kostek61 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Czerwca 2013 to nazywają dwójkąWstaw foto to ocenimy Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Wstaw foto to ocenimy Tabela klasyfikacji z 1988 r podaje zawartość tłuszczu w II b na poziomie 45%.Czy 70-80% tłuszczu to jest jeszcze II wp?.Śmiem wątpić ponieważ o ile pamiętam słonina ma 80 % tłuszczu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Odpowiedz jest prosta co nie odpowiada PN nie powinno się nazywać mięsem drobnym kl II B .Oglądam te pseudo dwójki wp. z różnych zakładów. Ich motto, obniżyć cenę dobrać nazwę i wciskać ludziom tłuszcz drobny z odrobiną zabarwienia mięsem.. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zakupiłem tzw. II a dokładniej teraz to się nazywa "klopsowe". Jak obiecałem wstawiam zdjęcia i proszę oceńcie co to są za kawałki i ewentualnie do czego to się nada. Miałem zamiar dodać do parówek zamiast podgardła :rolleyes: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janexs Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Lipca 2013 zdecydowanie pachwina bez sutek. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Lipca 2013 ewentualnie do czego to się nada. Siemka ! :smile: A zmiel to np. na sitku 6 lub 8 i dodaj do kiełbasy ''swojskiej'' -jak ja to nazywam... Nie są te kawałki jakieś ...'do bani'... Mnie na ubojni jako ''II'' wcisnęła taki syf , że .... piesek się ucieszył... :devil: Pozdro ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Jaką kiełbasę można zrobić z tej II , oczywiście jeszcze z innym mięsem? Może ktoś poda jakiś skrócony przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ja z dwójki robię coś na kształt Pobiedziskiej. Czasem używam samej dwójki a czasem jak dostaję za ładną dodaję podgardla. Przepis na Pobiedziską znajdziesz na forum bez problemu Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Jaką kiełbasę można zrobić z tej II , oczywiście jeszcze z innym mięsem? Może ktoś poda jakiś skrócony przepis.Np. podwawelską: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9324-kiełbasa-podwawelska-produkcji-pawła/ Można też toruńską https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11650-kie%C5%82basa-toru%C5%84ska-produkcji-paw%C5%82a/ a generalnie chyba w większości kiełbas występuje II kl wp. https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/5-kiełbasy/ Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Jaką kiełbasę można zrobić z tej II , Własną.Do tej II wp nie potrzeba żadnego dodatkowego mięsa.Peklujesz 48 h, mielisz na 8-10 mm, dajesz przyprawy jakie chcesz, do 10% wody, mieszasz aż będzie kleiste, nabijasz, wędzisz, parzysz lub pieczesz ( jak tłusta II) i gotowe. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dzięki za informacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabtom Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Listopada 2017 Pierwszy raz dodaję podgardle do kiełbasyCzy coś z niego się wykrawa? ma takie grudki nie wiem czy to wyciąć i wywalić czy też przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Grudki o których piszesz to węzły chłonne - do wykrojenia. Edytowane 24 Listopada 2017 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabtom Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Listopada 2017 dzięki za szybką odpowiedz . w takim razie wywalam Niech moc będzie z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reda Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Listopada 2017 Sabtom zerknij może jeszcze w ten temat: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/?hl=gruczo%C5%82y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 25 Listopada 2017 Jak dlugo moze lezec zapeklowane mieso w lodowce w woreczku prozniowym?dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zależy od temperatury i zainfekowania mięsa - 10 dni spokojnie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 25 Listopada 2017 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 25 Listopada 2017 dzięki za szybką odpowiedz . w takim razie wywalam Niech moc będzie z tobą Na przyszłość: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14013-powiniene%C5%9B-wiedzie%C4%87cz%C4%99%C5%9B%C4%87-viii-rozbi%C3%B3r-uzupe%C5%82niaj%C4%85cy-podgardla/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14166-fotorelacja-05-pe%C5%82ny-rozbi%C3%B3r-p%C3%B3%C5%82tuszy-obr%C3%B3bka-podgardla/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 25 Listopada 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9181-arkadiusza-porady-praktyczne/?p=452956 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.