harap Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Lutego 2021 Witam,chciałbym zrobić taką szynkę z wołowiny,z górnej zrazowej,czy muszę wprowadzić zmiany w przepisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-698136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Lutego 2021 W mojej ocenie przy wołowinie nie obejdzie się bez parzenia. A to już bedzie całkiem inny wyrób. Może proces parzenia można by było pominąć, ale musiałbyś ciąć bardzo cienko. Ale to mój domysł. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-698140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Marca 2021 lek.P wypróbuj przepis wtedy wymienimy poglądy na dany temat.Pozdrawiam Kolego Szczepanie do minie Twój przepis przemówił w 100%, właśnie jestem po dymieniu, szyneczka wygląda tak jak na załączonej fotce można sobie ocenić wygląd. P.S. Jutro szynka idzie w próżnię do świąt, wtedy będę mógł coś więcej powiedzieć o smaku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-701819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Marca 2021 Wyglada zachęcająco. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-701820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Wyglada zachęcająco. Równie dobrze smakuje. Wczoraj wieczorem jak pakowałem w próżnię nie mogłem się oprzeć żeby nie posmakować.W smaku jest wyczuwalna nuta wina, przez którą przebija się smak pieprzu, konsystencja mięsa podobna do konsystencji polędwicy łososiowej. Po ukrojeniu nożem dość szerokiego kawałka nie było problemu z ciągliwością produktu. Jak poleży w próżni to smak się wyrówna i mięso nieco skruszeje. Należy zaznaczyć, że nie jest to produkt z półki wędlin dojrzewających. Polecam wykonanie jeżeli ktoś lubi takie wędliny na pewno będzie miło zaskoczony. Edytowane 29 Marca 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-701892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 dodajemy resztę przypraw O jakich przyprawach mówisz? Nie wymieniasz ich.[Dodano: 05 kwi 2021 - 11:04] Dodaję kiełbasę z tej samej rodziny. Przygotowana bez wędzenia, tylko i wyłącznie przypalana. A jakiś dokładniejszy opis możesz dać? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-702792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 dobrze smakuje Potwierdzam - któryś z tych kawałków dostałem do degustacji Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-702830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Moje gratulacje Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-702885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Super szynka, trzeba będzie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-703187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooalla Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Listopada 2021 Kolego mam pytanie, ile dawałeś wina na 1 kg mięsa i użyłeś górnej zrazowej wieprzowej zgodnie z przepisem? Bo Szczepan to jakoś dziwnie napisał.Według Mnie 350g peklosoli i 0,5l wina, 20g pieprzu to na 10 kg mięsa.Choć w komentarzach pisze o 1 kg mięsa Przepis fajny i mam zamiar wykonać na Święta. Wyglada zachęcająco. Równie dobrze smakuje. Wczoraj wieczorem jak pakowałem w próżnię nie mogłem się oprzeć żeby nie posmakować.W smaku jest wyczuwalna nuta wina, przez którą przebija się smak pieprzu, konsystencja mięsa podobna do konsystencji polędwicy łososiowej. Po ukrojeniu nożem dość szerokiego kawałka nie było problemu z ciągliwością produktu. Jak poleży w próżni to smak się wyrówna i mięso nieco skruszeje. Należy zaznaczyć, że nie jest to produkt z półki wędlin dojrzewających. Polecam wykonanie jeżeli ktoś lubi takie wędliny na pewno będzie miło zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-732627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Listopada 2021 (edytowane) Kolego mam pytanie, ile dawałeś wina na 1 kg mięsa i użyłeś górnej zrazowej wieprzowej zgodnie z przepisem?Tak. Według Mnie 350g peklosoli i 0,5l wina, 20g pieprzu to na 10 kg mięsa. Choć w komentarzach pisze o 1 kg mięsa Przepis fajny i mam zamiar wykonać na Święta. Przyprawy:Peklosól 35g/1kgPieprz 2g/1kg. - (cztery pory roku),50ml wina/1kg - półsłodkiego czerwonego. Edytowane 16 Listopada 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-732628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooalla Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Listopada 2021 Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-732634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Listopada 2021 Dodaję kiełbasę z tej samej rodziny. Przygotowana bez wędzenia, tylko i wyłącznie przypalana. Chciałbym zrobić tą kiełbasę,jak możesz to podaj więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-732637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Listopada 2021 Chciałbym zrobić tą kiełbasę,jak możesz to podaj więcej szczegółów. Też się przyłączam do prośby kolegi. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-733961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Listopada 2022 Chciałbym zrobić tą kiełbasę,jak możesz to podaj więcej szczegółów.Też się przyłączam do prośby kolegi. Szczepan i co tam? Jest szansa na ten przepis? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-798247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 20 Listopada 2022 Musicie chyba zadzwonić do kolegi Szczepana , nie widać go od 10 miesięcy na forum lub napisać na pw. . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-798412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Września 2023 W dniu 19.11.2022 o 22:32, Todek napisał(a): Szczepan i co tam? Jest szansa na ten przepis? To ja podbiję temat, Szczepan jest szansa na ten przepis na tą kiełbasę? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/page/2/#findComment-864447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.