Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no nie, o tej porze to powinien być jakiś ban albo wyróżnienie

:clap: :thumbsup:

Pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134128
Udostępnij na innych stronach

Pisu - Mistrzu nowych smaków- Twoje wyroby cieszą oczy ale zrób coś by i reszta zmyśłów smakowych poczuła smaki Twoich wyrobów . Albo zapodawaj receptury tych wynalazków byśmy wszyscy cieszyli się tymi smakami . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134133
Udostępnij na innych stronach

No i salami, już prawie dobre, robione 14 września. Jest miękkie, smak charakterystyczny dla wędlin dojrzewających typu salami, farsz nieco rozmazany, ale pracuję nad tym niedociągnięciem. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134135
Udostępnij na innych stronach

Ładnie to wygląda na salami tłuszczowe .Pracuj nad tym . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134143
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędzony karp, cóż, lepszy niż tołpyga, ale nie powala smakiem. Wniosek- zdecydowanie wolę z patelni czy w galarecie. Nieprędko w postaci wędzonej zagości na mym stole. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134569
Udostępnij na innych stronach

uwędź łososia na zimno i będziesz zadowolony.

Wędziłem i łososia, i węgorza, pstrąga, sieję, sielawę, suma, flądrę, dorsza, makrelę halibuta, jesiotra, lina i więcej nie pamiętam, a teraz pora na eksperymenty rybne. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134572
Udostępnij na innych stronach

Na dziś wieczór przewidziałem zrobienie kiełbaski rzeszowskiej. Dziś użyję mieszarki, która od paru miesięcy stoi nieużywana, bo dla paru kilo nie warto było się po nią schylać, o myciu nie wspomnę. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-135644
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejsze wędzenie.

Kiełbaska, która miała być rzeszowską uległa modyfikacji przyprawowej, prócz czosnku, pieprzu i kardamonu dodałem cukier i gorczycę. Użycie mieszarki spowodowało, że jest bardzo ścisła, lekko twarda. Wprawdzie daleko jej do kiełbasy królewskiej, którą Abratek zrobił na zlocie w Pajtunach, ale zmierza w tym kierunku. Ręczne mieszanie nie spowodowało by takiego efektu. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-135922
Udostępnij na innych stronach

Wprawdzie daleko jej do kiełbasy królewskiej, którą Abratek zrobił na zlocie w Pajtunach

mam nadzieję że kiedyś wybaczone mi będzie :lol:

ale może gdybyś tak mnie nie pilnował co do sekundy z czasem mieszania to byłaby nieco delikatniejsza :grin: :tongue: :tongue:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136005
Udostępnij na innych stronach

Tomku damy Ci możliwość zrehabilitowania się na następnym zlocie. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136133
Udostępnij na innych stronach

Mniamniuśna kiełbaska ,i kolorek zajefajny,normalnie jako nowicjusz nie mogę się nadziwić jak fachowcy mogą robić takie cudeńka .Może kiedyś i ja nabiorę wprawy

i będę przyrządzał takie cudeńka mojej rodzinie

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136143
Udostępnij na innych stronach

ale może gdybyś tak mnie nie pilnował co do sekundy z czasem mieszania to byłaby nieco delikatniejsza

Przepis-to przepis. :grin:

 

Tomku damy Ci możliwość zrehabilitowania się na następnym zlocie

Popieram. :cool:

i będę przyrządzał takie cudeńka mojej rodzinie

Po roku jedzenia rodzinka prawie nic nie jada z moich wyrobów, przesyt ich ogarnął. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136182
Udostępnij na innych stronach

Ciężko się dzisiaj wędzi, wiatr, śnieg, totalna zawierucha, ale do finiszu pół godziny. :grin: Wieczorem foty jak zdążę, bo piwko dziś w planie. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136638
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem trochę kiełbasek. :cool:

 

- polska - foty brak, obecnie dwa dni osadzanie w temp. 4 stopnie i wilgotności 85%

 

 

-kiełbaski śniadaniowe

 

 

 

 

- Kiełbasa "krakowsko-szynkowo-żywiecka" pieczona

 

 

 

-Kiełbasa bez przepisowa w wersji parzonej i pieczonej. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136720
Udostępnij na innych stronach

- Kiełbasa "krakowsko-szynkowo-żywiecka" pieczona

Trzy w jednym... bardzo apetycznie wygląda :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136727
Udostępnij na innych stronach

Trzy w jednym...

- skład surowcowy - krakowska

- przyprawy - szynkowa

- osłonka - żywiecka :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136753
Udostępnij na innych stronach

Trzy w jednym...

- skład surowcowy - krakowska

- przyprawy - szynkowa

- osłonka - żywiecka :cool:

Dodajesz "gotowca przypraw" do mięsa?

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136783
Udostępnij na innych stronach

Piotrek tak się czasem zastanawiam,kiedy ty znajdujesz czas na to wszystko.

Gratuluję pięknych wyrobów. :clap:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136802
Udostępnij na innych stronach

Dodajesz "gotowca przypraw" do mięsa?

Żadnych gotowców, żadnych fast foodów.. :cool:

 

czasem zastanawiam,kiedy ty znajdujesz czas na to wszystko.

Parę minut dziennie się znajdzie... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136993
Udostępnij na innych stronach

Ładne mi parę minut.

 

Chyba nie jesteś Struś Pędziwiatr :question: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137031
Udostępnij na innych stronach

Zaraz kończę wędzić polską na Święta, robiona wg. 16-ki, osadzanie 2 dni, dziś wędzenie i podsuszenie przez następne dni. Dziś dobra pogoda na wędzenie zimnym dymem, lekki wiaterek, -5 stopni, mała wilgotność. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137132
Udostępnij na innych stronach

Mierzę przed chwilą temperaturę solanki z pływającymi w niej mięskami na wędzonki, a tu niespodzianka 2,7 stopnia. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137503
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.