mamuśka Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 2 Sierpnia 19 minut temu, Grzewlod napisał(a): Nie szlej kto by podczas nieobecności Agi mi gotował 😉😀. Przez parę tygodni byś oblizywał telewizor albo monitor 😜😉 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 2 Sierpnia Nauka nie pójdzie w las. Masz tyle możliwości na forum. Jak przypalić wodę? Znajdziesz pomocną dłoń . ,😀 Kto często pyta ten częściej błądzi.😁🍯😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 3 Sierpnia 7 godzin temu, quadro555 napisał(a): Masz tyle możliwości na forum. Jak przypalić wodę? Znalazłem 👍możliwość. Ten kto zgłaszał ten chodzi głodny. Mamuśka przyjeżdża do mnie Zbyszek oblizuje telewizor😁. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 3 Sierpnia 4 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Mamuśka przyjeżdża do mnie Zjesz tyle chleba? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 3 Sierpnia 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Zjesz tyle chleba? Mamuśka pokaże jak jest asertywna bo ja nie jem chleba. Na chleb trzeba zapracować😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 3 Sierpnia Grzesiu mój chlebek jest mniam , mniam.😚 idę go przerobić i do foremek, a przed chwilą poszło 35 słoiczków z mięskiem do końcowego chłodzenia, po pierwszej zabawie z autoklawem. Ps. nowy temat sobie u siebie zacznę, Grzesiu damy radę jak będzie potrzeba. Trzymajcie się kochani. Idę robić chlebek. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1027195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) Dawno zapomniany kurczak 😋. Edytowane 15 Sierpnia przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1029146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Poniedziałek o 20:27 Autor Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano Poniedziałek o 20:27 (edytowane) Degustatorów było wielu😋😊. Edytowane Poniedziałek o 20:29 przez Grzewlod 4 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Poniedziałek o 20:56 Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano Poniedziałek o 20:56 Nowy sezon idzie trzeba wyjadać starocie...😋Jak zawsze piękna prezentacja... 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Wtorek o 05:06 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano Wtorek o 05:06 Twoja produkcja Grzegorz to jak zawsze top. Ale co to jest to czarne w środku na drugim zdjęciu? 1 TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano Wtorek o 08:57 Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano Wtorek o 08:57 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Ale co to jest to czarne w środku na drugim zdjęciu? Pewnie czarny salceson..... a wyroby jak zwykle na 5 z dużym plusem 👌 1 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano Wtorek o 08:59 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano Wtorek o 08:59 1 minutę temu, MariuszB napisał(a): Pewnie czarny salceson Salami czarne Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Po remoncie, modernizacji i przeprowadzonych testach dojrzewalni zespół Muski&Grzewlod rozpocząl pierwszy z zaplanowanych projektów na ten rok pod nazwą "Stekowa Uczta"😋. Do sezonowania trafił Antrykot z kością w okrywie tłuszczowej i mięsień Obły rasy Limousine. Zodnie z naszymi wytycznymi masarnia przygotowała surowiec natomiast w związku z dlugoścìą antrykotu zmuszeni byliśmy przeciąć go na dwa elementy. Pomimo dwukrotnej dezynfekcji grzybobójczej komory mięso zostało zawinięte w folię dry aging celem ochrony przed niepożądanym samozaszczepem penicilium. Po zakończonym proceaie wyciągniemy wnioski i zadecydujemy jakie steki zostaną wycięte🥃. Surowiec Edytowane 17 godzin temu przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 17 godzin temu W dniu 25.08.2025 o 22:56, szrekPL napisał(a): Nowy sezon idzie trzeba wyjadać starocie...😋 Jeszcze pełnoletnich nie mamy 😉. W dniu 25.08.2025 o 22:56, szrekPL napisał(a): Jak zawsze piękna prezentacja... W dniu 26.08.2025 o 10:57, MariuszB napisał(a): wyroby jak zwykle na 5 z dużym plusem 👌 Dziękujemy za miłe słowa. W dniu 26.08.2025 o 07:06, BazylWidzew napisał(a): Twoja produkcja Grzegorz to jak zawsze top. Zespołowa👍 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 16 godzin temu Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): zespół Muski&Grzewlod rozpocząl pierwszy z zaplanowanych projektów Brawa dla zespołu, piękne mięsko trafiło w odpowiednie ręce...Cudowny rok się zapowiada, gratulacje nie wrzucajcie fotek proszę... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 16 godzin temu Poprostu klasa, wyrażam chęć przyjazdu na pierwszą degustację 😋 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 15 godzin temu Degustowałem wyroby na zlocie, pychota Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 3 godziny temu Bardzo ciekawy projekt! Na moje oko mięsień obły rasy Limousine pochodzi z innej sztuki – widać to po kolorze tłuszczu. Ciekawi mnie, czy wpłynie to na czas sezonowania i końcową kruchość mięsa ? Mam też kilka pytań z czystej ciekawości Dlaczego wybór padł właśnie na Limousine? Jaki okres sezonowania przewidujecie dla antrykotu i mięśnia obłego? I jeszcze jedno – po kolorze tłuszczu widać, że antrykot z kością pochodzi z byka. Czy według Was będzie to miało wyraźny wpływ na smak finalnych steków?Pozdrawiam. „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a): Dlaczego wybór padł właśnie na Limousine? Głównie dlatego, że w masarni w której się zaopatrujmy tylko tą rasę mają w ofercie. Jak chcielibyśmy Angusa to musielibyśmy wziąć przynajmniej ćwierć tuszy. Angusa nie sprowadza ponieważ mięso jest bardziej poprzerastane tłuszczem i mu na sklepach się nie sprzedaje. Już robiliśmy steki z byka Limousine i są bardzo smaczne dlatego taka zapadła decyzja. Godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a): Jaki okres sezonowania przewidujecie dla antrykotu i mięśnia obłego? Myślę, że w miarę czasu sezonowania na podstawie obserwacji będą podejmowane decyzje co i kiedy leci na ruszt. Pierwszy test prawdopodobnie będzie po 14-21 dniach dla mięśnia Obłego Antrykot sobie troszkę posiedzi w dojrzewalni. Godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a): Czy według Was będzie to miało wyraźny wpływ na smak finalnych steków? Antrykotu jeszcze nie robiliśmy więc się okaże. W przypadku innych mięśni które do tej pory robiliśmy płeć nie miała wpływu na finalny smak. Sezonowanie i przemiany enzymatyczne mają największy wpływ na kruchość i smak. Edytowane 2 godziny temu przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 2 godziny temu 33 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Antrykotu jeszcze nie robiliśmy więc się okaże. W przypadku innych mięśni które do tej pory robiliśmy płeć nie miała wpływu na finalny smak. Sezonowanie i przemiany enzymatyczne mają największy wpływ na kruchość i smak. Moim zdaniem antrykot w tym wydaniu jest najlepszy, ale to oczywiście kwestia gustu. Jeśli jednak chcielibyście pozyskiwać surowiec prosto z ubojni, mogę w tym pomóc – znam właściciela bardzo dużej ubojni bydła. W tej ubojni funkcjonuje również nowoczesny, zaawansowany proces technologiczny sezonowania mięsa. „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1031548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi