodaje właśnie skóra,

oczywiście jakbym dodawał jakiekolwiek przyprawy to tylko pieprz czarny i cebulka suszona tak do smaku.

 

Ladnie wyglada , czy skore tez dales? :tongue:

tak,ona robi ten smaczek,krojona jak leci nożykiem

Edytowane przez Marek z Bielska
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-366174
Udostępnij na innych stronach

Mareczku kupę czasu cię "nie widziałem" mistrzu preski ; )

Smakowita parzoneczka taka niby "niedoparzona" al'dente w moim guście ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-366261
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczorajszy obiadek,

żeberka Jacka C, surówka z rukoli, pomidorów i ziól z ogródka:

(i jeden ziemniak)

 

post-40040-0-78054300-1409336677_thumb.jpg

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-368287
Udostępnij na innych stronach

Oj tam zaraz beee jakby były to ani sztuki by nie było ;)

Moim zdaniem to tzw zestaw optymalny ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-368450
Udostępnij na innych stronach

ja najbardziej lubię gotowane na drugi dzień podsmażone z dużą ilością pieprzu do tego kwaśne mleko albo kefirek :)

Edytowane przez Skalar50
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-368452
Udostępnij na innych stronach

U mnie dzis zupa z przypadku ...vel kapusniak na ogonku swinskim 

post-58387-0-35748000-1409584427_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-368698
Udostępnij na innych stronach

300 g cielęciny

 

miska własnych pomidorów koktajlowych

 

post-55133-0-77173600-1410256858_thumb.jpg

 

trochę warzyw częściowo własnych

 

post-55133-0-81279800-1410256859_thumb.jpg

 

łyżka soli

 

blender 

 

i takie coś mi wyszło

 

post-55133-0-70935700-1410256857_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-369874
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj nie było czasu na gotowanie więc skromnie... mały pstrąg, chlebek, ogórasy kiszone i małe pieniste wspomnienie Pragi  :tongue:

 

post-44979-0-02318000-1410968477_thumb.jpg

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-371591
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dziś spółdzielcza kaszaneczka

post-39731-0-28326200-1412681130_thumb.jpgpost-39731-0-04936500-1412681180_thumb.jpg

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-375718
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio zupa krem z brukselki :) z grzankami

 

post-41175-0-00138000-1412876659_thumb.jpg

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/153/#findComment-376095
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.