Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Wczoraj zrobiliśmy pasztetową - foty szczegółowe jednego ze składników.

Móżdżek , to dla mnie najlepszy dodatek do jajecznicy , a nie do pasztetu .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101401
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Pozdrawiam,

 

dzis przerobilem zakupiona w ubojni poltusze i pozostala mi jeszcze glowa + golonka. I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej. Chce ten produkt poprostu wlozyc do sloikow.

 

Dziekuje za podpowiedz

 

Marian

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105013
Udostępnij na innych stronach

I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej.

Ja myślę że golonko szkoda włożyć do wątrobianki lepiej zapeklować i zjeść z chrzanem i popić piwkiem . Jak włożysz to się nic nie stanie , jednak nie będzie zgodne ze sztuką .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105036
Udostępnij na innych stronach

pozostala mi jeszcze glowa + golonka

Z tego co masz to salcesonik byłby lepszy. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105038
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Pasztetowa smarowna w wersji bez otoki - mózg obowiązkowo

A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej :wink:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113313
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie jak długo parzyć taką pasztetową w sztucznych osłonkach?

Wszystko zależy od średnicy osłonki, tak jak w jelitach naturalnych. Nie przesadzać z temperaturą, podczas stygnięcia pomasować, by równomiernie rozmieścić tłuszcz. :cool:

 

A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej

Autor tego posta zagubiony widzę na forum, ważne że początkujący podpowiedział- adres- pierwszy post. :grin:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113555
Udostępnij na innych stronach

Dzięki pis67 za odpowiedz pasztetowa wyszła bardzo dobra :thumbsup: chociarz zmodyfikowałem troche przepis dałem pół głowy wieprzowej i nie dałem mózgu, a z przypraw tylko pieprz i majeranek. Osłonki mam 65mm parzyłem 50 min w 82 stC. :smile:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113571
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

i nie dałem mózgu

Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków, jutro pasztetówkę zrobię, w naturalnych jelitach grubych, oczywiście podwędzaną. Jutro flaki trzeba przygotować, śmierdząca to sprawa.

Planuję do części dodać zmielone suszone kanie w niewielkiej ilości, w celach badawczych oczywiście. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126204
Udostępnij na innych stronach

 

Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków

 

 

No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126211
Udostępnij na innych stronach

No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup:

 

Nie miałem nigdy okazji probować :shock: (no chyba że jakieś podroby ze sklepów o których nie wiedziałem co mają w składzie) że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126213
Udostępnij na innych stronach

ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie

Mózgu w jajecznicy nie lubię, ale w pasztetowej odrobina smarowności i kremowości(nowe słowo) jej nadaje. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126214
Udostępnij na innych stronach

że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink:

 

Jest to rzecz gustu , jaki to rarytas . Mnie bardzo smakuje i taka jajecznica jest bardzo odżywcza . Móżdżek obgotowuję parę minut na wolnym ogniu z dodatkiem małej ilości octu . Dodaję do jajecznicy w ilości - taka tacka na cztery razy . Jajecznica może być ze wszystkim co lubisz : serek typu oscypek , boczek wędzony , pomidorek , cebulka , itp :thumbsup: Żeby było w temacie , to do pasztetowej jeszcze nie dokładałem mózgu wp . Następnym razem to zrobię

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126219
Udostępnij na innych stronach

tier napisał/a:

że tak zapytam to taki dobry rarytas jest?

Oj, rarytas :thumbsup: Trzeba tylko dobrze przyrządzić. Obróbka tak jak pisze Andrzej, ja dodaję jeszcze sporo natki pietruszki .
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126224
Udostępnij na innych stronach

Pasztetowa wyszła bardzo miękka, nie robiąc jej od wiosny wyszedłem z wprawy. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126602
Udostępnij na innych stronach

Pasztetowa wyszła bardzo miękka,

 

 

To gadaj co sknociłeś oby następni tego nie zrobili . Chciałeś mieć dużo i przeholowałeś z rosołkiem , może mózg zrobił swoje . :grin:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126763
Udostępnij na innych stronach

przeholowałeś z rosołkiem

Tak było, rosołek na podwójną porcje dodany. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126771
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Pasztetowa smarowna, dziś podwędzona

:clap:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146966
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jestem w trakcie parzenia pasztetu smarownego 3 słoiki + 6 batonów w barierce( fi 50).Parzenie do15:00.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-148366
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.