Henio Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 11 Lutego 2010 No pewnie - będzie to kaszana z sercem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Lutego 2010 Tylko niech za dużo serca nie wkłada Jeszcze przed chwilą dwa płuca przytargałem do kaszany..., też włożę. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Lutego 2010 chwilą dwa płuca przytargałem do kaszany..., też włożę. :shock: No to będzie kaszanka oddychająca z własnym krwio - obiegiem . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Lutego 2010 Będą płuca, będą serca, a jaką by kaszę dzisiaj do kaszanki zapodać?-gryczana - była-jęczmienna - drobna, średnia, gruba i pęczak - były-ryż - był. :question: :idea: :shock: :lol: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Lutego 2010 -jęczmienna - drobna, średnia, gruba i pęczak - były Spróbuj kukurydzy bo jeszcze nie było . :smile: Na poważnie , to jak dawałem tylko kaszę jęczmienną to dawałem pół/pół grubej i średniej . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Lutego 2010 Spróbuj kukurydzy Kasza kukurydziana gruba, to jest to. :idea: :shock: A może proso. :question: Jeszcze kilka godzin... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Lutego 2010 Ciecierzycę Co to??????? :shock: http://www.google.pl/search?q=ciecierzyca&rls=com.microsoft:pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1 Poczytaj - w kuchni stosuje sie od dawna... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Lutego 2010 Mam już kupioną przed chwilą kaszę jaglaną - spróbuję zrobić z jednej paczki wersję testową, a reszta tradycyjnie kasza jęczmienna, może z odrobiną gryczanej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Lutego 2010 Kaszanka się parzy - lecę. Kasza z prosa nie nadaje się do kaszanki, takie pierwsze subiektywne odczucia sprawdzone w praktyce przed godziną. :shock: :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Lutego 2010 Kasza z prosa nie nadaje się do kaszankiTak mi się wydawało, ale nie chciałem być posądzony o ............ :shock: czarnowidztwo. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super-zulus Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Lutego 2010 skąd macie krew? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Lutego 2010 Np: http://www.wyroby-domowe.pl/df20-krew-suszona-dkg-p-99.html albo: http://dodatkimasarskiezwm.etpro.pl/product/Krew_suszona_1_kg_przy14 Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 13 Lutego 2010 skąd macie krew? Krew biorę zawsze od świeżo ubijanego zdrowego wieprzka, jeszcze ciepła nadaje sie do bezpośredniej konsumpcji, a po wychłodzeniu nadaje sie do kaszaneczki. Mam foty jak zdobywam krew, ale ... :shock: nie są to sceny przyjemne do oglądania przed śniadaniem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Lutego 2010 nie są to sceny przyjemne do oglądania przed śniadaniem. Jeżeli się nie mylę , to już te sceny pokazywałeś tylko nie pamiętam jaka to była pora dnia :wink: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Lutego 2010 A oto fota kaszanki wczoraj zrobionej, dziś delikatnie podwędzonej, sporządzonej z pęczaku, kaszy mazurskiej średniej i kaszy jaglanej oczywiście z dodatkami. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-99785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goran Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Lutego 2010 Jak ktoś wcześniej już napisał najprościej i najlepiej jest metoda garnek - w garnek i na bank nie przypalisz, a super ja uparzysz. A przy okazji spróbuj sobie kaszankę zrobić z kaszą gryczaną....pycha. Cytuj Goran Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Lutego 2010 Albo kaszę doprowadzić do zagotowania i do piekarnika nagrzanego na 120-150C.\Piekarnik po włożeniu garnka z kaszą wyłączyć.Sparzy się sama i nigdy nie przypali.Sprawdzone wielokrotnie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Lutego 2010 spróbuj sobie kaszankę zrobić z kaszą gryczaną A może już próbowałem? :grin: Kaszę gryczaną dodaję w ilości do 25% masy kasz. Chyba najlepsze są kaszanki sporządzone z 2-3 różnych kasz. Swierdzam to po ostatnich eksperymentach. A nowa kaszaneczkę zrobię w poniedziałek, a może jutro. Dziś po południu dwie świnki spotka smutny los, już czekają głodne... :sad: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Lutego 2010 Chyba najlepsze są kaszanki sporządzone z 2-3 różnych kasz. Swierdzam to po ostatnich eksperymentach.kwestia gustu... - ja na ten przykład wolę tylko z kaszy gryczanej białej Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Lutego 2010 ja na ten przykład wolę tylko z kaszy gryczanej białej W mim regionie kaszankę robiło i być może jeszcze się robi z kaszy jęczmiennej , ja już teraz zbliżam się zdecydowanie do kaszy gryczanej . W chwili obecnej jestem 3/4gryczanej 1/4 jęczmiennej . Kasza gryczana oczywiście biała . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 19 Lutego 2010 Kasza gryczana oczywiście biała .Ostatnio mam problem z zakupem takowej, we wszystkich spółdzielniach jest tylko prażona. :smile: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 19 Lutego 2010 W moim regionie kaszankę robiło i być może jeszcze się robi z kaszy jęczmiennejnie wiem czy pamiętasz, ale dla niektórych było na zlocie wielkim szokiem że można robić kaszankę z kaszy gryczanej... :wink: Z kolei w mojej rodzinie mieszano kaszę gryczaną białą z paloną.. zresztą ja też tak robiłem, nie wiem czy zmiana na samą białą, była u mnie wywołana wynikiem upodobań smakowych czy lenistwa :lol: (kasze należy parzyć osobno ze względu na różne czasy) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Lutego 2010 nie wiem czy pamiętasz, ale dla niektórych było na zlocie wielkim szokiem że można robić kaszankę z kaszy gryczanej... :wink: Tak pamiętam doskonale . Właśnie i jak pisałem ,mnie też było ciężko w całości zastosować kaszę gryczaną w moich wyrobach . Już jestem całkowicie za kaszą gryczaną w kaszance i co ciekawe , ci co próbują nie zawsze rozróżniają że jest obecna . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 19 Lutego 2010 Ja robię kaszankę tylko z kaszy gryczanej nie palonej.Parzę ją w garze który stawiam na gazie na podstawce żaroodpornej, kaszę wsypuję do woreczka który zakupiłem w sklepie z artykułami do wyrobu win taki do wyciskania moszczu.Idealna sprawa.Kaszę parzę w rosole z gotowania mięs na salcesony i inne wyroby.Zalewam podwójną ilością w stosunku do wagi kaszy tzn.1kg kaszy 2l rosołu.Po zagotowaniu przykręcam gaz i tak się poprychci kilka minut pod przykryciem a później wyłączam gaz i kasza sama dochodzi.Musi wchłonąć cały rosół.Następnie łapię za worek i wysypuję do pojemnika gdzie będzie mieszana kaszanka.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 19 Lutego 2010 Kaszę gryczaną nie paloną (białą) dostaniesz w każdej hurtowni ze sprzętem i artykułami masarskimi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/2/#findComment-100672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.