Skocz do zawartości

Czym zastąpić podgardle


kompas

Rekomendowane odpowiedzi

Wstaw foto to ocenimy

Tabela klasyfikacji z 1988 r podaje zawartość tłuszczu w II b na poziomie 45%.Czy 70-80% tłuszczu to jest jeszcze II wp?.Śmiem wątpić ponieważ o ile pamiętam słonina ma 80 % tłuszczu.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odpowiedz jest prosta co nie odpowiada PN nie powinno się nazywać mięsem drobnym kl II B .Oglądam te pseudo dwójki wp. z różnych zakładów. Ich motto, obniżyć cenę dobrać nazwę i wciskać ludziom tłuszcz drobny z odrobiną zabarwienia mięsem..
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zakupiłem tzw. II a dokładniej teraz to się nazywa "klopsowe".

 

Jak obiecałem wstawiam zdjęcia i proszę oceńcie co to są za kawałki i ewentualnie do czego to się nada. Miałem zamiar dodać do parówek zamiast podgardła :rolleyes:

 

 

 

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ewentualnie do czego to się nada.

Siemka ! :smile: A zmiel to np. na sitku 6 lub 8 i dodaj do kiełbasy ''swojskiej'' -jak ja to nazywam... :cool: Nie są te kawałki jakieś ...'do bani'... Mnie na ubojni jako ''II'' wcisnęła taki syf , że .... piesek się ucieszył... :devil: Pozdro ! :cool:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Ja z dwójki robię coś na kształt Pobiedziskiej. Czasem używam samej dwójki a czasem jak dostaję za ładną dodaję podgardla. Przepis na Pobiedziską znajdziesz na forum bez problemu :)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jaką kiełbasę można zrobić z tej II , oczywiście jeszcze z innym mięsem? Może ktoś poda jakiś skrócony przepis.

Np. podwawelską:  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kiełbasa-podwawelska-produkcji-pawła/

 

Można też toruńską   https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/   a generalnie chyba w większości kiełbas występuje II kl wp.   :)   https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/5-kiełbasy/

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jaką kiełbasę można zrobić z tej II ,

 

Własną.Do tej II wp nie potrzeba żadnego dodatkowego mięsa.Peklujesz 48 h, mielisz na 8-10 mm, dajesz przyprawy jakie chcesz, do 10% wody, mieszasz aż będzie kleiste, nabijasz, wędzisz, parzysz lub pieczesz ( jak tłusta II) i gotowe.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Grudki o  których piszesz to węzły chłonne - do wykrojenia.

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.