EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1351 Opublikowano 5 Grudnia 2024 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Siatka 8 mm i cześć siatka 10 mm, To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1352 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, EAnna napisał(a): To jak na maszynkę masz ładnie zgranulowany tłuszcz Dziękuje, oetre siatki i norze to podstawa. Ponadto w jednym farszu są orzeszki i tak wygląda jakby to był tłuszcz. Mój zestaw żelastwa do zadań specjalnych 😉. P.S. Zawsze jest rezerwa ,Waldek ma więcej żelastwa 🙉. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1353 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Buahahaha...dobry zestaw.... No ale cóż, w sumie mam podobny tyle że w jednym rozmiarze(maszynki) bo na zelmerku pracuję.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1354 Opublikowano 5 Grudnia 2024 5 minut temu, szrekPL napisał(a): bo na zelmerku pracuję.... U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem 😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1355 Opublikowano 5 Grudnia 2024 7 minut temu, Grzewlod napisał(a): U mnie Aga zelmerka teraz używa ja bardzo żadko. Dam Tobie dobrą radę jedź na zlot do Zakopca z Waldkiem 😁, satysfakcja gwarantowana poza tym, że będzie to najdroższy zlot w Twoim życiu. Jest ryzyko jest zabawa . Łoj nie...góry mnie nie lubią a ja się odwdzięczam jak mogę najbardziej, zlot zaliczę na bank bo bardzo chętnie poznam SiBów od których czerpię garściami... na przyszły sezon planuję zakup kilku nowych gadżetów ale to już u siebie będę pisał o pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1356 Opublikowano 7 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 15:17, Grzewlod napisał(a): C.D.N Po 14 dniach Fuetello wygląda następująco: pH utrzymuje się na poziomie z przed tygodnia. 1 2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1357 Opublikowano 7 Grudnia 2024 No i węgorze pokryły się pleśnią, kto to teraz zje 😉 Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1358 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Piękny zimowy widoczek...fajnie mieć taki w domu ... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1359 Opublikowano 7 Grudnia 2024 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): tak oszroniało Jeszcze trochę dosypie za tydzień będą całe białe 😉. 2 godziny temu, MariuszB napisał(a): kto to teraz zje 😉 Test przeprowadzi Waldek 😁. 2 godziny temu, MariuszB napisał(a): Ładna produkcja i zapewne będą bardzo smaczne 👌 Dziękujemy😀. 15 minut temu, szrekPL napisał(a): Piękny zimowy widoczek...fajnie mieć taki w domu ... Dzięki za miłe słowo, ale w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1360 Opublikowano 7 Grudnia 2024 30 minut temu, Grzewlod napisał(a): w domu nie polecam żona by Cię szybko wywaliła razem z komorą, przez ten specyficznie ładny😷 zapach fermentowanego mięsa 😁. No właśnie w tym jest cały szkopuł że nie mam gdzie postawić komory, no i jak zwykle pytanie techniczne: Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał", nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe??? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1361 Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): To gdzie tą lodówkę trzymasz ? W moim królestwie na dole w domu. 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Czy komora fabryczna/ kupiona/,,oryginał", nie własnej produkcji posiadające filtry węglowe też wydziela podobne atrakcje zapachowe?? Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1362 Opublikowano 7 Grudnia 2024 18 minut temu, Grzewlod napisał(a): Żadna fabryczna taka komora którą bym chciał kosztuje tyle co samochód🙉. Kupiłem nówkę do wina i przerobiłem pod dojrzewki, Poszukaj na forum i popatrz jak SIB-y przerabiają, jest sporo materiału. Tak wiem oglądałem, znam temat, mam elektronika któremu pokazałem o co mi chodzi i powiedział że bez problemu taką komorę mi zrobi...no ale zapach... i dlatego zapytałem o fabryczne, czy one też będą ,,pachniały"...Znalazłem coś takiego... https://www.ggmgastro.com/pl-pl-pln/dojrzewanie-na-sucho-szafa-do-dojrzewania-miesa-0-60-m-1-szklane-drzwi-czarna-frsi280s1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1363 Opublikowano 7 Grudnia 2024 4 minuty temu, szrekPL napisał(a): Znalazłem coś takiego... Ciekawa oferta dodatkow o połowę przeceniona. Parę lat temu nie można było liczyć na takie dobre oferty cenowe, ponadto sprzęt był droższy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-973960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1364 Opublikowano 8 Grudnia 2024 (edytowane) Dzisiejsze wędzenie 🙂 Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Grzewlod 6 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1365 Opublikowano 8 Grudnia 2024 4 minuty temu, BazylWidzew napisał(a): Kabanosy w słonku ładnie się prezentują Dziękuję👍. Bazyl to halogen oświetlający wędzarnik. Dziś słońce nie przbiło się przez chmury. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1366 Opublikowano 8 Grudnia 2024 32 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Bazyl to halogen oświetlający wędzarnik. Dziś słońce nie przbiło się przez chmury. Może to poświata z aureoli Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1367 Opublikowano 9 Grudnia 2024 12 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Dzisiejsze wędzenie 🙂 Takie wędzenie lubię Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1368 Opublikowano 9 Grudnia 2024 9 godzin temu, Radek. napisał(a): Takie wędzenie lubię Ja również👍, kielbasa gotowa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1369 Opublikowano 10 Grudnia 2024 W dniu 8.12.2024 o 18:57, Grzewlod napisał(a): Dzisiejsze wędzenie 🙂 Wędzarnia wypełniona, pięknie Grzesiu 😊 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-974797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1370 Opublikowano 12 Grudnia 2024 W dniu 10.12.2024 o 06:25, @halusia@ napisał(a): Wędzarnia wypełniona, pięknie Grzesiu 😊 Bardzo dziękuję 🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1371 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Klik wyraźny suszenie zakończone 😋. 7 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1372 Opublikowano 12 Grudnia 2024 To jest to co tygryski lubią najbardziej 😁 1 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1373 Opublikowano 12 Grudnia 2024 3 godziny temu, Grzewlod napisał(a): suszenie zakończone Ile masz tych kabanosów? U mnie zawsze jest za mało Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1374 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Bazyl, szarpalibyśmy jak Reksio szynkę 😁 1 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1375 Opublikowano 13 Grudnia 2024 9 godzin temu, EAnna napisał(a): Ile masz tych kabanosów? Od dawna nie ważę (wyznacznik klik), taka porcja wystarcza max. na dwa miesiąc i robimy następne. 9 godzin temu, EAnna napisał(a): U mnie zawsze jest za mało W związku z tym, że jest to kiełbasa która w śród naszych rodziny jest "głównym faworytem" i szybko znika w szczególności na samym początku to z Waldkiem robimy solidne porcje kabanosów średnio kilka razy w roku których po suszeniu zostaje ok. 50-55%. -"solidny klik"😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/55/#findComment-975513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi