Grzewlod Opublikowano 8 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 8 Listopada 2024 17 godzin temu, szrekPL napisał(a): jeszcze tylko wodzirej z żylety i mamy komplet Żyleta do strefy VIP nie ma dostępu 😁. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-966823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 10 Listopada 2024 Weekend mija ale niebezproduktywnie, tym razem poszliśmy w słoiki powstał pasztet smarowny oraz kolejny oraz paprykarz szczeciński wg.Arkadiusza, oprócz tego mleczne szaleństwo 25l mleka prosto od krowy więc wytworzyliśmy sery, Koryciński, Gołkę oraz Ricotte..☺️ 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 10 Listopada 2024 Godzinę temu, szrekPL napisał(a): Weekend mija ale niebezproduktywnie, tym razem poszliśmy w słoiki powstał pasztet smarowny oraz kolejny oraz paprykarz szczeciński wg.Arkadiusza, oprócz tego mleczne szaleństwo 25l mleka prosto od krowy więc wytworzyliśmy sery, Koryciński, Gołkę oraz Ricotte..☺️ Piękne wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 10 Listopada 2024 14 minut temu, miko36 napisał(a): Piękne wyroby Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 10 Listopada 2024 Szkoli się na mistrza Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 11 Listopada 2024 Dziękuję 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 11 Listopada 2024 No i elegancko Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 11 Listopada 2024 14 godzin temu, szrekPL napisał(a): powstał pasztet smarowny Wg jakiego przepisu? Kolorek wskazuje na kurkumę??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 11 Listopada 2024 (edytowane) Pasztet smarowny Skład: Boczek bez skóry - 2kg Wątróbka drobiowa - 1kg Pieprz czarny - 2gr/kg Cebula granulowana - 3gr/kg Majeranek - 0,5gr/kg Gałka muszkatołowa - 0.5gr/kg Kasz manna - 20gr/kg Sól warzonka - 16gr/kg Wywar po parzeniu boczku - 60% Boczek parzony zmielony na sitku 2,5mm Wątróbka surowa zmielona na sitku 2,5mm Wywar w ilości 60%do masy całego wsadu (po parzeniu boczku) Po wymieszaniu wszystkiego z przyprawami idzie do blendera (u mnie Ninja) na max blend 3-4razy aż powstanie masa podobna do ciasta naleśnikowego. Następnie w słoiki i tyndalizacja Edytowane 11 Listopada 2024 przez szrekPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 11 Listopada 2024 Godzinę temu, EAnna napisał(a): Wg jakiego przepisu? Kolorek wskazuje na kurkumę??? To w kolorze czerwono ceglastym to paprykarz wg przepisu Arkadiusza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 11 Listopada 2024 Brawo Piotrze. 😚 Idziesz jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 11 Listopada 2024 3 minuty temu, mamuśka napisał(a): Brawo Piotrze. 😚 Idziesz jak burza. Jest kogo naśladować i od kogo pobierać nauki, życia zabraknie żeby od każdego coś popróbować ale dam radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 11 Listopada 2024 5 godzin temu, szrekPL napisał(a): Pasztet smarowny Dziękuję za przepis !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 11 Listopada 2024 Mówiłem że Piotrek idzie na mistrza wędliniarstwa 👍 Tak trzymaj przynajmniej do czasu dopóki rodzina przez drzwi może się przecisnąć 😉 2 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-967486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 16 Listopada 2024 No i znowu weekend Gołki już uwędzone ☺️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 16 Listopada 2024 Fleischkäse wg. przepisu TOSHIBA wersja z serem ☺️ 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 16 Listopada 2024 Teraz, BazylWidzew napisał(a): Piękniutkie Dziękuję ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 16 Listopada 2024 Godzinę temu, szrekPL napisał(a): No i znowu weekend Gołki już uwędzone ☺️ Ty to nie potrafisz nic nie robić 😁 Serki pięknej urody.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 16 Listopada 2024 55 minut temu, szrekPL napisał(a): Fleischkäse wg. przepisu TOSHIBA wersja z serem ☺️ Smacznie wygląda ta pieczeń.. 😋 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 16 Listopada 2024 Dziękuję bardzo ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 16 Listopada 2024 Szreku, śpisz czasami ? Wyroby jak zwykle super Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 16 Listopada 2024 21 minut temu, Radek. napisał(a): Szreku, śpisz czasami ? Wyroby jak zwykle super Dziękuję bardzo☺️, staram się jak mogę żeby zaimponować ,,starszyźnie plemiennej" 😉😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 17 Listopada 2024 10 godzin temu, szrekPL napisał(a): staram się jak mogę żeby zaimponować ,,starszyźnie plemiennej" Nie ma potrzeby, rób tzw swoje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 17 Listopada 2024 11 godzin temu, szrekPL napisał(a): staram się jak mogę żeby zaimponować ,,starszyźnie plemiennej" 😉 Nikomu nie musisz imponować robisz dla Siebie. Miło jest widzeć jak przykładasz się do jakość 👏👍. Tak trzymaj podnoś poprzeczkę👍, od początku należy uczyć się "dobrego warsztatu" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 17 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 17 Listopada 2024 Godzinę temu, Muski napisał(a): Nie ma potrzeby, rób tzw swoje Tak, tak 12 minut temu, Grzewlod napisał(a): Miło jest widzeć jak przykładasz się do jakość 👏👍. Tak trzymaj podnoś poprzeczkę👍, od początku należy uczyć się "dobrego warsztatu" Bardzo dziękuję ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/24/#findComment-968873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.