Muski Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 20 Września 35 minut temu, Grzewlod napisał(a): nie tak sławne jak Halusi Ale równie smaczne 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 20 Września A cukier na rogalikach chyba jakiś specjalny i nadzienie inne niż Halusi? Rogaliki mniam, mniam. 😚 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 20 Września 11 minut temu, mamuśka napisał(a): A cukier na rogalikach chyba jakiś specjalny i nadzienie inne niż Halusi? Cukier dekoracyjny do wypieków a nadzienie marmolada wieloowocowa.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 20 Września (edytowane) Dziś pierwszy test smaku po okresie sezonowania 24 dniowym na sucho🤔. Ubytek spory, zapach ładny, wnioskując po teksturze kruchość steka zapowiada się obiecująco😋. Edytowane 20 Września przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 20 Września 10 minut temu, Grzewlod napisał(a): Cukier dekoracyjny do wypieków a nadzienie marmolada wieloowocowa.. Dzięki Grzesiu. Pozdrów Agę. 😚 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 20 Września (edytowane) Steki kruche brakuje mi trochę smaku (tłuszczu) 😋. Edytowane 20 Września przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 20 Września 49 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Smalcu dodaj Ketchupu lepiej, z ketchupem wszystko smakuje 😉😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 20 Września (edytowane) Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Smalcu dodaj 38 minut temu, szrekPL napisał(a): Ketchupu lepiej, z ketchupem wszystko smakuje 😉😁 Poczekam na Wasze steki ze smalcem i ketchupem😂. Nie dodałem pieprzu po tworzeniu crustu który za krótko robiłem oraz na prośbę Agi nie zrobiłem bastowania dlatego mi smak uciekł 😜. Mówiąc o tłuszczu miałem na myśli tłuszcz śródmięśniowy (marmurek). Nic straconego steków ci u nas dostatek😋. Edytowane 20 Września przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 20 Września 18 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Kobe Ci się marzy Nie koniecznie 😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 20 Września Na czym robisz te steki? To jest grill gazowy? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 20 Września 35 minut temu, Todek napisał(a): To jest grill gazowy? Grzejnik gazowy ceramiczny turystyczny dla wędkarza karpiowego... ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 20 Września (edytowane) Godzinę temu, Todek napisał(a): Na czym robisz te steki? To jest grill gazowy? Tak grill gazowy. Na początku tworzę crust na palniku ceramicznym infrared lub (sizzle zone ta nazwa funkcjonuje w grillach Napoleon). Po utworzeniu crustu (chrupiącej skórki) i grill marks (kratki na steku) chodzi o wygląd można pominąć przekladam steka na wcześniej rozgrzany ruszt smażąc powoli w strefie temperatury pośredniej do osiągnięcia wewnątrzej temp. steka w zależności jaki chcę mieć stopień wysmażenie. My lubimy steki średnio krwiste Medium Rare. Edytowane 20 Września przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 20 Września Tak myślałem. Ale zapytałem dla pewności. A jakiego grilla używasz? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 20 Września 4 minuty temu, Todek napisał(a): A jakiego grilla używasz? W zależności od potrzeby używam dwóch El Fuego i Yato. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 21 Września A co robisz z okrawkami? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 21 Września (edytowane) 3 godziny temu, EAnna napisał(a): A co robisz z okrawkami? Utylizacja ponieważ do miesą przylega folia do dry agingu i nie ma możliwości jej usunąć przed skrawaniem. Edytowane 21 Września przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 21 Września Grzesiu (tak z ciekawości) folia do dry agingu powinna dać się bez problemu usunąć z mięska? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 21 Września (edytowane) 18 minut temu, mamuśka napisał(a): folia do dry agingu powinna dać się bez problemu usunąć z mięska? Nie usuniesz w żaden sposób nie ma możliwości👍. Folię należy usunąć razem z osuszką. Producent to dobrze opisał żeby użytkownik wiedział czego się spodziewać. To jest bardzo cieniutka folijka która połączyła się z mięsem. Edytowane 21 Września przez Grzewlod 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 21 Września Dziękuję. 😚 Dowiedziałam się czegoś nowego. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1036346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 26 Września Część antrykotu właśnie kończy sezonowanie po 30 dniach 😀. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 26 Września Trochę słodkości 😋. 2 3 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 26 Września Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 26 Września Brawa dla Agi i Grzesia.😚 Aga tworzy słodkości, a Grzesiu je. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 26 Września Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 26 Września I tak o to rogaliki Agi przyćmiły 30 dniowy antrykot... Brawa dla rogalików wg mnie też wygrywają z podeschniętym mięsem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Września Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 26 Września 1 godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Trochę słodkości 😋 Same dobroci...😋 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Września Autor Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 27 Września 12 godzin temu, mamuśka napisał(a): Brawa dla Agi i Grzesia.😚 12 godzin temu, szrekPL napisał(a): Brawa dla rogalików wg mnie też wygrywają z podeschniętym mięsem 11 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Same dobroci...😋 Dziękujemy za miłe słowa😀. 12 godzin temu, szrekPL napisał(a): przyćmiły 30 dniowy antrykot... Tyle pracy i tylko steki🥲😉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/64/#findComment-1037515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi