Maxell Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Stycznia 2009 ...a pisarze, nie pisać. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-50793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Stycznia 2009 ok faktycznie trochę zboczyliśmy z tematu .proponuję aby jakieś ewentualne linki podsyłac na email Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-50808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Lutego 2009 A ja proponuję zacząć od takiej beczki: bez wątpienia dębowa. Wszedłem w posiadanie takowej dzięki wdzięcznym współpracownikom. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Lutego 2009 arkdom To coś jest dębowe tylko z nazwy. W środku masz metalową puszkę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Lutego 2009 arkdom To coś jest dębowe tylko z nazwy. W środku masz metalową puszkę. Pzdr.No tak, masz rację. Ale mojego posta potraktuj bardziej w kategori żartu, bo cóż to za beczka. Ale prezentuje się zupełnie nieźle :wink: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Lutego 2009 Ale prezentuje się zupełnie nieźleFirma Dębowe ma wiele fajnych gadżetów ,nadających się na prezenty. Jestem smakoszem Dębowej w wykonaniu tradycyjnym, czyli / ćwiartka 0,7l . :wink: ....Oli.... wiesz o co kaman Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Lutego 2009 Piekne te beczulki az zazdrosc bierze gdy sie na nie patrzy, ja swoje "przetwory winno-owcowe musze wlewc do szkla. Przesylam zdjecia mojego urzadzenia do produkcji i uszlachetniania "przetworow" moze to zainicjuje rozwiniecie nowego tematu. Czytajac jeden z postow Dziadka doczytalem sie,ze takie przetwory moga byc czy sa uzywane w czasie produkcji wedlin przez wiejskich masarzy, chyba nie popelnilem pomylki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Lutego 2009 Ciekawy aparacik :wink: Ligawa, czy w kolumience masz wypełnienie? Jaki otrzymujesz procent ? Jeśli mógłbym się czepić :lol: to ta spirala chłodząca na kolumience - powoduje ona spływ ściankowy więc nawet jeśli w środku jest wypełnienie to nie jest wykorzystywana jego moc rozdzielcza, umieszczenie wewnątrz górnej części, elementu skraplającego dało by dużo lepsze warunki pracy - efektu końcowego Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Lutego 2009 Piekne te beczulki az zazdrosc bierze gdy sie na nie patrzy Witam, toć to dzieło sztuki, aż szkoda uzywać :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Lutego 2009 To był żart, skutkujący tym że i owszem ale we własne gardełko. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Lutego 2009 Bardzo fajny sprzęt, przyłączam się do pytań Abratka.Oczywiście rozmawiamy teoretycznie, bo w Polsce nie wolno tego robić.W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).Tak w sumie najciekawsze jest – co jest wypełnieniem?I ten dziwny system chłodzenia kolumny? Po co? Kolumnę się ociepla lub nawet dogrzewa, a Ty ją schładzasz (normalnie to flegma paruje i skrapla się w środku kolumny i robi się wszystko żeby właśnie NIE ściekała po ściankach. Bardzo mnie to ciekawi.)No i gwóźdź programu ile V (%) po pierwszym gotowaniu?!?!Czy zbiornik na "efekt" końcowy jest wykonany z blachy ocynkowanej?Najbardziej mi tu pasuje że ta cała kolumna pracuje jak „pierwsza półka” i jedyna, a chłodnica skrapla „po”.Ligawa, mógłbyś rozjaśnić moje (i nie tylko) wątpliwości/pytania. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Lutego 2009 W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Lutego 2009 W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył? Pzdr. Może nawet takim z dodatkiem srebra. Tylko że one mają wyższą temperature topnienia o ładnych kilkadziesiat stopni. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Marca 2009 Bardzo fajny sprzęcik, a szczególnie dolne naczynie. Przydał by się deflegmator, no i kolumienka trochę niska. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Marca 2009 Kochani, może niepotrzebnie rozpocząłem dyskusję o aparatusie bo Ligawa pokazał go i tyle - nie chodziło mu o opinie, no cóż ja już taki ciekawski jestem... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Marca 2009 Abratku- potrzebnie , potrzebnie, temat bardzo ciekawy , a kto pyta nie błądzi. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Marca 2009 A może w ogóle trzeba stworzyc taki dział na forum? Dla miłośników literatury :grin: I to nie tylko dla czytających, ale może przede wszystkim dla piszących. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 1 Marca 2009 Oj, tak,oj tak. :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 1 Marca 2009 A może w ogóle trzeba stworzyc taki dział na forum? Dla miłośników literatury :grin: I to nie tylko dla czytających, ale może przede wszystkim dla piszących.Oj, tak,oj tak. :grin: Z tym tematem to trzeba uważać, przypominam że jest to karalne. Rozmowa może się toczyć czysto teoretycznie, na zasadzie co by było, gdyby by było. PS 2 dni temu oglądałem reportaż w telewizji o magazynie Policyjnym w Łodzi, stało tam parę kegów z kolumnami i zbiorniki z efektem końcowym – były to dowody w sprawie. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Marca 2009 Z tym tematem to trzeba uważać, przypominam że jest to karalne.No niekoniecznie, bo mnie wcale nie chodziło o pędzenie bimbru. Raczej o to co z gotowego spirytusu mozna zrobić :wink: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Marca 2009 No to drukarnię trzeba przenieś do Czech, lub Słowacji. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Marca 2009 Równie dobrze, mogą nas ukarać za gwałty - inststrumenta też mamy. POLSKA, to wolny kraj. Nie wolno swoją produkcją handlować. Czuj dym. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 1 Marca 2009 PePe, jednak nadal nie wolno prowadzić "...destylacji bezpośrednio po fermentacji..." możemy jednak na ten przykład zakupioną w sklepie wódkę (np Polmosowskiej, podłej jakości) rektyfikować i uzyskać spirytus do nalewek :wink: Tematu jednak bym nie rozpędzał tutaj - można "poużywać" na forum http://www.bimber.info/forum/index.php Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Marca 2009 Dzięki abratek za adres strony - i oto mi chodziło. Ps. Prowokacja się udała :grin: Przepraszam. :blush: Czuj dym. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 1 Marca 2009 Kolego nie prowokuj bo na tej stronie sympatyków strony i forum c2h5oh jest wiecej lepiej nie kusic. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.