Zbój Madej Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #851 Opublikowano 15 Maja 2019 ale pić ??? Raczej nigdy nie brakuje Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-631474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #852 Opublikowano 15 Maja 2019 Nooo, to już jestem spokojny że się człek nie zdławi czy też czkawki nie dostanie, bo kiełbasiwo pierwsza grupa własne graty . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-631476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #853 Opublikowano 15 Maja 2019 Wojtek dzięki za pozwolenie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-631480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #854 Opublikowano 15 Maja 2019 Wojtek dzięki za pozwolenie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-631481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #855 Opublikowano 21 Lipca 2019 Cytat dziadka z innego tematu.Zapisuję cobym pamiętał Odpowiem krótko - dopiero końcowy proces parzenia przerywa wszystkie procesy występujące w określeniu osadzanie . Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-635460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #856 Opublikowano 21 Lipca 2019 I tego się trzymajmy... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-635467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #857 Opublikowano 6 Grudnia 2019 A'la kabanosy na podstawie PW 16 Wczoraj dymione i podpiekane, dziś poddymione na zimno z dymboxa, wiszą w spiżarni, w Niedzielę są gotowe. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #858 Opublikowano 6 Grudnia 2019 A'la kabanosy na podstawie PW 16 Dlaczego "A'la"??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #859 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Kiedy Ty t wszystkie smakołyki skonsumujesz Zbójaszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #860 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Dlaczego "A'la"???Procentowa ilość mięsa różna od tej z PW 16, przyprawy w zwiększonej ilości, dłużej dymiona, dłużej podpiekana.Jelita baranie o większym kalibrze. Kiedy Ty t wszystkie smakołyki skonsumujesz Zbójaszku ?Hehe, rodzina duża, jest komu śrutować to co zrobię Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #861 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Wojtek to się nakręciłeś.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #862 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Wojtek to się nakręciłeś... No trochę okieć trochę skrzypiał przy korbowaniu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #863 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Wojtek to się nakręciłeś... No trochę okieć trochę skrzypiał przy korbowaniu Tak myślałem... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-648580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #864 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Machnąłem trochę śląskiej na podstawie PW 16 Nie robiłem jej chyba ze 4 lata. Swego czasu była co roku na Wielkanoc do mieszanki świątecznej.5 kawałków zrobiłem "na biało". Na talerzyku po lewej przekrój "na biało". Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #865 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Bardzo ładny wyrób Zbóju Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #866 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Bardzo ładny wyrób Zbóju Dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #867 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Machnąłem trochę śląskiej Wojtek kolorem identyczna do tej co była kiedyś w budkach na dworcowych peronach za 5zł z bułką i musztardą . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #868 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zbojaszku piekna kielbaska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #869 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Zbojaszku można prosić przepis bo chce zrobić białą. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez caro70 Błędy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #870 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 bojaszku można prosić przepis bo chce zrobić białą. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #871 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Możesz jedynie zmniejszyć ilość soli na 18-19 g/kg mięsa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #872 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 dziękuje za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #873 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 A zwiększyć zdecydowanie ilość przypraw Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #874 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam jeszcze jedna prośba przepis na śląską ale prosty bez dzielenia mnożenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #875 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Miałem takie ilości na a'la śląską:wp I - 2.23 kg mielone przez siatkę 13 mmwp II - 2.52 kg siatka 10 mmwp III - 0.63 kg siatka 2.7 mm, tej siatki używam sporadycznie, przeważnie woł. kl I i II oraz wp III mielę przez siatkę 4 mm, a że nie chciało mi się dokładnie obrabiać golonki to była siatka 2.7 mm. p-sól - 19g/kgCzosnek granulowany 3 łyżeczki, pieprz cz. świeżo kręcony 2.5 łyżeczki, kolendra mielona 2/3 łyżeczki.Woda zimna, jakieś 220ml, chyba.Nie odważałem przypraw dlatego, że mniej więcej wiem ile mam dać do odważonej ilości mięsa w niektórych kiełbasach.Jelita wp kal. 30/32.Osadzanie w temp. pokojowej ze 40 min, dymienie 30 min. kije tyłem na zad i drugie 30 min.Parzenie 22 min. w temp. 71-72st.C.Po parzeniu odraz pod zimną wodę. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/35/#findComment-662239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.