tier Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3951 Opublikowano 22 Lutego 2015 Mrożona była? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3952 Opublikowano 22 Lutego 2015 Tak. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3953 Opublikowano 22 Lutego 2015 Mrożona czy nie mrożona, ja bym jednak jej nie ufał i pilnował, bo jeszcze odpełźnie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3954 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja dziś nic nie mam na obiad! - żona zbuntowała się,a mnie nie chce się w kuchni siedzieć. A to co powyżej to do ust nie wziąłbym nawet gdyby dopłacali! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3955 Opublikowano 22 Lutego 2015 Papcio to ty nie wiesz nawet co tracisz , ja bym kupila i zaplacila nawet zeby by mi ktos zrobil takie to pelzajace ...pomarzyc dobra rzecz ..na razie to moge liczyc tylko na kanapki na cieplo robione przez mojego TZ. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3956 Opublikowano 22 Lutego 2015 Mrożona czy nie mrożona, ja bym jednak jej nie ufał i pilnował, bo jeszcze odpełźnie Nie odpełzła Był także zapiekany na muszli móżdżek Ośmiornica w domowym wykonaniu nie całkiem wychodzi (czyt . smakuje) jak oryginał pod nazwą "hobotnica ispod peke", ale także jest wyśmienita. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-406484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3957 Opublikowano 26 Lutego 2015 Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta+ziemniaki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3958 Opublikowano 26 Lutego 2015 Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta+ziemniaki Anulka ... wsiadam i jadę ziemniaków nie musi być ... reszta dla mnie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3959 Opublikowano 26 Lutego 2015 a ja dzis strajkuje nie mam koncepcji na obiad chyba beda pierogi bo jest jeszcze kilka w zamrazalniku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3960 Opublikowano 26 Lutego 2015 wsiadam i jadę Zapraszam musiałam coś upichcić,żeby zostało do wieczora,mąż wróci z podróży to sobie odgrzeje bo ja do pracy muszę iść koncepcji na obiad też tak nieraz mam myślę,myślę i nic mi do głowy nie wchodzi Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3961 Opublikowano 26 Lutego 2015 Jeśli można prosić o przepis przygotowania szpinaku. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3962 Opublikowano 26 Lutego 2015 Jeśli można prosić o przepis przygotowania szpinaku. Przyłączam się do prośby miro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3963 Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) przepis przygotowania szpinaku.Dużą cebulę pokroić w grubszą kostkę podsmażyć na łyżce masła,ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, dodać rozdrobniony szpinak około 200gram(jeśli jest mrożony doprowadzić do rozmrożenia na patelni z cebulą i odparowania wody),doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym,pozostawić do wystygnięcia. Edytowane 26 Lutego 2015 przez Anulka Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3964 Opublikowano 26 Lutego 2015 A ja do takiego szpinaku, lubię jeszcze oprócz pieprzu i soli, wić jajeczko, pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3965 Opublikowano 26 Lutego 2015 Moja Babacia do szpinaku zawsze dodawała mleko, ja też tak robię. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3966 Opublikowano 26 Lutego 2015 Jajko, czosnek, skwarki z boczku i śmietana to moim skromnym zdaniem podstawia dobrego szpinaku PsOczywiście szpinak w liściach a nie "mrożona trawa" Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3967 Opublikowano 26 Lutego 2015 A ja dzisiaj na szybko skrzydełka KFC. Luiza znowu do 17:30 była na "pierdołach" pozalekcyjnych.Pierwszy wypust - 15 min w 170-180 *C. Ale spokojnie można smażyć 10 min. w 160*C. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3968 Opublikowano 26 Lutego 2015 A ja dzisiaj na szybko skrzydełka KFCAaaa widzisz Dziadu... A ja własnie że brakowało mi dobrej frytownicy i żeby nie robić takich "skwarków" jak tobie wyszły zanabyłem ostatnio na znanym portalu aukcyjnym za całe 50 złociszy prawie nowiutką frytownicę Stalgasta Tera będzie używanie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #3969 Opublikowano 26 Lutego 2015 żeby nie robić takich "skwarków" A ja lubię takie skwarki w środku soczyste Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-407638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3970 Opublikowano 8 Marca 2015 Szare kluchy z tartych ziemniaków zwane u mnie " PRZECIERAKI" + słoninka z cebulką + kotlet + surówka, ps. ostatnie dwa dodatki zbędne .Miłej niedzieli życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3971 Opublikowano 8 Marca 2015 Szare kluchy z tartych ziemniaków zwane u mnie " PRZECIERAKI" + słoninka z cebulką Smak mojego dzieciństwa. Napisz jak robisz. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3972 Opublikowano 8 Marca 2015 DYZIU dziś zrobiłem z 12 większych ziemniaków ilość na 6 osób. Obrane ziemniaki trzemy na tarce jak na placki ziemniaczane, jak ziemniaki są wodniste i po starciu podejdzie dużo wody trochę trzeba odlać. Dodajemy jedno jajko i ok 0,5 kg mąki pszennej ( tak żeby ciasto po wymieszaniu z łyżki nie spadało). Kładziemy łyżką od zupy na DOBRZE osolony wrzątek, gotujemy z kilka minut (to są surowe ziemniaki więc ja zawsze wyjmuje jedną kluchę i sprawdzam czy jest dobra i w środku ugotowana ). Mi najbardziej smakują świeże ze słoniną i cebulką, lecz na drugi dzień odsmażane też można . ŻYCZĘ SMACZNEGO POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3973 Opublikowano 8 Marca 2015 Moja memka po ugotowaniu zaraz odsmażała. A ja lubiałem właśnie te nie odsmażane.Przepis zapisałem. Dzięki i smaczności ! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3974 Opublikowano 8 Marca 2015 W oczekiwaniu na powrót żony z pracy, kiełbaska z ogniska plus kociołek wina. Sezon grillowy rozpoczęty Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3975 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Przepraszam, że zapytam. Masz na Swoim koncie 73 posty. Jak wpadłeś na pomysł, a może kto albo co przekonało Cię, że warto być w Klubie Przyjaciół Prosiaczka. Warte naśladowania, ale chciałbym usłyszeć od Ciebie coś więcej, by innych zachęcić. Edytowane 8 Marca 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/159/#findComment-410553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.