luciola5 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Lutego 2010 Pis my się w czerwcu spotkamy :devil: :devil: :devil: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Lutego 2010 Wczoraj zrobiliśmy pasztetową - foty szczegółowe jednego ze składników. Móżdżek , to dla mnie najlepszy dodatek do jajecznicy , a nie do pasztetu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Lutego 2010 Pasztetowa smarowna w wersji bez otoki - mózg obowiązkowo. :lol: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiniMax Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 16 Marca 2010 Pozdrawiam, dzis przerobilem zakupiona w ubojni poltusze i pozostala mi jeszcze glowa + golonka. I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej. Chce ten produkt poprostu wlozyc do sloikow. Dziekuje za podpowiedz Marian Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Marca 2010 I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej. Ja myślę że golonko szkoda włożyć do wątrobianki lepiej zapeklować i zjeść z chrzanem i popić piwkiem . Jak włożysz to się nic nie stanie , jednak nie będzie zgodne ze sztuką . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Marca 2010 pozostala mi jeszcze glowa + golonka Z tego co masz to salcesonik byłby lepszy. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 29 Maja 2010 Mam pytanie jak długo parzyć taką pasztetową w sztucznych osłonkach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 29 Maja 2010 Pasztetowa smarowna w wersji bez otoki - mózg obowiązkowo A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 30 Maja 2010 A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej :wink: Zobacz pare postów wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 31 Maja 2010 Mam pytanie jak długo parzyć taką pasztetową w sztucznych osłonkach? Wszystko zależy od średnicy osłonki, tak jak w jelitach naturalnych. Nie przesadzać z temperaturą, podczas stygnięcia pomasować, by równomiernie rozmieścić tłuszcz. A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojejAutor tego posta zagubiony widzę na forum, ważne że początkujący podpowiedział- adres- pierwszy post. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 31 Maja 2010 Dzięki pis67 za odpowiedz pasztetowa wyszła bardzo dobra :thumbsup: chociarz zmodyfikowałem troche przepis dałem pół głowy wieprzowej i nie dałem mózgu, a z przypraw tylko pieprz i majeranek. Osłonki mam 65mm parzyłem 50 min w 82 stC. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 28 Września 2010 i nie dałem mózgu Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków, jutro pasztetówkę zrobię, w naturalnych jelitach grubych, oczywiście podwędzaną. Jutro flaki trzeba przygotować, śmierdząca to sprawa. Planuję do części dodać zmielone suszone kanie w niewielkiej ilości, w celach badawczych oczywiście. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 28 Września 2010 Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Września 2010 No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup: Nie miałem nigdy okazji probować :shock: (no chyba że jakieś podroby ze sklepów o których nie wiedziałem co mają w składzie) że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Września 2010 ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie Mózgu w jajecznicy nie lubię, ale w pasztetowej odrobina smarowności i kremowości(nowe słowo) jej nadaje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Września 2010 że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink: Jest to rzecz gustu , jaki to rarytas . Mnie bardzo smakuje i taka jajecznica jest bardzo odżywcza . Móżdżek obgotowuję parę minut na wolnym ogniu z dodatkiem małej ilości octu . Dodaję do jajecznicy w ilości - taka tacka na cztery razy . Jajecznica może być ze wszystkim co lubisz : serek typu oscypek , boczek wędzony , pomidorek , cebulka , itp :thumbsup: Żeby było w temacie , to do pasztetowej jeszcze nie dokładałem mózgu wp . Następnym razem to zrobię Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Września 2010 tier napisał/a: że tak zapytam to taki dobry rarytas jest?Oj, rarytas :thumbsup: Trzeba tylko dobrze przyrządzić. Obróbka tak jak pisze Andrzej, ja dodaję jeszcze sporo natki pietruszki . Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 29 Września 2010 Pasztetówka się parzy, jutro podwędzenie i foty. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Października 2010 Pasztetowa wyszła bardzo miękka, nie robiąc jej od wiosny wyszedłem z wprawy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 4 Października 2010 Pasztetowa wyszła bardzo miękka, To gadaj co sknociłeś oby następni tego nie zrobili . Chciałeś mieć dużo i przeholowałeś z rosołkiem , może mózg zrobił swoje . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Października 2010 przeholowałeś z rosołkiem Tak było, rosołek na podwójną porcje dodany. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 15 Lutego 2011 Pasztetowa smarowna, dziś podwędzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 15 Lutego 2011 Piękna po prostu.Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 15 Lutego 2011 Pasztetowa smarowna, dziś podwędzona :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 23 Lutego 2011 WitamJestem w trakcie parzenia pasztetu smarownego 3 słoiki + 6 batonów w barierce( fi 50).Parzenie do15:00.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-148366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.