Darino Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 27 Listopada 2010 no nie, o tej porze to powinien być jakiś ban albo wyróżnienie :clap: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 27 Listopada 2010 Pisu - Mistrzu nowych smaków- Twoje wyroby cieszą oczy ale zrób coś by i reszta zmyśłów smakowych poczuła smaki Twoich wyrobów . Albo zapodawaj receptury tych wynalazków byśmy wszyscy cieszyli się tymi smakami . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 27 Listopada 2010 No i salami, już prawie dobre, robione 14 września. Jest miękkie, smak charakterystyczny dla wędlin dojrzewających typu salami, farsz nieco rozmazany, ale pracuję nad tym niedociągnięciem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 27 Listopada 2010 Ładnie to wygląda na salami tłuszczowe .Pracuj nad tym . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 30 Listopada 2010 Wczoraj wędzony karp, cóż, lepszy niż tołpyga, ale nie powala smakiem. Wniosek- zdecydowanie wolę z patelni czy w galarecie. Nieprędko w postaci wędzonej zagości na mym stole. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 30 Listopada 2010 Pis, uwędź łososia na zimno i będziesz zadowolony. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 30 Listopada 2010 uwędź łososia na zimno i będziesz zadowolony. Wędziłem i łososia, i węgorza, pstrąga, sieję, sielawę, suma, flądrę, dorsza, makrelę halibuta, jesiotra, lina i więcej nie pamiętam, a teraz pora na eksperymenty rybne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 30 Listopada 2010 Podlasiak, zdjęcie mojego wędzonego łososia na zimno jest przy oscypkach :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-134589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Na dziś wieczór przewidziałem zrobienie kiełbaski rzeszowskiej. Dziś użyję mieszarki, która od paru miesięcy stoi nieużywana, bo dla paru kilo nie warto było się po nią schylać, o myciu nie wspomnę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-135644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dzisiejsze wędzenie. Kiełbaska, która miała być rzeszowską uległa modyfikacji przyprawowej, prócz czosnku, pieprzu i kardamonu dodałem cukier i gorczycę. Użycie mieszarki spowodowało, że jest bardzo ścisła, lekko twarda. Wprawdzie daleko jej do kiełbasy królewskiej, którą Abratek zrobił na zlocie w Pajtunach, ale zmierza w tym kierunku. Ręczne mieszanie nie spowodowało by takiego efektu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-135922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wprawdzie daleko jej do kiełbasy królewskiej, którą Abratek zrobił na zlocie w Pajtunachmam nadzieję że kiedyś wybaczone mi będzie :lol: ale może gdybyś tak mnie nie pilnował co do sekundy z czasem mieszania to byłaby nieco delikatniejsza :grin: :tongue: :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Tomku damy Ci możliwość zrehabilitowania się na następnym zlocie. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj4 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Mniamniuśna kiełbaska ,i kolorek zajefajny,normalnie jako nowicjusz nie mogę się nadziwić jak fachowcy mogą robić takie cudeńka .Może kiedyś i ja nabiorę wprawyi będę przyrządzał takie cudeńka mojej rodzinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 8 Grudnia 2010 ale może gdybyś tak mnie nie pilnował co do sekundy z czasem mieszania to byłaby nieco delikatniejsza Przepis-to przepis. :grin: Tomku damy Ci możliwość zrehabilitowania się na następnym zlocie Popieram. i będę przyrządzał takie cudeńka mojej rodzinie Po roku jedzenia rodzinka prawie nic nie jada z moich wyrobów, przesyt ich ogarnął. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ciężko się dzisiaj wędzi, wiatr, śnieg, totalna zawierucha, ale do finiszu pół godziny. :grin: Wieczorem foty jak zdążę, bo piwko dziś w planie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Wczoraj zrobiłem trochę kiełbasek. - polska - foty brak, obecnie dwa dni osadzanie w temp. 4 stopnie i wilgotności 85% -kiełbaski śniadaniowe - Kiełbasa "krakowsko-szynkowo-żywiecka" pieczona -Kiełbasa bez przepisowa w wersji parzonej i pieczonej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 11 Grudnia 2010 - Kiełbasa "krakowsko-szynkowo-żywiecka" pieczona Trzy w jednym... bardzo apetycznie wygląda :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 11 Grudnia 2010 pis67, Super , ale krakowsko-szynkowo-żywiecka to bajka!!! :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Trzy w jednym... - skład surowcowy - krakowska - przyprawy - szynkowa - osłonka - żywiecka Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Trzy w jednym... - skład surowcowy - krakowska - przyprawy - szynkowa - osłonka - żywiecka Dodajesz "gotowca przypraw" do mięsa? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Piotrek tak się czasem zastanawiam,kiedy ty znajdujesz czas na to wszystko.Gratuluję pięknych wyrobów. :clap: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dodajesz "gotowca przypraw" do mięsa? Żadnych gotowców, żadnych fast foodów.. czasem zastanawiam,kiedy ty znajdujesz czas na to wszystko. Parę minut dziennie się znajdzie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-136993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ładne mi parę minut. Chyba nie jesteś Struś Pędziwiatr :question: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zaraz kończę wędzić polską na Święta, robiona wg. 16-ki, osadzanie 2 dni, dziś wędzenie i podsuszenie przez następne dni. Dziś dobra pogoda na wędzenie zimnym dymem, lekki wiaterek, -5 stopni, mała wilgotność. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mierzę przed chwilą temperaturę solanki z pływającymi w niej mięskami na wędzonki, a tu niespodzianka 2,7 stopnia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/14/#findComment-137503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.