mamuśka Opublikowano wczoraj o 17:30 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano wczoraj o 17:30 Winogrono wyznaje miłość z drożdżami. Zapach tej miłości daje po nosie zapachem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2878-domowy-ocet-jab%C5%82kowy/page/12/#findComment-1043953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano wczoraj o 22:06 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano wczoraj o 22:06 Żywe , czy Burgund zastosowałaś ? Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2878-domowy-ocet-jab%C5%82kowy/page/12/#findComment-1043982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 16 godzin temu Wojtku, Burgund zastosowałam. Ruszyły suszone. Żywe są odłożone, tak na wszelki wypadek jak coś by było nie teges. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2878-domowy-ocet-jab%C5%82kowy/page/12/#findComment-1044013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 7 godzin temu Winogrona pięknie pracują, a ja mam pytanie - czy dobrze myślę co dalej robić. Małgoś odcedzała jabłka po 10 dniach i potem na każdy litr otrzymanego nalewu dosypała 10 dkg cukru. Ja się zastanawiam, czy nie poczekać ze zlaniem do momentu jak zgniecione winogrona opadną, wtedy odsączyć (czy bardziej wycisnąć?) i wtedy dosłodzić. Oj, kłania mi się brak praktyki z drożdżami gorzelnianymi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2878-domowy-ocet-jab%C5%82kowy/page/12/#findComment-1044095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.