Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1176 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) 7 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Kolejne cudo. Brawo dla Agi 😍 6 godzin temu, Woytas napisał(a): Piękne ciacho, sport to zdrowie. 😅 Godzinę temu, ReniaS napisał(a): Piękny torcik🤩, a najbardziej podoba mi się czekoladowa koronka wokół Podziękował ukłony 😃. Reniu mi też się podobają koronki u kobiet. Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1177 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Wołowina ciąg dalszy🤪.Na wzór kuchni Włosikiej moja obiadowa wersja kości z dziurą 😋Ossobuco. C.D.N. w trakcie pieczenia Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1178 Opublikowano 25 Maja 2024 Oj dobre to będzie, oj dobre ...zwłaszcza te środeczek z kości... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1179 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) 48 minut temu, szrekPL napisał(a): Oj dobre to będzie, oj dobre ...zwłaszcza te środeczek z kości... Oj będzie, będzie nie mogę się doczekać kiedy wbiję zęby😋i poświdruje dziurkę. Idę działać sos już niedługo degustacja. Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1180 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Sos przygotowany. 😋 Edytowane 25 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1181 Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Na bogato . Grzesiu widzę że wchodzisz z założenia, że nikt tak o człowieka nie zadba jak on sam o siebie 😂.. Ukłaniam i smacznego. Edytowane 25 Maja 2024 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-926985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1182 Opublikowano 28 Maja 2024 Pręgi wołowej z kością, w takiej wersji jeszcze nie jadłem. U mnie zawsze jest w niedzielnym rosole i flaczkach wołowych. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1183 Opublikowano 28 Maja 2024 4 godziny temu, Zofintal napisał(a): Pręgi wołowej z kością, w takiej wersji jeszcze nie jadłem. Wiesiu to goleń wł. 😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1184 Opublikowano 28 Maja 2024 (edytowane) Wołowina ciąg dalszy 😋.Podczas ostatniego przyjacielskiego spotkania przy "świeczce" zainspirowany tematem steków z mięs drobnych następne kulinarne elementy z rasy Limousine przygotowane do dojrzewania. Stek Pająk lub Ostrygowy - mięsień Zasłaniacz zewnętrzny/wewnętrzny Stek Major - mięsień Obły Większy Dziękuję Andrzejowi za ustalenie poprawnych nazw anatomicznych mięśni ułatwiło mi to znacznie zakup. C.D.N. Edytowane 28 Maja 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1185 Opublikowano 30 Maja 2024 W dniu 28.05.2024 o 20:23, Grzewlod napisał(a): Wiesiu to goleń wł. 😋. Ja wiem że to jest goleń wołowa z/k, W mojej okolicy często używa się nazwę handlową tego smakołyku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij #1186 Opublikowano 30 Maja 2024 Czekam na twoje doznania smakowe. Chociaż patrząc na zdjęcia to ostrygowy powinien być lepszy. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1187 Opublikowano 31 Maja 2024 17 godzin temu, Zofintal napisał(a): Ja wiem że to jest goleń wołowa z/k, W mojej okolicy często używa się nazwę handlową tego smakołyku. 👍U nas jak pójdziesz do sklepu i poprosisz pręgę wł. to dostaniesz kawałek mięsa z goleni b/k. . Tak na dobrą sprawę jak się człowiek nie zna to ciężko stwierdzić czy to goleń ponieważ element jest ładnie obrobiony z przerostów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1188 Opublikowano 31 Maja 2024 10 godzin temu, Bagno napisał(a): Czekam na twoje doznania smakowe. Chociaż patrząc na zdjęcia to ostrygowy powinien być lepszy. Patrząc na marmurek w ostrygowy to rzeczywiście powinien być smaczniejszy natomiast ma równie "mocne" włókna jak Świeca, za to włókna Majora są długie i bardzo delikatne. Sam jestem ciekaw smaku, ale zanim zrobię steki to mięso musi jeszcze trochę dojrzeć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-927882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1189 Opublikowano 1 Czerwca 2024 W dniu 31.05.2024 o 08:20, Grzewlod napisał(a): zanim zrobię steki to mięso musi jeszcze trochę dojrzeć. Ciekawość smaku wzięła górę, mięso na steki w marynacie😃. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-928122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1190 Opublikowano 1 Czerwca 2024 A dla mnie to z przerostami 😜 paluszki lizać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-928142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1191 Opublikowano 2 Czerwca 2024 (edytowane) 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Ciekawość smaku wzięła górę, Wygrzewanie grilla. Stek Major Stek Ostrygowy Odpoczynek Obiad gotowy Stek Ostrygowy bardzo smaczny, włókna krótkie wyczuwalne podczas konsumpcji dające ciekawe odczucie. Stek Major równie smaczny, włókna długie i bardzo delikatne polecam osobą lubiącym delikatne mięso. Wracając do poprzedniego grillowania "Świecy" to każdy ze steków jest specyficzny w swoim rodzaju i smaku i natomiast bardzo ważna sprawą podczas grillowania jest odpowiednie wysmażenie według swojego gustu. Edytowane 2 Czerwca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-928272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1192 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Pierwszy zbiór ziół. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1193 Opublikowano 16 Czerwca 2024 (edytowane) Ładne zbiory. Ja walczę z lubczykiem .Co posadzę to zdycha. Edytowane 16 Czerwca 2024 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1194 Opublikowano 16 Czerwca 2024 (edytowane) Godzinę temu, arkadiusz napisał(a): Ładne zbiory. Dziękuję 🙂. Godzinę temu, arkadiusz napisał(a): Ja walczę z lubczykiem .Co posadzę to zdycha. Moje lubczyki przezimowały lecz w tym roku słabiej rosną, w zeszłym sezonie lepiej się rozrastały, dodatkowo w tym roku mszyca na nie siadła. Ja w tym roku walczę z Rozmarynem też drugi raz posadziłem bo wcześniej wysadzony nie przyjął się. Edytowane 16 Czerwca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1195 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Lubczyk i mszyca.... mam co roku ponieważ rośnie przy bobie, kiedyś stosowałem różne mikstury z miernym efektem ponieważ musiałem ciągle robić opryski, od kilku lat stosuję preparat Karate Zeon 050 CS, daję słabe stężenie, i jednorazowy oprysk wystarcza. Odnośnie samego lubczyku to zauważyłem że nie lubi rosnąć przez kilka lat w tym samym miejscu, ale stosuję nawożenie preparatem Florovit w płynie i rośnie jak głupi. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1196 Opublikowano 16 Czerwca 2024 14 minut temu, MariuszB napisał(a): mszyca.... mam co roku W tym roku miałem pierwszy raz na lubczyku. Oprysk załatwił sprawę. 16 minut temu, MariuszB napisał(a): Florovit Też nim nawożę ale w tym roku słabiej rośnie za to lebiotka wystrzeliła. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-931461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1197 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Kilka kabanosów😋. 4 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-932762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1198 Opublikowano 22 Czerwca 2024 piekne Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-932763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #1199 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Pięknie podsuszone...fiu fiu...i już wiem co jutro robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-932784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1200 Opublikowano 23 Czerwca 2024 9 godzin temu, roman1957 napisał(a): piekne 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): Pięknie podsuszone.. Dziękuję 🙂. 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): fiu fiu...i już wiem co jutro robię Życzę udanej produkcji👍, jakbyś życzył sobie uwędzić z kopem, pakuj kabanosy i wbijaj do nas😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/48/#findComment-932815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi