arkdom Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 1 Marca 2009 A poszukałbyś materiał z TV katowickiej? Jest kilka postów wyżej Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 1 Marca 2009 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=561&postdays=0&postorder=asc&start=345 Trzeci od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 1 Marca 2009 Już widzę, książka mi przesłoniła :wink: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 2 Marca 2009 Kochani zwracam się z prośbą do Tych ,Którzy potrafią z fotografią i komputerem zrobic dużo więcej niż ja . Po I i II turnusie nie zostało zrobione wspólne zdjęcie /to się chyba nazywa tablo? / czy jak uczestnicy podeślą swoje "facyjaty :wink: " to może się da zmontowac takie "cóś" ,czy jest taka szansa i czy ktoś się podejmie . Na III już będzie "zbiorówka" ku pamięci Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 2 Marca 2009 Na bank pawelk3333 się tego podejmie :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 2 Marca 2009 Jakie są propozycje jak to tablo ma wyglądać. Czy ma być to wersja do druku dla absolwentów. Czy inne propozycje. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 2 Marca 2009 Wena ja nie wiem ,ale coś na pamiątkę dla kursantów i do archiwum Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 2 Marca 2009 Witam Wena ja nie wiem ,ale coś na pamiątkę dla kursantów i do archiwum No to będzie okazja jeszcze raz odwiedzić Naszą Szkołę :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 2 Marca 2009 Mogę pomóc w tym temacie dajcie tylko wskazówki czego oczekujecie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 2 Marca 2009 Kochani zwracam się z prośbą do Tych ,Którzy potrafią z fotografią i komputerem zrobic dużo więcej niż ja . Po I i II turnusie nie zostało zrobione wspólne zdjęcie /to się chyba nazywa tablo? / czy jak uczestnicy podeślą swoje "facyjaty :wink: " to może się da zmontowac takie "cóś" ,czy jest taka szansa i czy ktoś się podejmie . Na III już będzie "zbiorówka" ku pamięciNa bank pawelk3333 się tego podejmie :grin:Zdjęcia? ....przecież to nieruchome obrazki są :lol: Wena już się odezwał, a po fotorelacji z pierwszego turnusu, myślę, że zrobi to najlepiej! A ja to się tylko na ruchomych obrazkach znam :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1961 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam serdecznie, dzisiaj rano o godz. 6;20 w I programie polskiego radia był wywiad z uczestnikami "Nasza Szkoła Domowego Masarstwa" , tylko szkoda że tak wcześnie.Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam zadymiaczy - smakoszy.Skype: waldi19612 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam w I programie polskiego radia był wywiad z uczestnikami "Nasza Szkoła Domowego Masarstwa" , tylko szkoda że tak wcześnie. Może to jeszcze idzie gdzieś odnaleźć :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 3 Marca 2009 Pewnie na stronie Polskiego Radia.Ale ja niestety nie mogę, administrator zablokował dostęp do tej strony (u mnie w firmie) :mellow: Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tylko się cieszyć że pomysł ze szkołą tak dobrze wypalił. Zawsze mówię być tam zobaczyć i spróbować to więcej niż przeczytać kila książek o produkcji wędlin. A teraz zła wiadomość. Dochodzą słuchy że padł blady strach na producentów przemysłowych metod produkcji jak i ich dostawców wspomagaczy. No bo kto ich będzie kupował jak wszyscy zaczną sami sobie robić. Ponoć już tworzy się kolejka prezesów do Maxella by zamknąć tą uczelnię. Na razie tylko proszą ale nie długo zaczną przekonywać za pomocą potężnych atrybutów (w postaci dewidendy). Maxell nie daj się. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 DZIADKU, jeszcze im trochę klienteli pozostanie :mellow: - wszystkich nie damy rady "przerobić" Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam Dochodzą słuchy że padł blady strach na producentów przemysłowych metod produkcji jak i ich dostawców wspomagaczy. Dziadku , gdzie Ty to swoje ucho przyłożyłeś :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Dziadek dobrze słucha, było kilku "szpiegów" nawet Fentel z Tomusiem jednego poznali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Dziadku, nie będzie tak źle. Na pewno nie zmienimy kierunku i nie uzależnimy sie od kogokolwiek, w jakiejkolwiek formie. :wink: Pozdrawiam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam Na pewno nie zmienimy kierunku i nie uzależnimy sie od kogokolwiek, w jakiejkolwiek formie. :wink: No to trochę jestem uspokojony po wypowiedzi DZIADKA . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam to znowu ten co robi bledy ortograficzne moja wedzarnie juz wkoncu zrobilem mam teras nastepne pytanie jak mam zapeklowac peklosola 2kilogramowa szynke ? Cytuj xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 5 Czerwca 2009 tony, http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1327 Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontifexmaximus Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam to znowu ten co robi bledy ortograficzne moja wedzarnie juz wkoncu zrobilem mam teras nastepne pytanie jak mam zapeklowac peklosola 2kilogramowa szynke ? witaj spróbuj skorzystać z tabel peklowania w artykułach nie sposób zmarnować dobre mięsko ale chyba kolega wyżej podaje Ci po prostu link pozdrawiam Cytuj ARTUR Z. - Pontifexmaximus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi1962 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 6 Listopada 2009 Także jestem ZA. Do niedawna nie miałem nic wspólnego z masarstwem ale zjeść lubię dlatego pewnie WAS znalazłem. Taka Akademia nie musi wydawać specjalnych dyplomów, a i tak pewnie ten co jest w temacie będzie wiedział że jej ukończenie powoduje że człowiek coś potrafi ( nie koniecznie jako przyszły pracownik - tylko dla siebie) Cytuj Pozdrawiam serdecznie Yogi1962 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam może i ja wtrącę słowo,mianowicie nie byłem na kursie SDM,ale uważnie studjuje waszą stronkę.Zaznacze ,że nigdy wcześniej nie robiłem wyrobów sam,owszem byłem kilka razy przy tz:świnobiciu tak to sie mniej wiecej nazywa w tym rejonie na wsi,wiec pojecie ogólne miałem co z czym sie je.Ale jak i co w jakich ilosciach sie dodaje jak marynuje długość wędzenia tęperatury parzęnia itp. po prostu zero.Poczytałem waszą stronke i w końcu się odważyłem na zrobienie moich pierszych wyrobów nie było tego dużo bo żona obawiała się mojej porażki i nie pozwoliła zebym dużo zamarynował(było tego 6 kg.)Po przestrzeganiu całego procesu według podanych przepisów(akademia Dziadka) doczekałem efektu końcowego w postaci moich wędzonek.Po wystudzeniu przyszedł czas na próbowanie, teraz przytoczę słowa mojej żony po degustacji "My już wiecej nie będziemy kupować wyrobów w sklepie"i tak już pozostało do dziś.Po trzecim wędzeni odwiedził mnie kolega z zawodu masarz 10 lat pracował w tym zawodzie i po spróbowaniu moich wyrobów podał mi rekę i złożył gratulację i powiedział chłopie ty możesz robić wyroby na wesela szczególnie wypytywał o kiełbasę ktora była jak gąbka można ja kroić na cieniutkie plasterki nie rozpada się ,a do tego skórka super odchodzi.Niedawno zakupił swiniaka i sam zrobił wyroby i po degustacji kilku osób wyszło ,że moje lepsze.Z tego co opowiadał to dawniej w masarni były podziały i ci starsi masarze nie bardzo chcieli sie dzielić wiedzą z młodymi masarzami. Tak,że nie ma sie co dziwić ,że niektórzy są niezadowoleni z powstania tej stronki. Czasami mam myśli ,żeby wydrukować cześc najbardziej popularnych przepisów bo co by to było gdyby z jakiś powodów ta stronka znikneła to co ja bym począł,wędlin kupowanych już nie tknę. Pozdrawiam i życzę powodzenia i dalszego rozwoju...Darek. post miał być doinnego linku ,ale został usuniety przez moderatora więc daje tutaj jakby ktoś miał wątpliwości co do zapisania sie na kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Nie martw się. Mimo trudności stwarzanych przez niektórych (o nich niebawem i to dosyć szczegółowo), ta stronka istnieje i będzie istniała. Mało tego. Będzie, razem z nasza SDM, cały czas się rozwijała (mam nadzieję, że przy Waszej pomocy). To Ci mogę solennie obiecać. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.