Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

...a pisarze, nie pisać. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-50793
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

  • 1 miesiąc temu...

arkdom To coś jest dębowe tylko z nazwy. W środku masz metalową puszkę. :cry:

Pzdr.

No tak, masz rację. Ale mojego posta potraktuj bardziej w kategori żartu, bo cóż to za beczka.

Ale prezentuje się zupełnie nieźle :wink:

AREK
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58534
Udostępnij na innych stronach

Ale prezentuje się zupełnie nieźle

Firma Dębowe ma wiele fajnych gadżetów ,nadających się na prezenty.

Jestem smakoszem Dębowej w wykonaniu tradycyjnym, czyli / ćwiartka 0,7l . :wink:

....Oli.... wiesz o co kaman :cool:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58535
Udostępnij na innych stronach

 

Piekne te beczulki az zazdrosc bierze gdy sie na nie patrzy, ja swoje "przetwory winno-owcowe musze wlewc do szkla.

Przesylam zdjecia mojego urzadzenia do produkcji i uszlachetniania "przetworow" moze

to zainicjuje rozwiniecie nowego tematu.

Czytajac jeden z postow Dziadka doczytalem sie,ze takie przetwory moga byc czy sa uzywane w czasie produkcji wedlin przez wiejskich masarzy, chyba nie popelnilem pomylki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58539
Udostępnij na innych stronach

Ciekawy aparacik :wink:

Ligawa, czy w kolumience masz wypełnienie?

Jaki otrzymujesz procent ?

 

Jeśli mógłbym się czepić :lol: to ta spirala chłodząca na kolumience - powoduje ona spływ ściankowy więc nawet jeśli w środku jest wypełnienie to nie jest wykorzystywana jego moc rozdzielcza,

umieszczenie wewnątrz górnej części, elementu skraplającego dało by dużo lepsze warunki pracy - efektu końcowego :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58551
Udostępnij na innych stronach

To był żart, skutkujący tym że i owszem ale we własne gardełko. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58557
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajny sprzęt, przyłączam się do pytań Abratka.

Oczywiście rozmawiamy teoretycznie, bo w Polsce nie wolno tego robić.

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Tak w sumie najciekawsze jest – co jest wypełnieniem?

I ten dziwny system chłodzenia kolumny? Po co? Kolumnę się ociepla lub nawet dogrzewa, a Ty ją schładzasz (normalnie to flegma paruje i skrapla się w środku kolumny i robi się wszystko żeby właśnie NIE ściekała po ściankach. Bardzo mnie to ciekawi.)

No i gwóźdź programu ile V (%) po pierwszym gotowaniu?!?!

Czy zbiornik na "efekt" końcowy jest wykonany z blachy ocynkowanej?

Najbardziej mi tu pasuje że ta cała kolumna pracuje jak „pierwsza półka” i jedyna, a chłodnica skrapla „po”.

Ligawa, mógłbyś rozjaśnić moje (i nie tylko) wątpliwości/pytania.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58560
Udostępnij na innych stronach

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył?

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58600
Udostępnij na innych stronach

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył?

Pzdr.

Może nawet takim z dodatkiem srebra. Tylko że one mają wyższą temperature topnienia o ładnych kilkadziesiat stopni.

AREK
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58602
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajny sprzęcik, a szczególnie dolne naczynie.

 

Przydał by się deflegmator, no i kolumienka trochę niska.

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58640
Udostępnij na innych stronach

Kochani, może niepotrzebnie rozpocząłem dyskusję o aparatusie bo Ligawa pokazał go i tyle - nie chodziło mu o opinie, no cóż ja już taki ciekawski jestem...
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58646
Udostępnij na innych stronach

A może w ogóle trzeba stworzyc taki dział na forum? Dla miłośników literatury :grin:

I to nie tylko dla czytających, ale może przede wszystkim dla piszących.

Oj, tak,oj tak. :grin:

Z tym tematem to trzeba uważać, przypominam że jest to karalne.

Rozmowa może się toczyć czysto teoretycznie, na zasadzie co by było, gdyby by było.

 

PS

2 dni temu oglądałem reportaż w telewizji o magazynie Policyjnym w Łodzi, stało tam parę kegów z kolumnami i zbiorniki z efektem końcowym – były to dowody w sprawie.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58659
Udostępnij na innych stronach

Z tym tematem to trzeba uważać, przypominam że jest to karalne.

No niekoniecznie, bo mnie wcale nie chodziło o pędzenie bimbru. Raczej o to co z gotowego spirytusu mozna zrobić :wink:
AREK
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58663
Udostępnij na innych stronach

Równie dobrze, mogą nas ukarać za gwałty - inststrumenta też mamy.

 

 

POLSKA, to wolny kraj.

 

Nie wolno swoją produkcją handlować.

 

 

Czuj dym.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58679
Udostępnij na innych stronach

PePe, jednak nadal nie wolno prowadzić "...destylacji bezpośrednio po fermentacji..."

możemy jednak na ten przykład zakupioną w sklepie wódkę (np Polmosowskiej, podłej jakości) rektyfikować i uzyskać spirytus do nalewek :wink:

Tematu jednak bym nie rozpędzał tutaj - można "poużywać" na forum http://www.bimber.info/forum/index.php

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58698
Udostępnij na innych stronach

Dzięki abratek za adres strony - i oto mi chodziło.

 

Ps. Prowokacja się udała :grin:

 

Przepraszam. :blush:

 

Czuj dym.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2110-beczu%C5%82ka-d%C4%99bowa/page/2/#findComment-58700
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.