przemo73 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 25 Marca 2010 jutro ocena organoleptyczna. Czekamy na zdjęcia z przekroju.Jak długo parzyłeś, aby była dobra. Cytuj Nie jem po to by żyć, lecz żyję po to by jeść https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=89386#89386 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 25 Marca 2010 Foty szynki, już prawie rozdana, peklowana od 20lutego. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 25 Marca 2010 już prawie rozdanaJa nie dostałem :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 26 Marca 2010 pis67 napisał/a: już prawie rozdana Ja nie dostałem :thumbsup:Prawdopodobnie dostaniesz z następnej produkcji. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 26 Marca 2010 rawdopodobnie dostaniesz z następnej produkcji. Następna szynka z kością będzie jesienią. Za duże straty - sama kość udowa z kawałkiem miednicy ważyła 65 dkg. :grin: Córka twierdzi, że za dużo żył, chyba ma rację. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 27 Marca 2010 ta Twoja córka to strasznie rozkapryszona jest :tongue: :devil: a to jeść nie ma co, a to nudno, a to żyły przeszkadzają a to skórka twarda Jedna się nudziła, druga żył nie lubi i to jeszcze nie wszystkie... to powiedz ile zapłaciłeś za tę szynkę. Wyszło 5,10 za kg półtuszy. :grin: A to dzisiaj zapakowana warka nr2 obowiązkowo i na szczęście pod nadzorem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 27 Marca 2010 A to dzisiaj zapakowana warka nr2 obowiązkowo i na szczęście pod nadzorem. No to siup http://img440.imageshack.us/img440/230/piwo.gif Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-106896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 31 Marca 2010 Foty z wczorajszego dnia, na Święta nic nie robię, jeśli chodzi o mięsko - świętuje cały rok. No, białą zrobię i wymieszam w mieszarce z USA, mam obawy czy się nie rozpadnie w trakcie :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-107620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 31 Marca 2010 pis67, te serki bardzo ładnie wyglądają :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-107621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 31 Marca 2010 A te szyneczki w tle to w oscypiorce :question: :grin: Pozdrawiam . Radek Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-107622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Warka nr 1 już nagazowana, teraz dojrzewa, a smak trzeba kontrolować. :lol: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-108420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 a smak trzeba kontrolować. :lol:Porównując smak , to do jakiego przemysłowego byś porównał . Czy może nie da się porównać ? Ps. Do tak szlachetnego trunku to "cienkie"szkło a nie "musztardówa" :wink: http://sklep-upominki.pl/image_func.php?img=gfx/bf90a56fbf9cd40106ed49406b413712.jpg&maxwidth=200 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-108441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ze zdjęcia wynika że kontrolerów jest dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-108445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Pis-u nie przesadzajcie z endriem z tym próbowaniem bo Wam może zaszkodzić. Zostaw trochę na zlot to Wam pomożemy. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-108524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Pis-u nie przesadzajcie z endriem z tym próbowaniem bo Wam może zaszkodzić. Zostaw trochę na zlot to Wam pomożemy. Jutro warka 3 - start. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-108688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Warka 1 - dwie wady. :mellow: warka2 - jedna wada. :mellow: Warka 3 i 4 na cichej - chyba wad nie będzie. :smile: Polędwica dziś uwędzona, zapeklowana przed Wielkanocą. :lol: Kiełbasa nie z przepisu, wymieszana mieszarką, z której jestem zadowolony. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-110299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 1 Maja 2010 Z mieszarki czy z kiełbasy nie z przepisu :question: Gratulacje, kiełbasa super. :lol: Zadowolony jestem z mieszarki, kiełbasa wyszła aż za ścisła. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-110401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Maja 2010 Ostatnio mało w temacie, wystąpił w rodzinie przesyt mięsny, a sam, cóż, więcej niż kilo nie zjem dziennie. :grin: Podzielę się nieudaną próbą z szynką z dzika. Pierwszą wędziłem zimnym dymem przez 8-9dni po kilka godzin , klapa w środku surowa, szczególnie błony, trzeba było dopiec. Druga wędzona dwa dni, Pierwszy - 6 godz. w temp 60 stopni, drugiego dnia pieczenie przez 7,5 godz. w temp. 75-90 stopni. Po rozkrojeniu w środku bardzo mokra, a wygląda też nie szczególnie. Dopiekam ją obecnie w piekarniku. Opierałem się na przepisie Chefa Paula, ale on może robił szynki z 30kg warchlaków. Z dziczyzny jestem na razie wyleczony, przerzucam się na bobry. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 28 Maja 2010 przerzucam się na bobry Piotrze, tylko uważaj, bo ogon bobra dawno temu uznawany był jako ryba i można było spożywać go w poście. Przy dzisiejszym unijnym ustawodawstwie mogą wrócić do tego pomysłu i będziesz musiał zastosować normy wędzarnicze jak dla ryb :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ogon z bobra uwędzony, ma dziwną szarą otoczkę i jest nieco twardawy, trzeba kroić cienkie plastry, polędwica dla osłody. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ogon z bobra uwędzonyo ja a to się je? Skąd wziąłeś bobra? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 3 Czerwca 2010 o ja a to się je? Skąd wziąłeś bobra? Wszystko się je, a mięso dostałem z Morlin. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Z dziczyzny jestem na razie wyleczony, przerzucam się na bobry. To i bobry chyba mogą być spokojniejsze :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-113839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 8 Lipca 2010 W zeszłym tygodniu zabutelkowałem koźlaka, blg początkowe 17, końcowe 4,5. Ciekawe ile to musi dochodzić? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-116829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 8 Lipca 2010 Ciekawe ile to musi dochodzić? Im wyższe Blg tym dużej . Ja miałem Koźlaka Majowego na cichej miesiąc . Miał początkowe 15 Blg . Po miesiącu , po zabutelkowaniu już był super . :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/4/#findComment-116834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.