marek_mar Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4776 Opublikowano 24 Marca 2017 Ja, planuję dziś pieczoną gęś z tego przepisu zrobić: https://www.przepisy.pl/przepis/pieczona-ges-z-jablkami - myślicie, że mi się uda? Mam wrażenie, że to wyższa szkoła jazdy jest... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-545245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4777 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Mam wrażenie, że to wyższa szkoła jazdy jest...Chętnie zobaczymy zdjęcia Twojej wersji. Edytowane 24 Marca 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-545249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4778 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Marek, ty masz tam bloga czy tylko tak nieświadomie reklamujesz tamte strony? (był rosół https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page-8?do=findComment&comment=545248, teraz kaczka) Ale jak się postarasz, to wyjdzie. Wierzymy w Ciebie Edytowane 24 Marca 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-545250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4779 Opublikowano 25 Marca 2017 Ja, planuję dziś pieczoną gęś z tego przepisu zrobić: https://www.przepisy.pl/przepis/pieczona-ges-z-jablkami - myślicie, że mi się uda? Mam wrażenie, że to wyższa szkoła jazdy jest...Bez przesady. Poza drugą częścią (smażeniem jabłek) po prostu piekarnik piecze i już ;-) Ale przepis za bardzo mi się nie podoba. 0. Najlepiej piec dużą gęś, a nie liliputa. 1. Nie wiem co tam jest w tej przyprawie - sprawdź czy nie ma w tym chemii. 2. Nie wyobrażam sobie - to już ja subiektywnie - gęsi bez sporej ilości majeranku 3. Nie wiem czemu ma służyć w przypadku gęsi pół godziny 250 stopni. Gęś jest otoczona tłuszczem (więc nie wysycha łatwo), który na dodatek topi się w niskiej temperaturze 4. Jak dla mnie na gęś 180 stopni to za dużo - 160 stopni, 4 godziny, na sporą gęś akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-545414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4780 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 U nas szczawiowa ze świeżego, wczoraj zerwanego na Podlasiu szczawiu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4781 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A u mnie wczorajsze flaki, a na kolacje jakieś wariacje z pozostałej białej kiełbasy,coby nic nie zmarnować .Przy okazji katujemy się ciastem pijąc czwartą dziś kawę... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4782 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ja miałem dzisiaj na obiadek resztę wczorajszego żuru . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4783 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A u mnie bylo przerabianie pozostalosci, czyli oszukany fry rice Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4784 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Polędwica nadziewana białą kiełbasą i pieczona w garnku rzymskim (pozostałość po świętach) w sosie własnym, ziemniaczki i sałata lodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4785 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U mnie wczoraj detox ..salatka z pozostalosci warzywnych po swietach ..masz masz z sosem yogurtowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4786 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) ....plasterek łopateczki z cebulkami i młodymi mundurowymi.... Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4787 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jumbek..Uwielbiam cebule marynowana albo smazona no i z Grilla jako dodatek do obiadu.U Ciebie na zdjeciu jest surowa.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4788 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 ....dorzucona na pół godziny przed wyłączeniem grzania - wtedy jest już szklista i półmiękka.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-548898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4789 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Z racji tego, że dziś wędzenie, to tak na szybko placki ziemniaczane z serem żółtym i keczupem z cukinii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-549671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4790 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 placki ziemniaczane z serem żółtym i keczupem z cukinii Sumienia kompletnie nie masz takie superwysmażone chrupiące placuszki ziemniaczane wiesz co dobre u nas flaki po arabsku Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-549691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4791 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Znaczy sie z wielbłąda czy z daktyli ? Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-549702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4792 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Znaczy sie z wielbłąda czy z daktyli ? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14051-flaki-z-arabii/ Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-549713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4793 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Hmmm no wygląda zacnie ... ja tam i do takich naszych rodzimych daję sporo kapsaicyny ... ale żeby zaraz Arab Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-549716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4794 Opublikowano 4 Maja 2017 Pani Żona zrobiła dzisiaj domową pizzę W dodatkach znalazła się samodzielnie wykonana kiełbasa grillowa, wędzona w przydomowej wędzarni i pieczona na metalowej płycie, podgrzewanej żarem z owocowego drewna Ciasto posmarowane sosem z pomidorów, zebranych z własnych grządek, podobnie jak zasłoikowana papryka oraz cukinia użyta do wykonania domowego keczupu, który trafił na wierzch pizzy. Do tego swojska, wędzona karkówka, pomidor, ser żółty, cebula i szczypiorek. Palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4795 Opublikowano 4 Maja 2017 Młoda kapusta z zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4796 Opublikowano 5 Maja 2017 U nas dzis obiad na szybko gyros sos czosnkowy i salatka grecka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4797 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) A ja dziś mojej żonie zrobiłem bigos. Miałem trochę mięs, wędlin, dokupiłem kapusty i gotowałem dla ślubnej (może nie odejdzie odemnie ) Kiszoną w jednym garnku trochę dłużej niż reszta. Białą kapustę pokroiłem na ćwiartki i szatkowałem za pomocą maszynki do chleba Co dłuższe wiórki to pociąłem na mniejsze cząstki. Tak samo zrobiłem z kapustą czerwoną czyli modrą. W między czasie gotowało się kilo szynki. Jak była jeszcze niedogotowana wyjąłem a do tego garnka dałem kapustę białą i gotowałem tak by nie była za twarda, z modrą zrobiłem tak samo.tylko w innym garnku. Jak kapusty się gotowały to do gara (taki duży) dałem pokrojoną słoninę, po wytopieniu dałem resztę mięs i wędlin. W między czasie pokroiłem cebulę i dodałem do już przesmażonych mięs. Chwilka smażenia i dodałem najpierw ugotowaną kiszoną kapustę - bez wody w której się gotowała. Następnie kapustę białą z wodą w której się gotowała i czerwoną - ale bez wody. Dodałem jeszcze tak z pół kilo już przesmażonych wyciągniętych z zamrażarki pieczarek. Po wymieszaniu dolałem 1 litr soku pomidorowego, tak dla złamania koloru. Dodałem przyprawy (nie miałem śliwek - wyszły) i pojechałem po żonę bo już zbliżała się 15. Zjedliśmy troszkę, bo w moim zamiarze było dać do słoików i do mojego "autuszybkowaru" by przeprowadzić sterylizację. A jak wiadomo, bigos to kilkodniowy jest najlepszy. A ja chcę mieć na dni kiedy nie będzie mi się chciało gotować. Dodatek czerwonej kapusty sprawił , że bigos jest bardziej kolorowy no i smak ma lepszy. Następny zrobię ze wszystkich kapust jakie uda mi się kupić, jak na winie to co się na winie.Smacznegops. autoszybkowar to mój autoklaw przypominający szybkowar. Edytowane 8 Maja 2017 przez EAnna Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4798 Opublikowano 5 Maja 2017 PApcio ja do sloikow upy rowniez daje. Wspaniale sie przechowuja, a kiedy czasu malo a trzeba biad podac to sloik otwieram z zupa, zwlaszcza w imne dni, jak teraz. Za kazdym razem gotuje po porstu wieksza orcje i mam do wyboru pozniej. Stwierdzilam ,ze lepiej smakuja warzywka w tej zupie ze sloika niz mrozone. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4799 Opublikowano 6 Maja 2017 Hej Aniu.U mnie jest już sporo obiadosłoików! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4800 Opublikowano 6 Maja 2017 U nas dzis obiad na szybko gyros sos czosnkowy i salatka grecka20170505_172101-1 (800x510).jpg Przyprawiasz gyrosa jakąś swoją mieszanką czy masz jakiegoś gotowca? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/192/#findComment-550444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.