qba-69 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 17 Września 2017 sypnęło prawdziwkami. Przysmak Teściowej też jest na pierwszej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 18 Września 2017 U nas to jest taki wysyp jakiego od dawna nie było: Półtorej godziny zbierania po pracy: Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 18 Września 2017 Tez co nieco nazbierałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 18 Września 2017 Tez co nieco nazbierałem A gdzie zbierałeś? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Świętokrzyskie Radków Kosowo Edytowane 18 Września 2017 przez sebarod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) A u mnie w wenecji wczoraj takie grzybobranie ha ha ha Edytowane 19 Września 2017 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 19 Września 2017 Ale wam zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 20 Września 2017 tak od 18,30 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 20 Września 2017 Wczoraj 3 godzinki po południu w 4 osoby każdy po dużym koszu. Rydze niby dopiero się pojawiają - nie wiem co będzie za 3-5 dni! Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 20 Września 2017 Łał!-co będziesz robił z tymi rydzami?U nas też się pojawiaja - ja ostatnio tylko dokupuję słoiczki ,bo brakuje mi do marynaty. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 20 Września 2017 Najwięcej ukiszę (pierwszy raz), trochę w ocet a reszta na masełku Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Spróbuj pasteryzować w solance (czubata łyżka soli na litr wody) blanszowane rydze zalewamy gorącą solanką ... Po otwarciu moczysz 2-3h i traktujesz jak świeże A u mnie na kolację taki kawałek "prywatnej leśnej grządki", ponad połowa została przy sośnie ... dojdzie cebulka, troszkę czosnku na masełko a na koniec natka Tapniete z Tapatalk Edytowane 21 Września 2017 przez EAnna Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 20 Września 2017 A ten móżdżek to wołowy, czy wieprzowy ? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 20 Września 2017 tak od 18,30 A ten koszyczek Małgosi ciut za mały Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 20 Września 2017 Halinka bo to święconka a nie kosz na grzybobranie Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 20 Września 2017 ten koszyczek Małgosi ciut za mały nie kosz na grzybobranie ale mam spory bagażnik Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Spróbuj pasteryzować w solance (czubata łyżka soli na litr wody) blanszowane rydze zalewamy gorącą solanką ... Po otwarciu moczysz 2-3h i traktujesz jak świeże ...Dzięki, następnym razem spróbuję. Edytowane 21 Września 2017 przez EAnna Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 22 Września 2017 ponad połowa została przy sośnie ... dojdzie cebulka, troszkę czosnku na masełko a na koniec natka Szmaciak - wg mnie najsmaczniejszy grzybek - właśnie tak zrobiony Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 22 Września 2017 U mnie do prawdziwków dołączyły po krótkiej przerwie podgrzybki. Zazdroszczę miejscówek na rydze, najsmaczniejsze grzyby na świecie. Ja niestety znam tylko takie miejsca gdzie 10szt to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRAŻAK Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 22 Września 2017 Słuchajcie ile pasteryzowac podgrzybki w słoikach . raz gotowane w roztworze 50/50. Ocet /Woda Pozdrawiam STRAZAK Cytuj POZDRAWIAM STRAŻAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 22 Września 2017 Myśmy zrobili sobie spontaniczny wypad na grzyby do pobliskiego lasu (3 km od domu) i po pięciu minutach od wejścia miałem już pełne 10 l wiadro Trochę do suszenia, trochę marynowanych będzie. Na obiad dziś były smażone kanie Chyba jeszcze z tydzień będziemy je jeść Ma ktoś pomysł jak je ewentualnie wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 22 Września 2017 Ma ktoś pomysł jak je ewentualnie wykorzystaćsuszone i sproszkowane - i marynowane ( obsmażone ) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 22 Września 2017 Paweł proponuję flaczki z kani robi się tak samo jak mięsne .Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 22 Września 2017 qba-69 Usmaż w panierce i zalej zalewą do marynowania grzybów, zapasteryzuj i ciesz się ich smakiem. Tylko na boga nie gotuj przed smażeniem.Jak chcesz to mogę podać Ci niezły przepis na zalewę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 22 Września 2017 Dziękuję za podpowiedzi. Zawsze to jakaś alternatywa Jak chcesz to mogę podać Ci niezły przepis na zalewę. Jasne, że chcę. Możesz napisać tutaj, niech inni też skorzystają. Jak przepis sprawdzony, to i większe prawdopodobieństwo, że smakować będzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page/16/#findComment-567998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.