szrekPL Opublikowano 4 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1051 Opublikowano 4 Lipca 57 minut temu, Yerba napisał(a): I w końcu jak kroiłeś ser i jakiego użyłeś ? No więc generalnie zrobiłem tak jak w przepisie tzn. użyłem sera Gouda, ale że w przepisie nie było dokładnie co z nim robić (tarcie/krojenie) ostatecznie pokroiłem w kostkę ok 7mm. Jeszcze nie grilowałem dopiero jutro próba, ale prosto z gara po parzeniu ,,mus był" smak super a ser się nie wytapia no ale to trochę inna temp jak na grillu. W niedziele albo może jak będę w stanie (dostęp do kompa bo alko nie reklamujemy) napiszę co powiedziało szanowne konsylium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij #1052 Opublikowano 4 Lipca Ok dzięki Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek7 Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij #1053 Opublikowano 4 Lipca Bardzo ładny przekrój aż ślinka leci. Muszę chyba potajemnie też taką zrobić bo za każdym razem gdy powiem o kiełbasie z serem to w domu są same sprzeciwy.✍️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 4 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1054 Opublikowano 4 Lipca Godzinę temu, Staszek7 napisał(a): za każdym razem gdy powiem o kiełbasie z serem to w domu są same sprzeciwy Wierz mi że do niedawna miałem podobnie...mięso z serem ...fanaberia... ( w sumie to i ja też byłem oponentem...) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Udostępnij #1055 Opublikowano 5 Lipca Dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle pyszności. Brawo Szreku 😋👏 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1056 Opublikowano 5 Lipca 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Dawno tu nie zaglądałam A no właśnie...Napraw jak najszybciej to niedopatrzenie żebym miał kogo naśladować... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1021935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 10:28 Autor Zgłoś Udostępnij #1057 Opublikowano Sobota o 10:28 Mielonka Tyrolska w osłonce wg JackaW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano Sobota o 11:24 Zgłoś Udostępnij #1058 Opublikowano Sobota o 11:24 W dniu 4.07.2025 o 21:35, szrekPL napisał(a): No więc generalnie zrobiłem tak jak w przepisie Szynkę mieliłeś na 13 czy na 10 bo w przepisie raz jest 13, a raz 10? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 11:43 Autor Zgłoś Udostępnij #1059 Opublikowano Sobota o 11:43 (edytowane) 20 minut temu, Todek napisał(a): Szynkę mieliłeś na 13 czy na 10 bo w przepisie raz jest 13, a raz 10? EEE....chyba mam jakiś inny przepis.... Konserwa Tyrolska w osłonce w/g JackaW SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Przepis autorski: Rozdrabniałem na maszynce nr 8 Proponuję dwa składy surowca do wyboru. Wersja pierwsza -1,5 kg boczek ( bardziej tłusty niż chudy ) /5 mm - 1,5 kg karkówka / 8 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mm Edytowane Sobota o 11:44 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 11:46 Autor Zgłoś Udostępnij #1060 Opublikowano Sobota o 11:46 Dobra już wiem, teraz to widzę, mój błąd, napisałem mielonka a powinienem konserwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano Sobota o 14:32 Zgłoś Udostępnij #1061 Opublikowano Sobota o 14:32 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Dobra już wiem, teraz to widzę, mój błąd, napisałem mielonka a powinienem konserwa.... Nie. Nie o mielonkę mi chodzi. Pytałem o kiełbasę grillową. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 16:03 Autor Zgłoś Udostępnij #1062 Opublikowano Sobota o 16:03 Godzinę temu, Todek napisał(a): Pytałem o kiełbasę grillową Szynka poszła na sitku 12 bo nie mam 13 a boczek na 8, mielone wilkiem TC22 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano Sobota o 20:41 Zgłoś Udostępnij #1063 Opublikowano Sobota o 20:41 4 godziny temu, szrekPL napisał(a): Szynka poszła na sitku 12 bo nie mam 13 a boczek na 8, mielone wilkiem TC22 A jak smakowo? Tekstura inna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Sobota o 21:29 Autor Zgłoś Udostępnij #1064 Opublikowano Sobota o 21:29 41 minut temu, quadro555 napisał(a): jak smakowo? Bardzo smaczna, nasza pierwsza tego typu kiełbasa, co do tekstury to odbiega od normalnej, może bardziej miękka/krucha przez trochę cieknący ser, będzie powtórka ale nie z goudą tylko salami. Warto ją zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano Sobota o 22:15 Zgłoś Udostępnij #1065 Opublikowano Sobota o 22:15 44 minuty temu, szrekPL napisał(a): Bardzo smaczna, nasza pierwsza tego typu kiełbasa, co do tekstury to odbiega od normalnej, może bardziej miękka/krucha przez trochę cieknący ser, będzie powtórka ale nie z goudą tylko salami. Warto ją zrobić. Rozumiem, że o tyrolskiej mówimy 🤣🤣🤣🍺🍯🍷 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano wczoraj o 19:44 Zgłoś Udostępnij #1066 Opublikowano wczoraj o 19:44 22 godziny temu, szrekPL napisał(a): Bardzo smaczna, nasza pierwsza tego typu kiełbasa, co do tekstury to odbiega od normalnej, może bardziej miękka/krucha przez trochę cieknący ser, będzie powtórka ale nie z goudą tylko salami. Użyj sera o obniżonej zawartości tłuszczu np. Hit z Ryk lub innych wysokobiałkowych. 1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1067 Opublikowano 23 godziny temu 51 minut temu, Bagno napisał(a): Użyj sera o obniżonej zawartości tłuszczu Ok, dziękuję do firmowego z Ryk mam rzut beretem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/43/#findComment-1023557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.