Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, bilu72 napisał(a):

ale może komuś przypadną do gustu takie etykietki

👍bardzo fajne .  Podobne przydałyby się na słoiki .

45 minut temu, Jadwinia - Yerba napisał(a):

👍bardzo fajne .  Podobne przydałyby się na słoiki .

Dziękuję ale to zasługa sztucznej inteligencji.Tak jak pisałem nie chcę śmiecić tego tematu tak więc zapraszam do 

file_00000000b338720aa69abe69945f1f17.png

file_00000000c4b4720aad93d92da5f4526c.png

Edytowane przez bilu72
49 minut temu, bilu72 napisał(a):

Dziękuję ale to zasługa sztucznej inteligencji.

Ok . Problem tylko w tym , że jestem z pokolenia , kiedy mój pierwszy komputer IBM w leasingu kosztował 90 milionów 😁, i obsługi windowsa uczyłem się z taśm wideo , a były to czasy bodaj pierwszej tragicznej powodzi Kłodzka ok. 90 roku . 

Edytowane przez Jadwinia - Yerba

Jeżeli chodzi o etykiety to zapraszam do tematu z linku powyżej.Jeżeli zaśmieciłem temat to proszę moda o usunięcie etykiet lub przeniesienie ich do tematu;Etykiety samoprzylepne

📐 

➡️

Edytowane przez bilu72

Moim skromnym zdaniem - nick Maxella powinien znaleźć się w nazwie to odzwierciedlałoby to o czym tu było pisane 😁

• Like 2
  • Upvote 1

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

49 minut temu, chudziak napisał(a):

nick Maxella powinien znaleźć się w nazwie

:thumbsup:

Moja propozycja : Maxellówka  - bo nazwa wielowyrazowa i tak ulega w normalnym użytkowaniu skróceniu . 

• Like 1

Muskie - to ryba 🙃

Ponieważ z pomysłem wyszedł SZCZEPAN to ja proponuję żeby wypisał na listę wszystkie propozycje i zrobimy losowanie która nazwa wygra.Proszę pamiętać podając swoją propozycję że produkt ten na stałe zagości w ofercie handlowej przetwórni .

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Myślę, że decyzję Krzysztof będzie musiał podjąć, bo ma praktykę w handlu, a nazwa wyrobu musi być "chodliwa".

Tak mi teraz przyszło do głowy;

może coś od Mirosława🤔

np Mirosławna

Mirosławska

Jubileuszowa mirosławska

Jubilatka mirosławna

słowa klucze… 

jubileusz 

Mirosław

sława

Moim zdaniem najważniejsze słowo klucz to ….jubileusz. 
Bezpośrednio, osobowo, dotyczy Mirka i równocześnie zakopiańskiego zlotu. I powinno znaleźć się w nazwie

Krzysztof masz zagwozdkę😀 no ale sam tego chciałeś

Ale dla nas Mirek to Maxell więc mirosławska itp nie bardzo  odzwierciedla intencje 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Ta kiełbaska pozostanie z nami na dłużej i pewnie będzie robiona przy okazji również innych złotów. Uważam, że  pełna nazwa będzie inna i nasz skrót użytkowy inny. 

Jubileuszowa Maxell'a

Jubileuszowa Mirka

Jubileuszowa WD

Jubileuszowa Wędliniarskiej Braci

Jubileuszowa Szczepana

Zlotówka jubileuszowa Szczepana

Jubileuszowa zlotowa  Szczepanówka

Jubileuszowa domowego masorza

Jubileuszowy ,,MaxSzczep''

Jubileuszowa z górskiej Harendy

Może ankieta rozstrzygnie 😃

Ta kiełbasa jest prezentem od całego szacownego forum. Nie bierzemy pod uwagę tylko Szczepana, lecz wszystkich nas tu zgromadzonych. Wciąż możemy poprawiać i dopracowywać zarówno recepturę, jak i nazwę kiełbasy. Ostatecznie przygotuję ją 7 dni przed zlotem dokładnie taką, jaką wspólnie stworzymy.

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Kiełbasa Jubileuszowa

W jednym pędku

10 - Lat

Tradycji

Zakopane 2026

Dziś miałem okazję spróbować kiełbasę jubileuszową . Wg mnie jest rewelacyjna w smaku i choć nie przepadam za kiełbasą na zimno jak narkotyk plasterek za plasterkiem wciągnałem całe pętko 😉 . Ponieważ miała już trzy tygodnie fajnie się obsuszyła i " nabrała mocy " 20260211_110221.thumb.jpg.7aeae5179e80c26266bdefb3bc8ccb41.jpg

• Like 1
  • Upvote 3

Dostojna ??????????????

Dla Założyciela Wędzarniczej Braci – w podziękowaniu za ogień, dym i wspólną pasję.

• Like 1
  • Upvote 2

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Moja propozycja nazwy.

KIEŁBASA ECCELLENZA ARTIGIANALE

"W uznaniu dla Mirka – strażnika tradycji i duszy każdej uroczystości.

Wykonana z okazji X Jubileuszowego Ogólnopolskiego Zimowego Zlotu WB – Zakopane 2026"

Symbolika i Wartości :

Słowo-fundament KIEŁBASA. Użycie polskiego określenia w towarzystwie włoskich terminów mówi: „Jesteśmy dumni z naszych korzeni”. To sygnał, że produkt opiera się na najlepszej polskiej tradycji wędliniarskiej, która jest ceniona na całym świecie.

ECCELLENZA (Doskonałość)

To „najmocniejsze” słowo w całej nazwie. W świecie włoskim: Eccellenza jest zarezerwowane dla produktów z najwyższej możliwej półki (tzw. top di gamma - PRODUKT SUPER PREMIUM).

ARTIGIANALE (Rzemieślnicza)

W dzisiejszych czasach to słowo jest bardzo ważne na „wagę złota”. Przekaz: Oznacza, że kiełbasa nie wyszła z masowej produkcji w fabryce, ale została wykonana rzemieślniczo tradycyjnymi metodami. Unikalność : każda pętko może się nieco różnić, bo jest efektem ręcznego wykonania to przeciwieństwo masowej produkcji.

W przypadku wyrażenie zgody przez Mirka proponuję dodać honorową dedykację.

Użycie słów :

Strażnik tradycji nadaje Mirkowi rangę kogoś więcej niż tylko organizatora.

Dusza każdej uroczystości wyrażenie emocji i relacji. Przekaz: Bez Mirka te zloty byłyby tylko spotkaniami. Cytat podkreśla osobę i jego rolę jako organizatora wokół którego gromadzi się cała społeczność WB.

X Jubileusz sugeruje trwałość i historię. Dziesięć lat to tradycja, która przetrwała próbę czasu.

Zakopanem 2026 połączenie tego z rokiem tworzy z kiełbasy „rocznikowy” rarytas oraz wskazuje rocznik powstania receptury i wykonania produktu.

Podsumowanie mojej propozycji.

Eccellenza Artigianale -Doskonałość Rzemiosła.

Człowiek (Mirek): Strażnik i Dusza (Autorytet i Emocje).

Wydarzenie (Zlot WB): X Jubileusz (Historia i Wspólnota).

16 minut temu, Grzewlod napisał(a):

KIEŁBASA ECCELLENZA ARTIGIANALE

Bardzo mi sie podoba, o ile określenie nie jest zastrzeżone.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

40 minut temu, EAnna napisał(a):

Bardzo mi sie podoba, o ile określenie nie jest zastrzeżone.

Aniu proponując nazwę skonsultowałem ją z odpowiednimi znawcami z Włoch.

Określenia nie są zakazane te słowa w świecie kulinarnym, włoskim rzemiośle są określeniami bardzo pożądanymi i legalnymi jeśli nie podszywasz się pod konkretny znak towarowy chroniony prawem. 

KIEŁBASA produkt w naturalnym jelicie.

ECCELLENZA to słowo o charakterze opisowym.

ARTIGIANALE powszechnie uważane określenie typu produktu.

Reasumując , jest to nazwa własna konkretnego unikalnego produktu z honorową dedykacją stworzonego z okazji...

Edytowane przez Grzewlod