Sławek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 7 Marca 2011 witamPis67 czy ty pasztet rozdrabnieasz na końcu też blenderemCzy jelit 32+ będą dobre na ta pasztetową (te od Mira) czy trzeba jakiś grubszychpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 7 Marca 2011 Czy jelit 32+ będą dobre na ta pasztetowąRobiłem kiedyś w takich jelitach, bo innych nie miałem. Pękają przy parzeniu niestety. Do pasztetowej to raczej jelita grube. Ciężko kupić trzeba samemu wyczyścić, a pachną pięknie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 7 Marca 2011 zna ktoś sklep internetowy gdzie można takie zamówićco myślicie o tymhttp://allegro.pl/jelita-wieprzowe-grube-na-pasztet-kaszanke-9-10m-i1489760683.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 7 Marca 2011 kupowałem na trakcie tam mają zwykłe w pęczkach po 90m - 50złznalazłem takie http://allegro.pl/jelita-wieprzowe-proste-na-kaszanke-pasztet-9-10m-i1491230665.htmlihttp://allegro.pl/jelita-wieprzowe-grube-na-pasztet-kaszanke-9-10m-i1489760683.html które lepsze dp pasztetowej podwędzanej róznią sie chyba tylko srednicą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 7 Marca 2011 Gasmil a jakie to są jelita grube.Ja do pasztetowej używam jelit prostych inaczej krzyżówek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 7 Marca 2011 Arkadiusz czyli takich jak podałem w pierwszym linku wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 7 Marca 2011 Nie.To co podałeś to jest kaliber jelit kiełbasianych,które na pasztetową się nie nadają.Te jelita o których napisałem są typowe do pasztetowej.Mają duży kaliber i grubą ściankę ,która nia pęknie przy parzeniu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 7 Marca 2011 Arkadiusz ote chodzi http://allegro.pl/jelita-wieprzowe-proste-na-kaszanke-pasztet-9-10m-i1491230665.html one maja kaliber 40-60 na zdieciu wygladają grube Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 7 Marca 2011 Sławek, cienkie jelita w Tesco można kupić , firmy Kadex . Na hali są ale na zamówienie cienkie i grube . Krupnioki robi się w cienkich , ja wzorem mojego dziadka krwawą kiszkę - czyli czarny salceson też robiłam w cienkich . Nie napychać za bardzo , nakłuwać w trakcie parzenia , i pilnować temperatury . Wszystko z wyczuciem . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 7 Marca 2011 Sławek nie mogę tego otworzyć bo piszę na telefonie.Jak zjadę do domu to napiszę Ci na PW.Będę koło 18. Kaszubka.Kaszanka czy krupniok to nie to samo co pasztetowa.Ona mocno zwiększe swoją objętość w parzeniu i jelita kiełbasiane pękną. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 7 Marca 2011 czy ty pasztet rozdrabnieasz na końcu też blenderem Czy jelit 32+ będą dobre na ta pasztetową (te od Mira) czy trzeba jakiś grubszych Nie rozdrabniam blenderem. A kupić musisz jelita grube, w cienkich pasztetowa pęka, jak już wcześniej było pisane. Najważniejsza wątroba - krótko sparzyć i od razu mielić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 7 Marca 2011 Gasmil a jakie to są jelita grubeNie rozumiem, źle nazwałem czy nie istnieją jelita grube? Myślałem, że są jelita grube odcinki proste czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 7 Marca 2011 Myślałem ,że masz na myśli kaliber.To są jelita proste. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-150819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 10 Czerwca 2011 A w poniedziałek złowimy świeżą wątrobę, złapiemy trochę mózgu i pasztetówkę zrobię, bo do świeżego lekko ukiszonego ogórka, kanapka z pasztetową nad wyraz pasuje. A ogórków przecież dostatek tej wiosny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-162810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Idę po mózgi, wątrobę i jelita grube, pasztetowa będzie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-163065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Idę po mózgi, wątrobę i jelita grube A może trochę mięsa by się przydało? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-163075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Kochani podrobowe wędliny nie maj,ą stałych receprur czasami robi sie z tego co jest aby smak pasował i wszystko bedzie ok najważniejsza jest wątroba w tym wszystkim :thumbsup: Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-170723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Kochani podrobowe wędliny nie maj,ą stałych receprur czasami robi sie z tego co jest aby smak pasował i wszystko bedzie ok Obawiam się ,że z samego mózgu i wątróbki to dobrej pasztetowej nie ukręcisz. :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-170726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 13 Września 2011 Dziś pasztetową smarowną po pracy zrobię, mięska tłuściutkie 8kg już się parzą, jelita grube przed chwilą wyczyściłem, dojrzewały od wczoraj, wątroba wieprzowa się moczy, mózg czeka na sparzenie, a potem mielenie, może kutra użyję wyjątkowo. Foty jutro po podwędzeniu zimnym dymkiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-175600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 15 Września 2011 to i foty wczorajszej pasztetowej kiszki: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-175904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 18 Września 2011 Moja pasztetowa w jelitach cienkich lekko podwedzona . A to Pasztetowa Niewedzona w oslonkach barierowych termokurczliwych chyba fi 40. Smak wedzony uzyskalem dodajac boczku wedzonego. 45 % Boczek surowy ze skora,30% watroba ,25% boczek wedzony ze skora ,bulka + rosol. Prosty i dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-176251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zrobiłem tą wątrobiankę... wyszła rewelacyjnie... aczkolwiek krecenie na oczkach 2,5 dalo mi sie we znaki... Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-190241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Kurde... wyszła ta wątrobianka...Pis ubiję za to że muszę teraz jeszcze dodatkowo 2 krojnie przekręcić ręcznie 5 kg tego oto specyfiku Naprawde polecam ten przepis Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-190675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Misiek, a "Wątrobiankę Pobiedziską" robiłeś? https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=57164#57164 polecam bardzo :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-190684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zbóju aż sie boję jej sprawdzić Ale jedno wiem, że jeśli moja kobieta podchwyci ten przepis to zostaną mi dostarczone skladniki:) i nie pozostanie nic innego jak wykonać tą wątrobiankę.Ja ogólnie z tej watrobianki pisa zrobilem po prostu o,5 kg watroby a reszte mies zsumowalem i zastapilem mocno miesną słoniną i naprawde wyszal rewelacyjnie... a ta podwedzona..Zawsze tak jest ze jak zrobie czegos malo to zejdzie szybko i wychodzi najlepiej, a jak robie duzo i sie staram tak jak z szynkami to oczywiscie je zepsuje... bo za duzo mialem na glowie i wiem ze zbyt wysoka temperatura poszla do wedzenia i dlatego sie nie udalo...ale na szczescie watrobiance nic sie nie stalo.. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/4/#findComment-190696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.