Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:) szkoda,że jeszcze nie piszecie,kiełbasa za słona to widać ze zdjęcia.......................................... :) :) :)

 

sam piszesz,że  ,, ja nie bardzo wiem co Ty tam robisz ,,   a oceniasz to ze robię źle z tego co czytam to Ja tylko potrafię w śniegu wysikać dziurkę

 

skończ z tym eksperymentem z boczkiem bo mojego nie jadłeś to co możesz oceniać

 

temperatury nie mierzę i mierzyć nie będę bo czuje w ręku poprzez uchwycenia kija w wędzarni

 

a pisanie,że widzisz problemy technologiczne w mojej kiełbasie to mnie rozbawia do łez,to CI powiem,że to jest moja i przez zemnie wymyślona technologia jak wiesz to od początku sam wymyślam składy i technologie obróbki, nigdy nie skorzystałem z żadnego przepisu,sam nadaje nazwy MOICH wyrobów

 

to nie JA to WY macie problem ze mną bo nigdy i za pamiętajcie to raz na jutro nie będę robił tak jak WY i wędził jak WY, pouczać się nie pozwolę przez oceny ze zdjęcia

 

a takich wielkich ekspertów zapraszam na zlot W-M i bardzo bym chciał spróbować (pewnie są jeszcze inne osoby ) które by zjadły idealne wędliny,wykonane w idealnej technologii 

 

:) :) :)

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567261
Udostępnij na innych stronach

 

 

a takich wielkich ekspertów zapraszam na zlot W-M i bardzo bym chciał spróbować

 

Ja chętnie spróbuję ponownie...  :) 

Chcecie wierzyć czy nie, wyroby Grzesia są '' zajebiste'' , ten kto próbował to  wie i tyle w tym temacie ....  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567269
Udostępnij na innych stronach

Ja piszę że nie bardzo WIEM O CO CI CHODZI ... więc cytuj dokładnie ... co i jak robisz potrafię ocenić po tym co widzę i czytam ... jak Dziadek wstawiłby zdjęcia spieprzonej kiełbasy to też bym to napisał, a "święte krowy" to w Indiach żyją a nie koło Suwałk i przyjmij to do wiadomości mości Grzegorzu ...

Chwalimy jak jest za co i co ale ...Ty widzę masz duży problem z Ego i krytyką ...

Ja wiem że prawda w oczy kole i tyłek boli ale nikt nie mówił że życie będzie zawsze kolorowe ... no sorry taki mamy klimat.

 

Tapniete z Tapatalk

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567277
Udostępnij na innych stronach

 

 

zapraszam na zlot W-M i bardzo bym chciał spróbować (pewnie są jeszcze inne osoby ) które by zjadły idealne wędliny,wykonane w idealnej technologii

 

Grzesiu - przyjadę na zlot W-M, zrobimy kiełbaski naprędce, uwędzimy w kartonie i zobaczymy co będzie?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567278
Udostępnij na innych stronach

:) następny konkurs zdjęciowy :)

 

Babka wczoraj pieczona,dzisiaj z jajkiem na śniadanie,co zrobiłem nie tak :facepalm:

 

post-41869-0-02779300-1505632396_thumb.jpgpost-41869-0-66063600-1505632410_thumb.jpg

 

post-41869-0-21298100-1505632425_thumb.jpgpost-41869-0-08518600-1505632437_thumb.jpg

 

post-41869-0-22079400-1505632455_thumb.jpgpost-41869-0-99338000-1505632475_thumb.jpg

 

post-41869-0-14437000-1505632496_thumb.jpg

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567302
Udostępnij na innych stronach

 

 

dla Klimuszki

:question:  :question:  :question:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567304
Udostępnij na innych stronach

Nie podzieliłeś się :grin: czy jak mówi młodzież nie dałeś gryza Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567307
Udostępnij na innych stronach

Nie dość że się nie podzielił, przesolił to jeszcze w środku nie dopieczone :tongue:  :D

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567344
Udostępnij na innych stronach

:):tongue: teraz uwagi wziąłem do serca i dosoliłem,farsz to może i mało wiążący ale jadalne :)

 

post-41869-0-54270100-1505654020_thumb.jpgpost-41869-0-32279800-1505654034_thumb.jpg

 

post-41869-0-70213200-1505654049_thumb.jpgpost-41869-0-69389100-1505654063_thumb.jpg

 

post-41869-0-89168100-1505654085_thumb.jpgpost-41869-0-12564800-1505654100_thumb.jpg

 

post-41869-0-25736200-1505654115_thumb.jpgpost-41869-0-17681700-1505654131_thumb.jpg

 

:facepalm: za wcześniej zrobiłem zdjęcie i ser nie zdążył się roztopić :facepalm: taki wstyd przed kolegami :facepalm: :facepalm:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567351
Udostępnij na innych stronach

:) kiełbasa wędzona półtora tygodnia temu,sama szynka i słonina,bez żadnych 3 wiążących technologia  wykonania według EL GREGORA  :)

 

post-41869-0-07736600-1505739507_thumb.jpgpost-41869-0-25663500-1505739520_thumb.jpg

 

:) kiełbasa z dzika tak krytykowana przez ekspertów miała nie wiązać a dzieją się cuda,zaczyna wiązać zgodnie z moim wpisem,że po niedzieli :)

 

ooooo jaki błąd technologiczny,jelito nie przylega do farszu to dopiero jest nie wybaczalne :D :D

 

post-41869-0-64921400-1505739767_thumb.jpgpost-41869-0-98873000-1505739782_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567454
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu ten bajer to wciskaj komu innemu.Nie wiązała co ewidentnie widać i nagle podczas suszenia zaczyna wiązać.Bajdurzysz.

 

post-41296-0-37720600-1505743186_thumb.jpg

 

post-41296-0-26697200-1505742643_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567463
Udostępnij na innych stronach

:) i co to zdjęcie przedstawia,kiełbasa tylko wystygła po wędzeniu,normalny widok mojej technologi wykonania,ta wyżej też tak wyglądała po wystygnięciu :)

 

:) za kilka dni będzie tak czerwona jak ze świni :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567464
Udostępnij na innych stronach

i co to zdjęcie przedstawia,

 

Poszczególne etapy tej kiełbasy.Widzę że tak jak z boczkiem.Trochę kiełbasy zrobiłem z dzika.Przerabiam ok. 1 dzika miesięcznie i mnie już nie nabierzesz.Po drugie nie wierzę w skład jaki podałeś.Kiełbasa z dzika jest o wiele ciemniejsza a jeszcze pieczona.To tyle z mojej strony na temat.  Porównaj sobie .Też pieczona.Czysty dzik + podgardle

 

post-41296-0-78705800-1505743710_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567465
Udostępnij na innych stronach

:) to zdjęcie gorącej kiełbasy prosto z wędzarni,rwana nie krojona :) co masz na myśli bajdurzenie, że teraz wstawiam zdjęcia innej kiełbasy :)

 

jutro mogę zrobić zdjęcie z gazetą codzienną te samo pętko co dzisiaj,przecież nie wiem co wydawca jutro włoży do kiosków,podaj czasopismo

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567467
Udostępnij na innych stronach

 

 

że teraz wstawiam zdjęcia innej kiełbasy

 

Ja już Tobie niestety nie wierzę i nic na to nie poradzę.Wstawiłem Ci jak wygląda kiełbasa z dzika też pieczona.Różnica w kolorze jest powalająca.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567468
Udostępnij na innych stronach

:) no nie kończymy temat :) nie wiem co napisać takie bzdury opowiadasz :) wiary w tobie nie zamierzam zmieniać ale w Rytych Błotach będą osoby ,które robią kiełbasy z dzika i ocenią :) pewnie powiesz,że przywiozłem inna kiełbasę do oceny :)

 

a po tym boczku pewnie masz zgagę do dzisiaj,tylko szkoda,że powołujesz się na swój boczek a nie na mój :D


[Dodano: 18 wrz 2017 - 16:25]

:) Areczku,ale teraz już na poważnie :) proszę zrób zdjęcie kielbasy z dzika na gorąco i też połam jestem bardzo ciekawy jakie będzie wiązanie :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567469
Udostępnij na innych stronach

 

 

proszę zrób zdjęcie kielbasy z dzika na gorąco i też połam jestem bardzo ciekawy jakie będzie wiązanie
Marne :yes:  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567472
Udostępnij na innych stronach

:) a jeszcze bardzo ważne jakim drewnem się wędzi,Ja dębem a pewnie jak bym wędził olcha to by było bardziej czerwone  :) 

 

to zdjęcie twojej kiełbasy to wyjęte prosto z wędzarni czy po kilku dniach bo wygląda na kilka dni :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567474
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja dębem a pewnie jak bym wędził olcha to by było bardziej czerwone
Ja Grzesiu wędzę buk i olcha 50x50 zrębki - moja dziczyzna jest mocno "malowana"

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567475
Udostępnij na innych stronach

 

 

a po tym boczku pewnie masz zgagę do dzisiaj,tylko szkoda,że powołujesz się na swój boczek a nie na mój

 

No a jak się miałem powołać na Twój .Robiłem toczka w toczkę z tym co mi pisałeś.Pisałeś że wędziłeś na zimno czy mam Ci przypomnieć.Ja też tak zrobiłem.Cały proces prowadziłeś mnie za rękę krok po kroku.Mam na to świadków. A efekt końcowy był różny od Twojego i nie chodzi o smak czy inny parametr ale miał być mięciutki a nie był co Ci zarzuciłem że nie będzie i dlatego zrobiłem po Twojemu.Co do kiełbasy to Ci następnym razem ciepłą przełamię i na pewno po pieczeniu nie będzie smarowna a wiem to stąd ,że nieraz sobie ułamię zaraz po pieczeniu.Drugie zdjęcie nie jest zaraz po pieczeniu a i tak jest źle związana.Pisze co widzę a to akurat widać bardzo dobrze.Na tym skończymy.

 

 

 

Marne

 

Nie bądź taki pewny .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567476
Udostępnij na innych stronach

:) dawno nie miałem takiej zabawy z pisaniem postów :) od razu od młodniałem kilka lat :)


[Dodano: 18 wrz 2017 - 16:48]

:) a z tym robieniem toczka w toczkę to weź przepis od Halusi na ciasto lub tort i zrób taki sam wypiek toczka w toczkę :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567477
Udostępnij na innych stronach

 

 

to zdjęcie twojej kiełbasy to wyjęte prosto z wędzarni czy po kilku dniach bo wygląda na kilka dni

 

Zaraz z wędzarni.Wędziłem mieszanką buku i olszyny.

 

 

 

dawno nie miałem takiej zabawy z pisaniem postów od razu od młodniałem kilka lat

 

Ciesze  się że odmłodniałeś ale smuci mnie to że Twój przepis się nie sprawdził.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567478
Udostępnij na innych stronach

Chce się Wam tak "rozflaczać" temat? Jesteście zaproszeni do Rytych i tam będzie okazja spróbować.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/164/#findComment-567480
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.