Grzewlod Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) Dawno nie wędziłem🙂. Edytowane 4 Listopada 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 4 Listopada 2023 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Dawno nie wędziłem Jednak nie zapomniałeś jak się to robi 1 Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 4 Listopada 2023 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Dawno nie wędziłem Ile dałeś koncentratu dymu na 1 litr wody ? 10% ? czy 20% Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 4 Listopada 2023 Jaki koncentrat Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) 57 minut temu, roman1957 napisał(a): Jaki koncentrat Dymu wędzarniczego 😁 Edytowane 4 Listopada 2023 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman1957 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 4 Listopada 2023 No nie. Tylko olszyna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) 3 godziny temu, roman1957 napisał(a): No nie. Tylko olszyna ale pożartować zawsze można 🤣 Edytowane 4 Listopada 2023 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) 20 godzin temu, Muski napisał(a): Ile dałeś koncentratu dymu na 1 litr wody ? 10% ? czy 20% Tyle co jest napisane w przepisie🤫 🤣. Siedzuń bardzo smaczny😋. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 4 Listopada 2023 Trochę dobroci z dzisiejszego wędzenia i kilkuletniego dojrzewania😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 5 Listopada 2023 Ja chyba w niedzielę poproszę Waldka żeby mnie podrzucił do Ciebie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) 45 minut temu, Zofintal napisał(a): Ja chyba w niedzielę poproszę Waldka żeby mnie podrzucił do Ciebie. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 5 Listopada 2023 Grzesiu pięknie, trochę by się pojadło TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 5 Listopada 2023 Jak dla mnie "w punkt" 1 Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 5 Listopada 2023 Miodzio. Widać wiedzę i doświadczenie. Kolorek bardzo smakowity 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 5 Listopada 2023 2 godziny temu, Zofintal napisał(a): poproszę Waldka żeby mnie podrzucił do Ciebie Wszystko da się zrobić, nawet tą deskę robiłem własnoręcznie 🤣 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-874974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 5 Listopada 2023 15 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Trochę dobroci Grzesiu, jak zwykle u Ciebie apetycznie, a nakryty stół zachęca by usiąść i skosztować 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-875001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 5 Listopada 2023 6 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): Grzesiu pięknie, 5 godzin temu, pm napisał(a): Miodzio. Widać wiedzę i doświadczenie. Kolorek bardzo smakowity Dziękuję bardzo . 2 godziny temu, ReniaS napisał(a): Grzesiu, jak zwykle u Ciebie apetycznie, a nakryty stół zachęca by usiąść i skosztować 4 godziny temu, Muski napisał(a): nawet tą deskę robiłem własnoręcznie 🤣 Reniu bardzo dziękuję, wczoraj jakoś tak spontanicznie wyszło nasze przyjacielskie spotkanie. Test deski😉, weszło tyle wędlin, że nie do przejedzenia🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-875051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 27.10.2023 o 22:22, Grzewlod napisał(a): Sezon na wędliny dojrzewające całomięśniowe rozpoczęty. Surowiec przygotowany rano peklowanie itd. Witam. Czy nie za chude i wygolone te szynki? Widziałem oryginalne filmy jak robią culatello to przerosty tłuszczu po 2-3cm mają. Nie za szybko obeschnie , gdy nie ma takiej grubej okrywy tłuszczu? Ja po pół roku znalazłem dostęp do WP z takimi przerostami. Edytowane 10 Listopada 2023 przez lyha Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-876437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 10 Listopada 2023 2 godziny temu, lyha napisał(a): Czy nie za chude i wygolone te szynki? Widziałem oryginalne filmy jak robią culatello to przerosty tłuszczu po 2-3cm mają. Nie za szybko obeschnie , gdy nie ma takiej grubej okrywy tłuszczu? Niestety Złotnicka jest poza zasięgiem więc kupiłem taki surowiec jaki jest obecnie na rynku. Nie obawiam się tego, że szynki za szybko wyschną. Dam radę a przynajmniej postaram się aby szynki wyszły przyzwoicie. Musisz wiedzieć, że wystarczy cienka warstwa okrywy tłuszczowej i w tym miejscu nie ma oznak przesuszenia, gorzej jest jak nie ma wcale tluszczu wtedy trzeba zadziałać odpowiednio. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-876487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 10 Listopada 2023 6 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Niestety Złotnicka jest poza zasięgiem więc kupiłem taki surowiec jaki jest obecnie na rynku. Nie obawiam się tego, że szynki za szybko wyschną. Dam radę a przynajmniej postaram się aby szynki wyszły przyzwoicie. Musisz wiedzieć, że wystarczy cienka warstwa okrywy tłuszczowej i w tym miejscu nie ma oznak przesuszenia, gorzej jest jak nie ma wcale tluszczu wtedy trzeba zadziałać odpowiednio. Rozumiem, pokrycie sugną wystarcza w miejscach gdzie tego tłuszczu brak. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-876576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 14 Listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 23:24, lyha napisał(a): Rozumiem, pokrycie sugną wystarcza w miejscach gdzie tego tłuszczu brak. Zespół działa, pierwsze całomięśniowe w tym roku ubrane w skarpetki poszły do fermentacji 😷. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-877586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 15 Listopada 2023 17 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Zespół działa, pierwsze całomięśniowe w tym roku ubrane w skarpetki Praca wre Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-877774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 15 Listopada 2023 Na bogato, już nie mogę doczekać się degustacji 😋 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-877873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 18 Listopada 2023 W dniu 15.11.2023 o 14:39, Radek. napisał(a): Praca wre Pełną parą dziękuję Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-878738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 18 Listopada 2023 Coś na ząb🙂. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/38/#findComment-878739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi