Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Kolejne cudo. Brawo dla Agi 😍

6 godzin temu, Woytas napisał(a):

Piękne ciacho, sport to zdrowie. 😅

Godzinę temu, ReniaS napisał(a):

Piękny torcik🤩, a najbardziej podoba mi się czekoladowa koronka wokół:thumbsup:

Podziękował ukłony 😃.

Reniu mi też się podobają koronki u kobiet:D.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926963
Udostępnij na innych stronach

Wołowina ciąg dalszy🤪.Na wzór kuchni Włosikiej moja obiadowa wersja kości z dziurą 😋Ossobuco. 20240525_071346.thumb.jpg.1e9f23ac4875bc9a96e24aaf1624900c.jpg20240525_074056.thumb.jpg.6888b0cb6a6ba04c91ead400fe6af1bf.jpg20240525_081034.thumb.jpg.f30e07fe31f1479fec16cfc41b736eb6.jpg20240525_081039.thumb.jpg.98d42fc549d1f10b5ed46a3506123c22.jpg20240525_082101.thumb.jpg.767d5e93463fa3a62253380e116d7eac.jpgC.D.N. w trakcie pieczenia

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926966
Udostępnij na innych stronach

48 minut temu, szrekPL napisał(a):

Oj dobre to będzie, oj dobre ...zwłaszcza te środeczek z kości...:thumbsup::D

Oj będzie, będzie nie mogę się doczekać kiedy wbiję zęby😋i poświdruje dziurkę. Idę działać sos już niedługo degustacja.

20240525_145208.thumb.jpg.7369b7e1901d76d462a5b843b9c3e6b6.jpg

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926974
Udostępnij na innych stronach

Na bogato . Grzesiu widzę że wchodzisz z założenia, że nikt tak o człowieka nie zadba jak on sam o siebie 😂.. Ukłaniam i smacznego. 
 

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926985
Udostępnij na innych stronach

Wołowina ciąg dalszy 😋.Podczas ostatniego przyjacielskiego spotkania przy "świeczce" zainspirowany tematem steków z mięs drobnych następne kulinarne elementy z rasy Limousine przygotowane do dojrzewania.  

 

Stek Pająk lub Ostrygowy - mięsień Zasłaniacz zewnętrzny/wewnętrzny

20240528_175401.thumb.jpg.dc5939a984010586463055cd4966fce1.jpg20240528_180713.thumb.jpg.4c0b223c2ced7253379e9d7e1c91b8d9.jpg

 

Stek Major - mięsień Obły Większy

20240528_180947.thumb.jpg.2f93f6317177c7b393d8abac1f7a139f.jpg20240528_182213.thumb.jpg.53085728db596d9741b95e0d3b1df11c.jpg

Dziękuję Andrzejowi za ustalenie poprawnych nazw anatomicznych mięśni ułatwiło mi to znacznie zakup.

20240528_183222.thumb.jpg.b98747ccb467568da5e3809477f21446.jpg

C.D.N.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927549
Udostępnij na innych stronach

W dniu 28.05.2024 o 20:23, Grzewlod napisał(a):

Wiesiu to goleń wł. 😋.

Ja wiem że to jest goleń wołowa z/k,

W mojej okolicy często używa się nazwę handlową tego smakołyku. Screenshot_20240530-144053_Gallery.thumb.jpg.d8dedf2aca61e93ef103888c6a6176e4.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927796
Udostępnij na innych stronach

Czekam na  twoje doznania smakowe. Chociaż patrząc na zdjęcia to ostrygowy powinien być lepszy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927843
Udostępnij na innych stronach

17 godzin temu, Zofintal napisał(a):

Ja wiem że to jest goleń wołowa z/k,

W mojej okolicy często używa się nazwę handlową tego smakołyku. 

👍U nas jak pójdziesz do sklepu i poprosisz pręgę wł. to dostaniesz kawałek mięsa z goleni b/k. . Tak na dobrą sprawę jak się człowiek nie zna to ciężko stwierdzić czy to goleń ponieważ element jest ładnie obrobiony z przerostów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927877
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, Bagno napisał(a):

Czekam na  twoje doznania smakowe. Chociaż patrząc na zdjęcia to ostrygowy powinien być lepszy.

Patrząc na marmurek w ostrygowy to rzeczywiście powinien być smaczniejszy natomiast ma równie "mocne" włókna jak Świeca, za to włókna Majora są długie i bardzo delikatne. Sam jestem ciekaw smaku, ale zanim zrobię steki to mięso musi jeszcze trochę dojrzeć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927882
Udostępnij na innych stronach

W dniu 31.05.2024 o 08:20, Grzewlod napisał(a):

zanim zrobię steki to mięso musi jeszcze trochę dojrzeć.

Ciekawość smaku wzięła górę, mięso na steki w marynacie😃.

20240601_142239.thumb.jpg.09305b88449b0c75e91dfad331a7a376.jpg20240601_143804.thumb.jpg.6503e5c15a3de823a771026d884fba3b.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-928122
Udostępnij na innych stronach

20 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Ciekawość smaku wzięła górę,

Wygrzewanie grilla.

20240602_124620.thumb.jpg.7b12cee0bc692ee33a7b68c2065948ac.jpg

 

Stek Major

20240602_125313.thumb.jpg.eb0c8348b58bcce906dc4dd52e160596.jpg

 

Stek Ostrygowy

20240602_130203.thumb.jpg.8751278ac2de20ed4ef4eeb739825a42.jpg

 

Odpoczynek

20240602_130701.thumb.jpg.7def472a74b453f2410df6475dcbe91f.jpg

 

Obiad gotowy

20240602_131555.thumb.jpg.3a53fa43584034c1feb97f60d1e9f41f.jpg

 

Stek Ostrygowy bardzo smaczny, włókna krótkie wyczuwalne podczas konsumpcji dające ciekawe odczucie.

Stek Major równie smaczny, włókna długie i bardzo delikatne polecam osobą lubiącym delikatne mięso. Wracając do poprzedniego grillowania "Świecy" to każdy ze steków jest specyficzny w swoim rodzaju i smaku i natomiast bardzo ważna sprawą podczas grillowania jest odpowiednie wysmażenie według swojego gustu.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-928272
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ładne zbiory. Ja walczę z lubczykiem .Co posadzę to zdycha.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931426
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, arkadiusz napisał(a):

Ładne zbiory.

Dziękuję 🙂.

Godzinę temu, arkadiusz napisał(a):

Ja walczę z lubczykiem .Co posadzę to zdycha.

Moje lubczyki przezimowały lecz w tym roku słabiej rosną, w zeszłym sezonie lepiej się rozrastały,  dodatkowo w tym roku mszyca na nie siadła. Ja w tym roku walczę z Rozmarynem też drugi raz posadziłem bo wcześniej wysadzony nie przyjął się.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931439
Udostępnij na innych stronach

Lubczyk i mszyca.... mam co roku ponieważ rośnie przy bobie, kiedyś stosowałem różne mikstury z miernym efektem ponieważ musiałem ciągle robić opryski, od kilku lat stosuję preparat Karate Zeon 050 CS, daję słabe stężenie, i jednorazowy oprysk wystarcza.

Odnośnie samego lubczyku to zauważyłem że nie lubi rosnąć przez kilka lat w tym samym miejscu, ale stosuję nawożenie preparatem Florovit w płynie i rośnie jak głupi.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931458
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, MariuszB napisał(a):

mszyca.... mam co roku

W tym roku miałem pierwszy raz na lubczyku. Oprysk załatwił sprawę.

16 minut temu, MariuszB napisał(a):

Florovit

Też nim nawożę ale w tym roku słabiej rośnie za to lebiotka wystrzeliła.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931461
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, roman1957 napisał(a):

piekne

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Pięknie podsuszone..

Dziękuję 🙂.

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

fiu fiu...i już wiem co jutro robię :thumbsup::D

Życzę udanej produkcji👍,  jakbyś życzył sobie uwędzić z kopem, pakuj kabanosy i wbijaj do nas😉.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-932815
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.