Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.12.2024 o 18:57, Grzewlod napisał(a):

Dzisiejsze wędzenie 🙂

Wędzarnia wypełniona, pięknie Grzesiu 😊

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-974797
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

suszenie zakończone

Ile masz tych kabanosów?

U mnie zawsze jest za mało :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-975465
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, EAnna napisał(a):

Ile masz tych kabanosów?

Od dawna nie ważę (wyznacznik klik), taka porcja wystarcza max. na dwa miesiąc i robimy następne.

9 godzin temu, EAnna napisał(a):

U mnie zawsze jest za mało :D

W związku z tym, że jest to kiełbasa która w śród naszych rodziny jest "głównym faworytem" i szybko znika w szczególności na samym początku to z Waldkiem robimy solidne porcje kabanosów średnio kilka razy w roku których po suszeniu zostaje ok. 50-55%. -"solidny klik"😋.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-975513
Udostępnij na innych stronach

13 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Klik wyraźny suszenie zakończone 😋

Mimo dużego ubytku , klik musi być. 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-975515
Udostępnij na innych stronach

Pomiar utraty masy Fuetello wykazał ubytek 30-32%, kiełbasa potrzebuje jeszcze powisieć w komorze ok. tygodnia🙂.

20241214_130014.thumb.jpg.aac3014aa8f4022cb9b4984c8b5e4fab.jpg

 

Zgodnie z oczekiwaniem pH wzrasta do założonego końcowego poziomu 5,3.

20241214_130541.thumb.jpg.3ce53bef7667b88e4f6a4ff135d0d49c.jpg
 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-975821
Udostępnij na innych stronach

Nie mogłem się oprzeć I przetestowałem smaki fuetello 😋.

20241215_182312.thumb.jpg.8a6f50fca6036f2627cbd0b0742be650.jpg

Jeszcze musi dojrzewać, 32% utraty masy to za mało.

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-976171
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Coraz bliżej święta

A jakie smakowite :tongue: :clap:

  • Upvote 1

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-977387
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Wyroby paluszki lizać. :clap:

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Widać że umiesz w wędzenie... pięknie się to prezentuje...:clap:

Dziękuję bardzo wasze wyroby są równie ładne i apetyczne 😀.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-977567
Udostępnij na innych stronach

Starocie z najgłębszych wykopalisk chłodni :facepalm: o których wspomniałem w jednym z wpisów kierowanym do Ani.

20241221_165948.thumb.jpg.cd7dc9f3d5d7ed6ab3927d4388596fc5.jpg

 

20241221_180054.thumb.jpg.9534a009210fe763f5131cb1a6746275.jpg

 

 

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/57/#findComment-977576
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.