Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka mam nadzieję, że odpowiedni dział potrzebuje kilku porad. Będę robił pierwszy raz kabanosy i szynkowa. Wybór padł na kabanosy halusi i szynkowa Jacekw21. I tu kilka pytań na co zwrócić uwagę by wyszło? Jakie osłonki zastosować? Lejek do kabanosów zakupiony u Jacek Woźniak. I czy jelita na paskach  są dobre? I jak nie mam chłodnego miejsca. Wystarczy osadzić przez 2 godziny w temperaturze pokojowej. Czy mogę np. na noc do lodówki położyć bo nie mam jak powiesić. Pozdrawiam 😀

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23212-pierwszy-raz-szynkowa-i-kabanosy/
Udostępnij na innych stronach

Wybór tych wędlin jest dobry. Tylko pamiętaj o szczegółach /np masowanie kl I/ , Ja używam jelit tubowanych- moczę zwykle na noc . Kabanosy  cienkie - nie dajesz wody - wystarczy im nawet godzina osadzania w temp pokojowej. 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23212-pierwszy-raz-szynkowa-i-kabanosy/#findComment-1038189
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.