Skocz do zawartości

Na grzyby


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 533
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Tez co nieco nazbierałem

A gdzie zbierałeś? 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567526
Udostępnij na innych stronach

A u mnie w wenecji wczoraj takie grzybobranie ha ha ha :)

 

post-77484-0-68649700-1505803069_thumb.jpg

post-77484-0-09292300-1505803266_thumb.jpg

Edytowane przez Sla100

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567568
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj pasteryzować w solance (czubata łyżka soli na litr wody) blanszowane rydze zalewamy gorącą solanką ... ;)
Po otwarciu moczysz 2-3h i traktujesz jak świeże ;)
A u mnie na kolację taki kawałek "prywatnej leśnej grządki", ponad połowa została przy sośnie ... dojdzie cebulka, troszkę czosnku na masełko a na koniec natka ;)

6957c635bbf74b846aae9fb60726c731.jpg

Tapniete z Tapatalk

Edytowane przez EAnna

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567726
Udostępnij na innych stronach

Halinka bo to święconka a nie kosz na grzybobranie ;)

 

Tapniete z Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567741
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj pasteryzować w solance (czubata łyżka soli na litr wody) blanszowane rydze zalewamy gorącą solanką ... ;)

Po otwarciu moczysz 2-3h i traktujesz jak świeże ;)

...

Dzięki, następnym razem spróbuję.

Edytowane przez EAnna

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567784
Udostępnij na innych stronach

 

 

ponad połowa została przy sośnie ... dojdzie cebulka, troszkę czosnku na masełko a na koniec natka
Szmaciak - wg mnie najsmaczniejszy grzybek  - właśnie tak zrobiony  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567931
Udostępnij na innych stronach

U mnie do prawdziwków dołączyły po krótkiej przerwie podgrzybki.  :)

post-59149-0-60902900-1506071064_thumb.jpgpost-59149-0-95547900-1506071075_thumb.jpgpost-59149-0-50694100-1506071086_thumb.jpgpost-59149-0-25181900-1506071099_thumb.jpgpost-59149-0-36422400-1506071113_thumb.jpgpost-59149-0-36513800-1506071124_thumb.jpg

 

Zazdroszczę miejscówek na rydze, najsmaczniejsze grzyby na świecie. Ja niestety znam tylko takie miejsca gdzie 10szt to rewelacja.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567950
Udostępnij na innych stronach

Myśmy zrobili sobie spontaniczny wypad na grzyby do pobliskiego lasu (3 km od domu) i po pięciu minutach od wejścia miałem już pełne 10 l wiadro :) Trochę do suszenia, trochę marynowanych będzie. Na obiad dziś były smażone kanie :) Chyba jeszcze z tydzień będziemy je jeść :D Ma ktoś pomysł jak je ewentualnie wykorzystać?

post-73631-0-36828500-1506092439_thumb.jpgpost-73631-0-46735700-1506092440_thumb.jpgpost-73631-0-29773100-1506092441_thumb.jpgpost-73631-0-80043100-1506092441_thumb.jpgpost-73631-0-32895100-1506092442_thumb.jpgpost-73631-0-82213400-1506092442_thumb.jpgpost-73631-0-38722000-1506092443_thumb.jpgpost-73631-0-92395900-1506092443_thumb.jpgpost-73631-0-32355000-1506092461_thumb.jpgpost-73631-0-06234700-1506092462_thumb.jpgpost-73631-0-70299200-1506092462_thumb.jpgpost-73631-0-33885000-1506092463_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567983
Udostępnij na innych stronach

Paweł proponuję flaczki z kani  :thumbsup: robi się tak samo jak mięsne .Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567992
Udostępnij na innych stronach

qba-69

 

Usmaż w panierce i zalej zalewą do marynowania grzybów, zapasteryzuj i ciesz się ich smakiem. Tylko na boga nie gotuj przed smażeniem.

Jak chcesz to mogę podać Ci niezły przepis na zalewę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567996
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za podpowiedzi. Zawsze to jakaś alternatywa :)

 

 

Jak chcesz to mogę podać Ci niezły przepis na zalewę.
 Jasne, że chcę. Możesz napisać tutaj, niech inni też skorzystają. Jak przepis sprawdzony, to i większe prawdopodobieństwo, że smakować będzie :) 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567998
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.