Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon na wędliny dojrzewające całomięśniowe rozpoczęty. Surowiec przygotowany rano peklowanie itd.

20231027_183012.thumb.jpg.8bcae6c86c2f3e3f2c730404d8e2e4c7.jpg20231027_183159.thumb.jpg.3101bb5d5aa8c20c0269c15c6ee2753c.jpg20231027_191128.thumb.jpg.e8727adb981d2c2f8f902d82b3229b92.jpg20231027_184647.thumb.jpg.434d94f02214021e45872fb0124f8c2f.jpg20231027_185115.thumb.jpg.c793cd70e7648cbe93f43f3cc1f4d39b.jpg20231027_213601.thumb.jpg.20c5c91c8f7dc1279d1d606517027ef9.jpg20231027_213739.thumb.jpg.7cfc7ed3351496e1fe653c15e42532e2.jpg20231027_213959.thumb.jpg.84ec462d66817327cc4dea27170f946e.jpg

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872818
Udostępnij na innych stronach

No i co dalej  ???

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872821
Udostępnij na innych stronach

W dniu 27.10.2023 o 22:39, chudziak napisał(a):

No i co dalej  ???

Fiocco i Culatello, peklowanie zakwaszenie i długie dojrzewanie. Mam różne pomysły jedno Fiocco zakwasze winem drugie nie będę w ogóle zakwaszać. Culatello zaszczepię bakterią LAB itd., decyzję podejmę po pomiarze pH czego i ile użyje.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872824
Udostępnij na innych stronach

No to czekamy na rozwój sytuacji :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872828
Udostępnij na innych stronach

Mocno kibicuję :thumbsup: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872884
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Radek. napisał(a):

Mocno kibicuję :thumbsup: :clap:

Dziękuję

17 godzin temu, chudziak napisał(a):

No to czekamy na rozwój sytuacji :D

 

6 godzin temu, BazylWidzew napisał(a):

Ja też;)tylko trochę to potrwa:hmm:

Pewnie jesienią w przyszłym roku będzie można jeść jak wszystko pójdzie dobrze 🤔.

 

Przygotowania20231028_083906.thumb.jpg.3398383a90144f8d80a6156fe5429c39.jpg

 

Pomiary

20231028_091828.thumb.jpg.b6154a168c9d12f6e31e526860f7892e.jpg20231028_091117.thumb.jpg.69e61913f4d070235a90a6bba7a57301.jpg20231028_091054.thumb.jpg.04be6a53b3a5d014aaa9aeac15da52f5.jpg20231028_092455.thumb.jpg.2f9b06d551191d79b52f6652a9aa5848.jpg

 

Założenia

20231028_101330.thumb.jpg.b5c22f613c357206d762dc115dbd6bd9.jpg

 

Przygotowanie zestawów peklujących i przypraw.

20231028_104409.thumb.jpg.257056794e519f2f4d6deabc65915ec6.jpg20231028_113945.thumb.jpg.14c58a5c3280641a441589f5435a4195.jpg20231028_115104.thumb.jpg.a99901ec3a88756e8bea213ce570b72c.jpg20231028_122942.thumb.jpg.fb3edacb4d64b3a73e453afe65432a7e.jpgZapeklowane

20231028_141522.thumb.jpg.388607ff2b7a7944363a238cd3e94612.jpg20231028_141508.thumb.jpg.ec1842417cb98e765f7dc69031891b71.jpg20231028_142559.thumb.jpg.e099c2d1962cc1ff8cce11bfc8da6aa0.jpg C.D.N za 21 dni

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872929
Udostępnij na innych stronach

Ło matko to istne laboratorium :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-872984
Udostępnij na innych stronach

Tort ze stajni Bazyla może nie Widzew, trochę inna drużyna kopaczy:)

20231029_083316.thumb.jpg.b9076ca71f8e5792af985ebedd6efb89.jpg20231029_083323.thumb.jpg.595ee6bc667ec1b61fe871315c3b26d5.jpg

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873055
Udostępnij na innych stronach

9 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Tort ze stajni Bazyla może nie Widzew, trochę inna drużyna kopaczy:)

 

Ale cudo:clap::frantics:jak to jest zrobione? Zdjęcie na torcie leży? Dobrze  napisałeś "drużyna kopaczy", wczoraj ograli Barcę ale na wielkim farcie.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873058
Udostępnij na innych stronach

32 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

Zdjęcie na torcie leży?

Opłatek 😋 który namięknie i kroi się go podczas porcjowania tortu. Możesz np. zjeść słodkiego Luka Modrićia 😂.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873067
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Opłatek

 

Ale jak na taki opłatek zdjęcie przenieść ?

 

PS: robię właśnie ciasto marchwiowe

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873072
Udostępnij na innych stronach

Pewnie DRO...bnoziarnista/bna

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873089
Udostępnij na innych stronach

U nas drukarka do tych dekoracji kosztuje w cenie normalnej drukarki, okolo 500 -600 dolarow, tylko ze ink do nich jest drogi bo najtaniej chyba $30 ,a z niego malo sie drukuje.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873722
Udostępnij na innych stronach

W dniu 29.10.2023 o 09:49, BazylWidzew napisał(a):

Ale jak na taki opłatek zdjęcie przenieść ?

 

 

23 godziny temu, ANNAM napisał(a):

U nas drukarka do tych dekoracji kosztuje w cenie normalnej drukarki, okolo 500 -600 dolarow, tylko ze ink do nich jest drogi bo najtaniej chyba $30 ,a z niego malo sie drukuje.

https://www.sweetdecor.pl/drukarka-spozywcza-a4-decojet-elite.html

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-873922
Udostępnij na innych stronach

34 minuty temu, Yerba napisał(a):

Fajny bonus kozia broda 😀

Fajny fajny ale te co znajdowałem kiedyś siedzunie sosnowe  to były jakieś jaśniejsze. Tak się zastanawiam czy to aby sosnowy czy może jodłowy🤔 🤮.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-874538
Udostępnij na innych stronach

Moze byc juz starszy i dlatego ciemniejszy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/37/#findComment-874595
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.