kempes Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 2 Października 2008 A dali byście już spokój :lol: U mnie salceson ozorkowy na zimno, kaszanka na zimno, wątrobianka na zimno i troszkę kiełbasy. Wszystko z chlebkiem i pomidor :lol: Tak to jest jak się ma dwa mieszkania :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 2 Października 2008 kempes to Ty zajadasz się samymi smakołykami Smacznego i pozdrawiam :grin: :grin: :grin: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 2 Października 2008 A ja dzisiaj miałem zalewajkę i "własnemi ręcami" uipeczoną bułę z masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 2 Października 2008 majsa, oddałbym to wszystko za talerzyk Twojej gulaszowej :lol: Mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 2 Października 2008 Flaki z zasmażką na maśle i dodatkiem koncentratu pomidorowego.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 2 Października 2008 dodatkiem koncentratu pomidorowego. :question: :question: :question: to nie taka gęsta pomidorowa ? Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 2 Października 2008 Tak się dopytuję o gulaszową bo podobno oryginalna z mielonego.Ale u mnie też to ulubiona potrawa.Ja ją na kociec traktuję kleksem słodkiej śmietanki i podaję z chrupiącą bagietka. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 2 Października 2008 A u nas dzisiaj "żebroczka". :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 2 Października 2008 A co to "żebroczka"???? :rolleyes: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 2 Października 2008 :question: :question: :question: to nie taka gęsta pomidorowa ?Dodatek koncentratu pomidorowego był niewielki, jedna łyżka. Ciekawie zmienia smak flaków. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 2 Października 2008 A co to "żebroczka"???? A spójrz tu: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=468&highlight=%AFebroczka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 2 Października 2008 Dzieki Pedro, umysł mi sie przejaśnił.A wygląd bardzo smkowity Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 2 Października 2008 Dodatek koncentratu pomidorowego był niewielki, jedna łyżka. Ciekawie zmienia smak flaków.jest taka ciekawa potrawa - nazywa się "Flaki po Madrycku" - to właśnie coś gotowane na nóżkach i z dodatkiem sofrito czyli sosu pomidorowego smażonego na patelni, smak ostry (chili, czosnek), lepiący - ogólnie super Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Października 2008 Nasz niedzielny obiad Rosół z pomidoramiDo gotowego rosołu (od wczoraj) dodajemy ćwiartki pomidorów obranych ze skórki (po uprzednim sparzeniu) i krótko gotujemy. Gdy pomidory lekko zmiękna, doprawić należy bazylią, czosnkiem i wydawać. Na jeden talerz zupy daję jednego pomidora. Podaje się z makaronem. Zupa ta jest wykwintna a jej jakość zależy od rosołu i pomidorów. Najlepsze są odmiany z małą zawartością pestek, na przykład oryginalna malinówka. Zupa musi być czysta, zawierać jedynie kawałki pomidorów oraz makaron.Drugie danie:- udziec z indyka w sosie rozmarynowym- ziemniaki z wody z koperkiem- kalafior z orzechami włoskimi- miniaturowe buraczki w sosie balsamiczno/czosnkowymDeser:- kawa espresso- gałka bitej śmietany z dodatkiem serka po "farmaceutce" i kawałkiem brzoskwini Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 6 Października 2008 Zupa pokrzywowa na drugie ziemniaczki i salceson włoski na gorąco + surówka z kapusty . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 6 Października 2008 Witam serdecznie A ja dziś na obiadek miałem naleśniki bretońskie, różne różniste na słono z szynką, jajkiem, serem tartym, a także na słodko z konfiturami różnego rodzaju - brzoskwiniowym, czereśniowym i z zielonych pomidorów - wszystko bardzo smaczne bo wykonane przez moja żone prawdziwą bretonke , a do popicia oczywiscie cidre. Dla osób zainteresowanych przesyłam film poglądowy http://img532.imageshack.us/my.php?image=magcrepesib2.flv i klika słów http://www.kuron.com.pl/forum/viewtopic.php?t=411&highlight=nalesniki ostatni post Pozdrawiam serdecznie z Bretanii Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 6 Października 2008 Alik piękny ten filmik spróbuje zrobić na płytkiej patelni specjalnej do naleśników , chyba wyjdą :rolleyes: przepis do wypróbowania jak najszybciej taki ten naleśnik smakowity :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 7 Października 2008 antozar, pozwól że wykrzyknę Twojej przeuroczej małżonce: Brawo!A naleśnik zaskakująco długo wytrzymał i nie przypalił się podczas nakładania farszu. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 7 Października 2008 antozar, pozwól że wykrzyknę Twojej przeuroczej małżonce: Brawo! A naleśnik zaskakująco długo wytrzymał i nie przypalił się podczas nakładania farszu.1. BRAWO, BRAWO, BRAWO. Posiadanie samej patelni to jeszcze nie wszystko, bo założę się, że ja bym to spalił 3 razy, albo rozdarł 2. Co do nie przypalenia to też to zauważyłem, i albo sekret tkwi w cieście, albo w teflonie patelni. Jest jeszcze jedna rzecz, na którą zwróciłem uwagę: żonka nie oszczędza na masełku :grin: , które zapewne przenika przez strukturę ciasta i to też może mieć wpływ, że na styku naleśnik-płyta jest zawsze ciniutka warstwa tłuszczu. 3. Po wybiciu jajka, cały czas czekałem kiedy "rozsmaruje" żółtko po naleśniku, a tymczasem wylądowało w całości na środku i jest hiciorem ze względu na orginalność 4. Myślę, że takie filmiki ( niemalże ze wszystkiego co ma znaczenie i o czym się mówi )mogłyby być kręcone przez nas. To zapewne urozmaiciło by stronę, no i dało większy pogląd nowicjuszom "jak to się robi". Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza i Jan Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 7 Października 2008 wyrazy uznania pięknie i tak prosto wyglądało w wykonaniu Twojej żony Cytuj Iza Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 7 Października 2008 A byłem przekonany, że Pani położy na naleśnik żabki! :) :)A tak na poważnie to brakowało mi na końcu te słynne "włala" Filmików takich więcej! Jaka to mogła być średnica tej patelni? 30cm? a numer z żółtkiem fajowy jak mówią dzieciaki. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 7 Października 2008 witam Filmik ten nakręcony był rok temu i niestety nie pomyśleliśmy żeby przybrać je żabkami a mogło to być smakowite albo chociażby ślimakami. My w Bretanii wolimy tak bardziej klasycznie - jak było widać na filmie ale można do tego dodać sos z pomidorów, albo grzybki w śmietanie albo zrobić z miksturką z owoców morza itd itp jak kto woli i lubi, moja córka na przykład uwielbia z tartym serem i czekoladą.Tak do rzeczy to temperatura smażenia to 220°C a średnica to 38 cm (są większe i mniejsze) ta to taki standard. Wiem ze można zjeść takie naleśniki w Polsce. Jeśli chodzi o ciasto to powinno być wykonane co najmniej 6 godzin przed smażeniem żeby mogło sobie "odlezec i odpocząć" Jeśli będą inne pytania chętnie odpowiem.Pozdrawiam z Bretanii Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 7 Października 2008 A żona zdradzi dokładny przepis na ciasto? Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 7 Października 2008 majchal a poczytaj dobrze wcześniej ANTOZAR podał linka do forum Kuronia gdzie podał dokładnie przepis na naleśniki :grin: tylko trzeba dobrze pojechać na forum Kuronia w dół i tam jest post ANTOZARA o naleśnikach bretońskich Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antozar Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 7 Października 2008 dzieki Anetka ty tu czuwaszpozdrawiam Cytuj http://amitiefrancepolognefinistere.wifeo.com/index.php https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 http://nospetitesmains.wifeo.com/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/8/#findComment-42607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.