Skocz do zawartości

Centrum Szkoleniowe WB  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Twoim zadniem uruchomienie Centrum Szkoleniowego WB jest celowe?

• Tak
      11
    • Nie
      1
    • Nie mam zadnia
      0

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się. :D Wspólnie ze SZCZEPANEM podjęliśmy decyzję o uruchomieniu naszej nowej SDM WB. Jest już wstępnie ustalona i dogadana miejscówka z super zapleczem, zakwaterowaniem i wyżywieniem.

Aktualnie planujemy spotkanie wyjazdowe Zespołu Szkoleniowego WB, celem dopracowania na miejscu wszelkich szczegółów dotyczących prowadzenia szkoleń,ustalenia ceny zakwaterowania i wyżywienia, oraz ceny samych kursów. 

Jak już wspomniałem na forum, kurs w Napoleonowie był kursem eksperymentalnym, mającym przedstawić przekrój szkoleń jaki planujemy prowadzić. I tak. dla przypomnienia, na poszczególnych kursach chcemy szkolić w zakresie:

- domowe przetwórstwo mięsa - kiełbasy, parówki oraz wyroby podrobowe,

- wędzonki.

- konserwy mięsne pasteryzowane i sterylizowane,

- przetwórstwo ryb - marynaty, wędzonki, konserwy i garmaż,

- BBQ i grill,

- inne, w miarę potrzeb.

Mamy wykwalifikowany zespół fachowców w każdej omawianej dziedzinie, co zapewni profesjonalizm kursów i zdobycie niezbędnej wiedzy. 

Otworzyłem ten temat, gdyż była masa pytań dotyczących przywrócenia szkoleń dla naszych forowiczów, grupowiczów i innych chętnych.

To jest pierwszy, informacyjny wpis. O dalszych postępach w realizacji tego niezwykle ważnego projektu, będę informował na bieżąco.

• Like 4
  • Upvote 3

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23135-nasza-szko%C5%82a-domowego-masarstwa-wb-nowa-ods%C5%82ona/

Otrzymałem zielone światło od Firmy BORNIAK, która także chciałaby wystąpić w jednym ze szkoleń przedstawiając swój sprzęt i urządzić praktyczny pokaz jego możliwość. Myślę, że takie spotkanie przydałoby się wielu posiadaczom tzw. BORNIAKÓW.

• Like 1
  • Upvote 1

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23135-nasza-szko%C5%82a-domowego-masarstwa-wb-nowa-ods%C5%82ona/#findComment-1031205

Naszym celem jest stworzenie Centrum Szkoleniowego Wędzarniczej Braci, nastawionym na jak najwyższy poziom przekazywanej wiedzy i doświadczeń prowadzących, w przeciwieństwie do wszelkiego typu szkoleń organizowanych w Polsce, nastawionych głównie na zyski. My postaramy się jak najbardziej zminimalizować koszty szkolenia (surowce, media itp.), zakwaterowania i wyżywienia. Robimy to dla Was i wszystkich tych, którzy pragną zdobyć wiedzę lub ją poszerzyć, w zakresie domowego przetwórstwa mięsa i ryb.

Mam nadzieję, że projekt wypali i pozwoli zapewnić tani dostęp do fachowej i rzetelnej wiedzy każdemu, bez względu na status materialny. Taki jest nasz plan. 

• Like 3
  • Upvote 4

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23135-nasza-szko%C5%82a-domowego-masarstwa-wb-nowa-ods%C5%82ona/#findComment-1031309

Bardzo proszę o wzięcie udziału w założonej na stronie głównej ankiecie. Jej wyniki będą dla nas ogromnie pomocne.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23135-nasza-szko%C5%82a-domowego-masarstwa-wb-nowa-ods%C5%82ona/#findComment-1031602