Dawidk1 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 godziny temu Hejka mam nadzieję, że odpowiedni dział potrzebuje kilku porad. Będę robił pierwszy raz kabanosy i szynkowa. Wybór padł na kabanosy halusi i szynkowa Jacekw21. I tu kilka pytań na co zwrócić uwagę by wyszło? Jakie osłonki zastosować? Lejek do kabanosów zakupiony u Jacek Woźniak. I czy jelita na paskach są dobre? I jak nie mam chłodnego miejsca. Wystarczy osadzić przez 2 godziny w temperaturze pokojowej. Czy mogę np. na noc do lodówki położyć bo nie mam jak powiesić. Pozdrawiam 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23212-pierwszy-raz-szynkowa-i-kabanosy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Wybór tych wędlin jest dobry. Tylko pamiętaj o szczegółach /np masowanie kl I/ , Ja używam jelit tubowanych- moczę zwykle na noc . Kabanosy cienkie - nie dajesz wody - wystarczy im nawet godzina osadzania w temp pokojowej. Edytowane 3 godziny temu przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23212-pierwszy-raz-szynkowa-i-kabanosy/#findComment-1038189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.