MariuszB Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 23 Lutego Ja widzę faworki i chrusty z naciskiem na chrusty 😁 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 24 Lutego (edytowane) W dniu 21.02.2025 o 22:42, szrekPL napisał(a): No to pora się pochwalić...przepis podejrzany w kąciku mojego ziomala Todka Wygląda elegancko. Ale tak raczej chudo. Czy zużywasz całą golonkę czy też tylko raczej chude części i tylko część tłustego i skóry? Edytowane 24 Lutego przez Todek 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Todek napisał(a): Czy zużywasz całą golonkę Tak, poszła calutka, wydłubana tylko kość, ułożona była skórą na zewnątrz może dlatego tak wyszło... Może była wybiegana 😁Dzięki za podpowiedź. Edytowane 24 Lutego przez szrekPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 24 Lutego A'la korycin po 8 dniach...☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 24 Lutego Trochę chrustu trochę sera kiedy będzie mortadela 🤔😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 24 Lutego 6 minut temu, Grzewlod napisał(a): Trochę chrustu trochę sera kiedy będzie mortadela Człowiek nie czuje jak mu się rymuje... Póki co zdobywam składniki sypkie bo w sklepie niestety brak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 25 Lutego Ładnie na zewnątrz to wykorzystałem moment i trochę podymiłem...☺️ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 25 Lutego (edytowane) 5 minut temu, szrekPL napisał(a): Ładnie na zewnątrz to wykorzystałem moment i trochę podymiłem...☺️ Ładny serek 👏i wędlina👏, mortadeli🥲 wśród nich ni ma😉. Edytowane 25 Lutego przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 25 Lutego 28 minut temu, Grzewlod napisał(a): mortadeli wśród nich ni ma.. Skompletowałem wszystkie składniki i załatwiłem element dziki, lecz na tym wolnym nie mam ochoty za tydzień wezmę się do roboty...😉😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 25 Lutego 41 minut temu, szrekPL napisał(a): nie mam ochoty za tydzień wezmę się do roboty...😉😁 Jeszcze chwileczkę jeszcze momencik i mortadelę Ninja przekręci 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 25 Lutego 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): trochę podymiłem.. Piękny efekt !!!! 1 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 25 Lutego Teraz, EAnna napisał(a): Piękny efekt !!!! Bardzo dziękuję ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 25 Lutego No to ciąg dalszy dzisiejszej zabawy...Gołka oraz ser z orzechami wg. Bogumił Sztuczka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 26 Lutego 12 godzin temu, szrekPL napisał(a): No to ciąg dalszy dzisiejszej zabawy...Gołka oraz ser z orzechami wg. Bogumił Sztuczka Jak malowane 👋 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 26 Lutego 15 godzin temu, szrekPL napisał(a): No to ciąg dalszy dzisiejszej zabawy...Gołka oraz ser z orzechami wg. Bogumił Sztuczka Weź pan kończ te,,Sztuczki "i weź się za mortadelę, bo inaczej @Grzewlod znowu rym zapoda.😁 Ładne to. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 26 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 26 Lutego Teraz, quadro555 napisał(a): weź się za mortadelę Jest plan na następne wolne...mam już chyba wszystko co potrzebne z dodatków zostało tylko kupno i peklowanie mięsiwa. Nie umiem układać wierszy o mortadeli Grzewlod dowie się pierwszy 😉😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 26 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 26 Lutego Można już jeść ☺️ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 26 Lutego Teraz, szrekPL napisał(a): Można już jeść ☺️ Szybko zniknie 😉😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-995768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 28 Lutego W dniu 26.02.2025 o 13:38, szrekPL napisał(a): Można już jeść ☺️ Brawo 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-996290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 28 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 28 Lutego Godzinę temu, Radek. napisał(a): Brawo Bardzo dziękuję ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-996309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 28 Lutego W dniu 26.02.2025 o 13:38, szrekPL napisał(a): Można już jeść ☺️ Piękne wyroby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-996358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 9 Marca (edytowane) Końcóweczka łykendu więc pochwalę się swoimi poczynaniami, Mortadella włoska inspirowana przepisem StefanaS i podpowiedziami Grzewloda oraz moją lekką korektą ...☺️ Obawiałem się smaku kopru włoskiego bo nie miałem wcześniej z nim kontaktu ale jest okej, mięso ciemne pochodzi z polędwicy dzikiego zwierza a elementy białe to podgardle nieparzone (obydwa w ilości +150g/kg a pistacje 50g/kg) CDN..... Edytowane 9 Marca przez szrekPL 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-998420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 9 Marca Wygląd rewelacja, smak zapewne również, więc gratuluję wyrobu 👋 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-998429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 9 Marca Piękna mortadela. Idziesz jak burza Piotrze. U mnie też coś świeżego (dzisiejszego), chlebek z siemieniem lnianym (złotym) i dwa ciasta drożdżowe (jabłka, cynamon, kruszonka i rodzynki, kruszonka). Trzeba dbać o masę. Jak sie ma masę, to ma się klasę. 😚 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-998432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 9 Marca 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): pochwalę się swoimi poczynaniami, Mortadella włoska Brakło chrustu, brakło sera więc powstała Mortadela😉 👍. Równomiernie rozprowadzone dodatki tak trzymaj 👍. Napisz kilka słów czy podgardle zamroziłeś przed produkcją? Jak jest twardość kostek tłuszczu w wyrobie końcowym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/34/#findComment-998440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.