EAnna Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 17 Września 2021 Koziołek Ile ten cały udziec ważył? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-722981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 17 Września 2021 (edytowane) Pozdrawiam Karol.Dziękuję na wzajem.[Dodano: 17 wrz 2021 - 22:35] Ile ten cały udziec ważył? 2,2kg Edytowane 17 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-722982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 18 Września 2021 (edytowane) Czekam na efekt.Karol zaczynam jeszcze ok 3h i jakiś efekt będzie bo szwagier ma z buteleczką wpaść Jeżyk gotowy Edytowane 18 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 18 Września 2021 Super!Powodzenia! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 18 Września 2021 (edytowane) Powodzenia! Dzięki ,powiodło się buteleczka pękła i koziołek smakował Tyle zostało dla Maxa Edytowane 18 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 18 Września 2021 Bajka! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) Żeby nie zaśmiecać wątku fantomka który poświęcony jest zimnemu wędzeniu łososia zamieszczę kilka fotek z wędzenia łososia i tęczaka łososiowego w dwóch fazach cieplnych. Podczas pierwszej fazy ryby wędzone były w temp. 22-25C dymem rzadkim ok 6h, po tym czasie podniosłem temp. do 34C i wędziłem dymem gęstym przez ok 40-60 min. Jak widać na zdjęciach podniesienie temp, powyżej granicznej temp. stosowanej w wędzeniu zimnym skutkowało niedużą cieplną koagulacją białek, takie było moje założenie żeby ryby nie były całkiem surowe. OdpadPorcjowanie P.S.Arkadiusz żyła o której rozmawialiśmy nazywa się skrzeczeniem. Edytowane 19 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 22 Września 2021 Surowiec już mam niedługo przerób. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-723610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) Dostałem od przyjaciela świetny surowiec Pigwę, na smaczne co nie co Na Zelmerka można zawsze liczyć jak widać nie tylko przy kiełbasach Wystartowało Edytowane 28 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 28 Września 2021 Wystartowało Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 29 Września 2021 Na Zelmerka można zawsze liczyć jak widać nie tylko przy kiełbasach O Mamo... ja nigdy nie wpadłam na to by poszatkować owoc.Może się jeszcze skuszę na nalewkę , widziała owoce pigwowca na targowisku. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) O Mamo... ja nigdy nie wpadłam na to by poszatkować owoc. Pigwa i Pigwowiec Japoński mają twarde owoce i na prasie nie wyciśniesz soku jedyny sposób to zrobić miazgę lub dobra skowirówka. Wino z Pigwy nastawiłem na miazdze nie odciągając soku natomiast dziś nastawiłem wino z Pigwowca z którego zrobiłem miazgę zasypałem cukrem i po tygodniu sok odcisnąłem który użyję do dokarmiania drożdży podczas procesu fermentacji. Powinno zostać mi trochę soku to zrobię z niego cydr. Może się jeszcze skuszę na nalewkę , widziała owoce pigwowca na targowisku. Pigwę dostałem od naszego wspólnego przyjaciele a pigwowca ma swojego dlatego mam pewność, że owoce nie są niczym pryskane, jak będziesz kupować to zwróć uwagę na wygląd owoców. Halinko jeśli chcesz zrobić nalewkę to lepszy jest Pigwowiec.Plan fermentacji wykonany w 100% na ten rok. PokarmP.S. Jak będziesz kupowała to weź trochę więcej i zrób sok, do herbaty jak znalazł zawartość witaminy C ok. 2x więcej od cytryny. Edytowane 29 Września 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 2 Października 2021 (edytowane) Małe wędzonko kilku rybek ŚledzieKrólewski w dzwonkachMakrelaKrólewski orzeł Edytowane 2 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 2 Października 2021 Piknie powędzone.... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 2 Października 2021 Dziękuję jutro będziesz miał okazję posmakować. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 2 Października 2021 (edytowane) ŚmietanowiecChleb Edytowane 2 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-724935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) Korzystając z uprzejmości przyjaciół dzisiejszy dzień był wędkarskim dniem spędzonym w miłej atmosferze i wyborowym towarzystwie . Z rana współpracowały pasiaki natomiast około południa ruszyły się zębate i kilka szt. udało nam się połowić.Szczupły w cebuli kruszeje na dzisiejszą kolację, kawałek fileta wygospodarowałem i zrobię w oleju. Łebki i kręgosłupy zapewne wykorzystam do wywaru na zupę. Szczupły trafił do oleju za 2-3 dni powinien być już dobry. Edytowane 4 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-725038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 3 Października 2021 Normalnie opowiadanie jak z bajki.Brawo dla wędkarzy! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-725040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 3 Października 2021 Szczupły w cebuli kruszeje na dzisiejszą kolację Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-725065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 5 Października 2021 Ciemny bananowiec Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-725429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 16 Października 2021 Mały zapasik paprykarzu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-727113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 16 Października 2021 Według którego przepisu zrobiłeś paprykarz? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-727149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) [Dodano: 17 paź 2021 - 09:17]Według którego przepisu zrobiłeś paprykarz?Autorskiego przyjaciela. Edytowane 17 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-727177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 17 Października 2021 Możesz go podać? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-727188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 17 Października 2021 Przykro mi nie jestem upoważniony. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/10/#findComment-727195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi