Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Nie szlej kto by podczas nieobecności Agi mi gotował 😉😀

Przez parę tygodni byś oblizywał telewizor albo monitor 😜😉

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027100
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, quadro555 napisał(a):

Masz tyle możliwości na forum.

Jak przypalić wodę? 

Znalazłem 👍możliwość. Ten kto zgłaszał ten chodzi głodny. Mamuśka przyjeżdża do mnie Zbyszek oblizuje telewizor😁.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027121
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Zjesz tyle chleba?;):D

Mamuśka pokaże jak jest asertywna bo ja nie jem chleba:facepalm:. Na chleb trzeba zapracować😉

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027151
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu mój chlebek jest mniam , mniam.😚 idę go przerobić i do foremek, a przed chwilą poszło 35 słoiczków z mięskiem do końcowego chłodzenia, po pierwszej zabawie z autoklawem.

 

Ps. nowy temat sobie u siebie zacznę, Grzesiu damy radę jak będzie potrzeba. 

Trzymajcie się kochani.

Idę robić chlebek.

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027195
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a):

Ale co to jest to czarne w środku na drugim zdjęciu?

Pewnie czarny salceson..... a wyroby jak zwykle na 5 z dużym plusem 👌

  • Upvote 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031121
Udostępnij na innych stronach

Po remoncie, modernizacji i przeprowadzonych testach dojrzewalni zespół Muski&Grzewlod rozpocząl pierwszy z zaplanowanych projektów na ten rok pod nazwą "Stekowa Uczta"😋. Do sezonowania trafił Antrykot z kością w okrywie tłuszczowej i mięsień Obły rasy Limousine. Zodnie z naszymi wytycznymi masarnia przygotowała surowiec natomiast w związku z dlugoścìą antrykotu zmuszeni byliśmy przeciąć go na dwa elementy. Pomimo dwukrotnej dezynfekcji grzybobójczej komory mięso zostało zawinięte w folię dry aging celem ochrony przed niepożądanym samozaszczepem penicilium. Po zakończonym proceaie wyciągniemy wnioski i zadecydujemy jakie steki zostaną wycięte🥃.

 

Surowiec

20250827_152242.thumb.jpg.0afc3a7d7c5aacb9840f34e361488a7e.jpg20250827_154657.thumb.jpg.13f2f81a9d34911c48ba4697efb157c3.jpg20250827_155953.thumb.jpg.90db6c68c31a3fce558128ee713e9a1c.jpg20250827_175243.thumb.jpg.bb1ada8b6e97b71a56ec0612d1fd95a6.jpg

  

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031432
Udostępnij na innych stronach

W dniu 25.08.2025 o 22:56, szrekPL napisał(a):

Nowy sezon idzie trzeba wyjadać starocie...😋

Jeszcze pełnoletnich nie mamy 😉.

W dniu 25.08.2025 o 22:56, szrekPL napisał(a):

Jak zawsze piękna prezentacja...:clap:

W dniu 26.08.2025 o 10:57, MariuszB napisał(a):

wyroby jak zwykle na 5 z dużym plusem 👌

 

Dziękujemy za miłe słowa.

 

W dniu 26.08.2025 o 07:06, BazylWidzew napisał(a):

Twoja produkcja Grzegorz to jak zawsze top.

Zespołowa👍 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031434
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

zespół Muski&Grzewlod rozpocząl pierwszy z zaplanowanych projektów

Brawa dla zespołu:clap:, piękne mięsko trafiło w odpowiednie ręce...:thumbsup:Cudowny rok się zapowiada, gratulacje:D nie wrzucajcie fotek proszę...:facepalm:;):D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031450
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.